reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A myslalam ze Wy moje drogie macie takich super mezow ze sie zgadzaja ot tak bez gadania i ochoczo chodza na wszystkue badania i wixyty a tylko ja mam feralny egzemplarz😉Dziekuje za wsparcue baprawde pidnioslyscie mnie na duchu.Nie to ze sie ciesze ze macie tak samo ale nie czuje sie osamotniona😍
Moj na wizycie podpisał lekarzowi kilka umów w razie niepowodzeń i zamroził nasienie na 5 słomek w razie czego zeby nie musieć juz wiecej przyjeżdżać 😂 Wiec zapłodnienia i transfery były bez jego udziału 😂 ale mi to wogole nie przeszkadzało bo ja jestem taka troche zosia samosia i wiem jak duzo pracy i stresów ma na głowie...

reklama
Hehe, jednak ja poszłam szybciej spać bo dopiero dziś to odczytuję😁. Moje koty nie chcą spać i za długo siedzieć w domu jak jest lato albo wiosna. Tylko na jesień i zimę się w same pchają🙂
Stwierdziłam dziś, ze jednak dobrze położyć się wcześniej spać 😜, a przede wszystkim nie pic 😂, nie ma poludnia, a ja już tyle rzeczy ogarnelam 😱. Nawet stoję już w kolejce w markecie z kapusta 😛, będę gotować bigos 😁

czekam z niecierpliwością na zwycięzcę :D

ha napiszę na koniec dnia jaki werdykt ;)

dobrze, że mam pakiet na nudę, bo narazie słabo się kręcą ;)

jeju u mnie tylko internista a tu nawet do ginekologa przychodzą :confused::confused:

@Camilleka
To ja wbijam na bigosik. Wieki nie jadłam. Pyszotka! Albo podrzuć mi do pracy :rofl::rofl:

No co Tyyyyyy😁. Ja wcześniej u Budzińskiej a teraz u Glabowskiego, bo ona się zwolniła. A Brelik ma mi transfer robić 🙂
A u Ciebie co było przyczyną? Za którym razem się udało?
Ja pierwsza konsultacje miałam u niej ale potem wyjechała na wakacje i poszłam do Brelika na inseminacje, potem do niej wróciłam i walnęła taki tekst ze powinnam sie zdecydować u kogo chce sie leczyć i mnie tym mega zraziła wiec sie zdecydowałam 😂 a Brelik jest super nie raz o nim pisałam ze ma super podejście ze zawsze odbiera tel albo odrazu oddzwania, szybko odpisuje na SMS jak cos potrzebuje itp. Co dla mnie jest mega wazne bo nie mieszkam w Szczecinie. On mi robił jeden transfer i udało sie za pierwszym razem ale serce przestało bić w 8tc i tez jak mu to napisałam bo usg robilam gdzie indziej to po minucie do mnie zadzwonił i chyba przez 20 min mnie pocieszał i mi tłumaczył wszystko co powinnam zrobic czego mam sie spodziewać i wogole dlaczego tak sie stało No poprostu mega lekarz, drugi transfer robił mi ciepiela ten to jest numer tak sie naśmiałem mega pozytywny i wyluzowany 😂. Transfer udany śpi obok mnie teraz ❤️ Oczywiscie po transferze wszystko konsultowałam telefonicznie z Brelikiem.

Stwierdziłam dziś, ze jednak dobrze położyć się wcześniej spać 😜, a przede wszystkim nie pic 😂, nie ma poludnia, a ja już tyle rzeczy ogarnelam 😱. Nawet stoję już w kolejce w markecie z kapusta 😛, będę gotować bigos 😁
Ooo predka jesteś.A ja dzisiaj wyprawia synkowi urodziny dziś kończy 2latka.
Jak kochana w Fr sytuacja z korona?

MRI jest badaniem bezpiecznym ( poza osobami które mają rozrusznik serca lub inne urządzenia elektryczne w sobie oraz osobami które mają protezy starego typu lub opilki metali w ciele) badanie wykorzystuje pole elektromagnetyczne nie promieniowanie RTG jak w TK więc może być wykonywane tej często jak jest potrzeba.
Minusy ma takie że jest badaniem drogim. Długo trwa więc do stanów zagrażających życiu się nie nadaje i nie wszystko obrazuje dokładnie np kości dużo lepiej widać w TK. Badanie może być wykonywane nawet u kobiet w ciąży jeśli jest taka potrzeba bez negatywnych skutków dla płodu.
Głowę w MRI widać dobrze.
Zgubili wyniki ? [emoji2356]masakra... Mam nadzieje ze u Twojego meza to tylko lagodny maly guzek i ze dostanie leki i wszystko bedzie ok [emoji8]
Badanie najwazniejsze zeby sprawdzic dokladnie co to za guzek to rezonans magnetyczny (MRI) ale nie mozna go robic czesto bo nie jest to zbyt bezpieczne badanie, mi robili to badanie juz dwa razy, z tego co mowili to musi minac conajmniej rok zeby mogli zrobic nastepne badanie.
Moj guz wytwarza duza ilosc prolaktyny, a z tego co wyczytalam to menopur to Fsh i Lh wiec postanowilam wyluzowac i nie panikowac :) W srode wypytam lekarki jak bede na UsG, wiec prosze modlcie sie za mnie [emoji120]

U mnie ten najlepszy zarodek okazał sie wadliwy serce sie zatrzymało w 8tc a z tego słabszego mam zdrowa córeczkę z mega temperamentem az dziwne ze zarodek nie był petarda wiec z mojego doświadczenia napisze ci zebys nie traciła nadzieji 😘
Bardzo Ci dziękuję za ten wpis😘 A pamiętasz jakiej morfologii był ten zarodek?

Tak, tylko pierwszy transfer miałam na takim standardzie, później za każdym razem coś dokładane, zalecona histeroskopia, zbadanie kariotypów, wizyta u immunologa, zmiana protokołu do stymulacji i leków, nieco metody zapłodnienia i hodowla zarodków do 5 doby
Kariotypy też badaliśmy, histeroskopie miałam, zarodki hodowane dłużej, jakieś dodatkowe leki przy transferze zmniejszające skurcze macicy. Tylko tego immunologa nigdy nikt mi nie proponował....

reklama
Do góry