reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Ale czy onkolog mi może powiedzieć że najpierw muszę zlikwidować torbiele a dopiero podejść do ivf czy podczas stymulacji mogę dodatkowo coś brać na zmniejszenie torbieli. Kurcze martwię się że teraz przez te torbiele ivf mi się przesunie a te torbiele okażą się czymś złym.
Kazdy przypadek jest indywidualny i tylko lekarz może Ci dać zielone lub czerwone światło na stymulację, ale musisz brać i taka opcje pod uwage niestety 😕, ale możliwe ze to nic groźnego! Nie martw się na zapas 😉

reklama
Dziewczyny tak zmieniając temat ostatnio się zastanawiałam żeby zajac czyms myśli czy by sobie nie zrobić takiej fryzury jak ta aktorka z W glebi lasu ;) Wlosy mam dość długie i podobna grzywe ale sa dość cienkie wiec to by dodalo trochę volume co? ;) Ostatnio tez zauwazylam takie male zmarszczki w kacikach ust :o no sypie się człowiek jak nic ;(
To jest coś jak trwała?

A ja nigdy nie mialam badanych piersi 🤦‍♀️
Ja raz... to było na początku jak przyjechałam do Francji i jeszcze nie bardzo się orientowałam w lekarzach, a jasne ze nie chciałam jakoś żeby mnie teściowa do ginekologa prowadziła 😅, wiec poszłam do takiego starego Polaka ginekologa, koleżanka mi poleciła.
Weszłam, kazał się rozebrać do naga 😂😂😂, no to ja hop na fotel, on najpierw zajrzał tam gdzie trzeba, wstaje i mnie cap za cyce 😳😳😳😂😂😂 jak piłki posprawdzal, popodrzucal i mówi ze spoko, wszystko ok. Pytam go czy może jakieś badania, bo już się trochę staramy o dziecko i lipa, to mi kazał jechać na wakacje i się odstresować, a po wakacjach wrócę w ciąży 😂, no i ani ciazy, ani już tam nie wróciłam 😜

Ja raz... to było na początku jak przyjechałam do Francji i jeszcze nie bardzo się orientowałam w lekarzach, a jasne ze nie chciałam jakoś żeby mnie teściowa do ginekologa prowadziła 😅, wiec poszłam do takiego starego Polaka ginekologa, koleżanka mi poleciła.
Weszłam, kazał się rozebrać do naga 😂😂😂, no to ja hop na fotel, on najpierw zajrzał tam gdzie trzeba, wstaje i mnie cap za cyce 😳😳😳😂😂😂 jak piłki posprawdzal, popodrzucal i mówi ze spoko, wszystko ok. Pytam go czy może jakieś badania, bo już się trochę staramy o dziecko i lipa, to mi kazał jechać na wakacje i się odstresować, a po wakacjach wrócę w ciąży 😂, no i ani ciazy, ani już tam nie wróciłam 😜
No to sobie pomacal i jeszcze mu zapłacili.🥴

Hahahaha 😂😂😂😂
Noo widzisz, u Ciebie chociaż jest czym popodrzucać 😂 U mnie to lipa 😂😂😂

Dziewczyny, czy zdarzyło Wam się kiedykolwiek (może słyszeć), aby w 7dpt 5-dniowej blastki była beta 0, a potem urosła?
Właśnie sobie ucięłam 30 minutową pogawędkę z panem doktorem i on twierdzi, że nie raz miał taki przypadek i dlatego kazał nie odstawiać leków i powtórzyć badanie jeszcze raz...
Ale powiedział również, że tak na koniec to pacjentki decydują i są nawet takie, które po 3 dniach odstawiają leki, oni tylko dają zalecenia...
Według badań naukowych w przypadku ET nie FET jeżeli hcg nie ma 6-7dpt nie ma szansy na ciąże. W przypadku FET zauważono, ze hcg jest niższe niż w przypadku świeżych transferów, ale i beta może się pojawić dopiero 8-9dpt. Rokuje to słabo na utrzymanie ciąży, 5% z tych ciąż zakończyło się urodzeniem. Nie pamietam czy 5% z ciąż z późnej implantacji czy ogółem krio.

reklama
Do góry