reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jeść się odechciewa jak czytam ile ważycie 😜😁 jejku jak Wam zazdroszczę, ja jakbym jadła wszystko na co mam ochotę to bym już chyba ze sto kilo ważyła 😂

:D Oj tam, oj tam... trzeba jesc! Nie ma co sie ograniczac 😘
Ja teraz jak sie stymuluje to ciagle czuje sie glodna ale staram sie nie jesc bo pozniej bede sie bala na wage wejsc :D Teraz czuje sie jak beczka :D

reklama
Czytałam swego czasu artykuły o betach. U mnie 9dpt było 24 i poniżej 25% szans na ciążę z akcją serduszka.
To jest abstrakt wiec nie jest dokładny. A poza tym dane się zmieniają:-) to tylko hormon może być uszkodzony trofoblast Itp ważne ze się udało z tego co pamietam :-)

To jest abstrakt wiec nie jest dokładny. A poza tym dane się zmieniają:-) to tylko hormon może być uszkodzony trofoblast Itp ważne ze się udało z tego co pamietam :-)
Wysokość hormonu jest bardzo indywidualna, jednak w jakiś granicach musi się mieścić. Znalazłam jeszcze takie info: bety powyzej 15, 80, 1500 odpowiednio po 11, 14, 21 dni od zapłodnienia komórek dają około 90% szans na ciążę. Czyli 6 dpt blastki najlepiej jak beta wynosi 15, dalej 9 dpt powyżej 80, 16 dpt -1500.
W sumie w języku angielskim są dostępne artykuły naukowe, można sobie poczytać 😀

Co do mojego przypadku to miałyśmy wielkiego farta na każdym etapie😜 łożysko pracowało do końca dobrze, krwiaka nie miałam. Natomiast w ciążach nie wymiotuje a w tej nawet mdłości nie było, widocznie beta była dość niska.

Jestem już po wizycie onkolog powiedział że te torbiele to nic poważnego żebym się nie przejmowała że absolutnie nie są przeciwwskazaniem do ivf i żebym tylko po stymulacji przyszła na kontrol zobaczyć czy się nie powiększają. Także wizyta udana cieszę się że wkoncu jakieś dobre wiadomości oby teraz już poszło z górki[emoji16][emoji110][emoji123]

@Kasiekt łer ar jjjuuuuuu???? co myślisz?
Jestem jestem.Mam duzo pracy i w domu i w ops wiec ledwo zyje.Powiem tak ta akyorka to ma siano na glowie😱I ogolnie rzecz biorac to ona ma proste tylko jej do tego filmu-czy serialu no nie wiem zrobili.Ale Ty tak nie rob!Bo one to na zniszczone wygladaja.A w sumie to ona nic nie ma takiego ani ciecia ani koloru.Sorry ze tak prosto z mostu ale na wlosach to sie troche znam-mam przyjaciolke fryzjerke🙂

@bazylia128 ta jest sliczna fryzurka.Nie wiem jakie masz wlosy tzn.czy geste czy krecone.

Załączniki

• 0a994a62c051c7cfee80fc92eb95b235.jpg
    0a994a62c051c7cfee80fc92eb95b235.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 64
reklama
Do góry