reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No wg widelek to ta ostatania faza cyklu czyli 1 trymestr ciąży... zpanikowalam teraz - no ale on mi odpisal ze jest ok i ze widelki to od 150 - do 400 kuzwa nie umiem skopiować nawet tej odpowiedzi ;) no i dodał mi jedna tabletke więcej wcześniej miałam 1 - 1 - 2 a teraz mi napisał 2 - 1 - 2, ja tez zawsze myslalam ze grubość endo najwazniejesza i czy jest sluz - dzisiaj zrobiłam mocz i jest napisane ze w moczu dość poro sluzu…
No masz 150 czyli minimum wydaje mi się, ze jeśli ma się udać to się uda. Zarodki się implantuja przy bardzo niskim prg i jakoś ciąża dalej trwa. Ja kiedyś czytałam ze nie chodzi o wynik estradiolu tylko o faktycznie przygotowNie endo. Ze musi być estradiol do pochwy bo brany do ustnie daje gorsze efekty. Musimy komuś zaufać jak doktorek mowi, ze jest ok to znaczy ze jest ok.

reklama
No masz 150 czyli minimum wydaje mi się, ze jeśli ma się udać to się uda. Zarodki się implantuja przy bardzo niskim prg i jakoś ciąża dalej trwa. Ja kiedyś czytałam ze nie chodzi o wynik estradiolu tylko o faktycznie przygotowNie endo. Ze musi być estradiol do pochwy bo brany do ustnie daje gorsze efekty. Musimy komuś zaufać jak doktorek mowi, ze jest ok to znaczy ze jest ok.
już doczytałam wygląda na to ze ma racje ;) wyczytałam tez ze przy crio za duzy estriadol to nie dobrze. Ja mam dopiero 11 dc jest 156 norma do 400 jeszcze będzie rosnąć wiec chyba będzie ok- jutro się dowiem jak wygląda endometrium ;)

@Ananasowa93 szukałam i znalazłam ;) Wedlug tej tabeli jest tak jak lekarz mi napisał do 400 jest w normie a według tej tabeli powyzej 356,7 jest powyżej normy...
Kurczę No naprawdę nie wiem. To chyba są normy dla cyklu naturalnego a nie sztucznego. Podczas przyjmowania estradiolu nie ma owulacji. Ona jest sztucznie blokowana.
Chciałabym Ci dać jasna i prawidłowa odpowiedz ale każdy lekarz inaczej mówi. Jak mnie przygotowywała lekarz z Invicty i idziala mój rosnący estradiol to mówiła super idealnie i Necia tez się leczy w invikcie i miała podobne wyniki do moich bo przeleciałem przez jej posty.
Ale mysle ze Teoj lekarz również ma doświadczenie i na pewno nie dopuściłby cie do transferu z nieproawidlowym wynikiem estradiolu.
Tez mysle ze jak ma się idą to na pewno się uda. 90 % dziewczyn wcale nie robi badan hormonów przed i po transferze tylko badają bete i wszystko jest ok i rodzą się dzieci.
Wiem ze trudno jest nie myśleć, nie analizować bo jesteś przed najważniejszym dniem ale postaraj się wyciszyć i uspokoić. Twój lekarz na pewno robi wszystko żeby się udało ❤️❤️

No tak estriadol nas wprowadza w sztuczna menopazue ale efakt ma być taki ze sluzowka ma być przygotowana do przyjęcia zarodka jak na cyklu naturalnym - owulacyjnym. W novum pisza ze bardzo ważne jest prawidlowo dobranie sluzowki do przyjęcia zarodka wiec może tez tak być ze jeśli endo jest za duze to nie dobrze - tak oni pisza…

@Waleczna36 ja nie krwawiłam dużo po punkcji, ale na drugi dzień dzwonił do mnie lekarz spytać czy krwawię i czy dużo i tez zaraz po punkcji powiedziała, ze mogę krwawić, wiec pewnie może tak być. Gdybys naprawdę mega dużo krwawiła i bolał Cię brzuch, myśle ze wtedy jedz na pogotowie. Daj znać jak sytuacja 😘 i trzymaj się mocno, masz dużo jajeczek, będzie z tego bobas 😉

reklama
Do góry