reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kinga zastanawiałam się co Ci odpisać, próbowałam też przypomniec sobie jak ze mną było, ale ja miałam jednak inaczej, bo bardzo dłogo brałam ovulastan, a potem miałam gonapeptyl ale co drugi dzień rano i nie pamiętam który to miał być dzień cyklu ... Kinga nie możesz spytać lekarza? Wydaje mi się, że skoro już były plamki wcześniej, a dziś rano było ich więcej, a potem krew to myślę,że to jest 1 dzień

ps. ta moja @ ostatnia to w sumie też takie brudzenie było i trudno było mi określić gdy dr pytała kiedy właściwie się zaczęło, ona powiedziała,że wystarczy "mniej-więcej" więc nie było aż tak ważne czy te plamki potraktowałam już jako 1 dzień, czy dopiero kolejny gdy było ich więcej, ja tak miałam po ovulastanie

Ostatnia edycja:
reklama
Kinia to ja bym dziś już brała zastrzyk.
Lili powtórz betę, normalnie powinna rosnąć min 66% na dwa dni.
Gosia dobry wynik, ja miałam tylko 4 komórki z tego dwie były niedojrzałe, dwie podali i sama nie wiem ile jest we mnie.

Dzięki kochane. W którym dniu cyklu mam brać to wiem - mam wszystko ładnie rozpisane. Tylko @ tak dziwną w tym cyklu mam jak nigdy stąd moje dylematy. O godz. 19.00 zrobię sobie wobec tego pierwszy zastrzyk. Poczekam tyle, bo różnie pracuję, a chcę o tej samej porze mniej więcej sobie go robić. Powiem Wam nawet, że cieszę się na ten zastrzyk :-) Zboczona chyba jestem, żeby cieszyć się z kłucia :-D

SonySony - na pewno dwa :-).... lub w gorszym przypadku ;-) jeden maluszek się ładnie zagnieździł i się u Ciebie super rozgaszcza.

Lili85 - ja na Twoim miejscu nie zmieniałabym labo. Bo tak wynik będzie mniej miarodajny.

SonySony - z tego co słyszałam i czytałam gdzieś to betka musi być chyba większa, żeby było widać coś. Ale już nie pamiętam jaka. A poza tym z tego co pamiętam to u mnie jedno z zaleceń było, że jeżeli uda się zgłosić się na usg 4 tygodnie od transferu. A u Ciebie który jest dzień teraz?

Ostatnia edycja:
W piątek miałam prawie 400 to może do środy to już będzie 1000?? Obliczyłam że jakby mi beta rosła 66% co dwa dni to 18 dpt powinna być pow 1000. A na usg bym poszła 19dpt.
Dziś 17 dpt)) Z kalkulatorka w środę zaczynam 5 tydzień.

Ostatnia edycja:
Kinga jesli masz krwawnienie to dziś 1dc, bo jak tylko plamienie to nie. Tak mi dr tłumaczył.
gosia za komóreczki &&&&&&&&&&&&&& niech baraszkują z armią i się ładnie zapładniają :tak:
gotadora pięknie :-) za przyrościk &&&&&&&&&&&&
Sony tak tak w środę powtarzam i w piątek też.
TeQuila hiperka się objawiła tak, ze mam brzuch - przepraszam za określenie - jak murzyńskie dziecko :szok: no jakbym piłkę połknęła. On jest taki wzdęty, czuje się bardzo pełna i skóra jest mega napięta. Hiperki nie da się nie zauważyc. Proszę tylko, żeby stan się nie pogarszał i łagodnie przechodziła. No bo dr powiedział, że taki stan może napwet potrwać do 14 tygodnia. W środę mam kontrole tego bebzona. No i musiałam zrobić morfologię i w środę progesteron jeszcze.

Agapl Ty mówisz, ze łzy Ci popłynęły jak poczytalaś o naszych betach. A wiesz jak ja wyłam :tak: oboje z mężem płakaliśmy.

reklama
Do góry