reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Też myślałam że nie chcę, dopóki nie okazało się że nie mam szans na własne komórki... Nigdy nie mów nigdy... A pieniądze są masakrycznie, to prawda...
Nie zrozumialas mnie wogole. Ja mam blizniaki z KD, klinika poszukala mi dawczyni,dtöziewczyna 25 lat,z jednym dzieckiem nie majaca nic wspolnego z in vitro.Podobna do mnie itp.Stymulowala sie extra dla nas,zgrywalysmy cykle,punkcje,transfer,to jest dla mnie KD.To co w Polsce kliniki odwalaja to jest sposob na pozbycie sie nadliczbowych komorek od kogos kto tez mial problemy z bezplodnoscia.Takie cos powinno byc za pol darmo,bo klinika zarabia na tobie w sumie za nic.
To mialam na mysli piszac,ze na takie xos bym nie poszla.Nie mam absolutnie nic przeciwko KD❤

Trzymam kciuki i spróbuj jakoś troszkę zmniejszyć stresik :) Daj znać jak po wizycie :)

Ja też mam taką wizytę w wtorek i sie obawiam, że znów coś wylezie. Też prawdopodobnie ruszy wszystko w sierpniu...

O kurczaczek!

Daj no mi ze dwa, bo mi może ze 3 pary zostały. Nigdzie nie ma staników 60 pod biustem a krawcowa ze mnie taka jak świnka w tańcu.

Ufff....

Oby się wszystko uspokoiło!

Swoją drogą speed usg :D
Polecam firme sklep lavantil tam sa 60 pod biustem albo 65 kupuje tam bo maja na mnie rozmiary malo pod biustem a duzo w biuscie

Bozssssssseee dziewczyny przywaliłam sobie grabiami w twarz i mam mega kalafiora na nosie [emoji2358][emoji2358][emoji2358] Nosz kuwa chciałam pokazać siostrzenicy jak się nie kładzie grabi i zademonstrować co się dzieje- no chyba za obrazowo jej pokazałam [emoji1787][emoji1787][emoji1787] tak się kończy praca w ogrodzie...
Hahahahahahahahahhahahahahha przepraszam że się śmieje, posikałam się prawie!!!! [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Bozssssssseee dziewczyny przywaliłam sobie grabiami w twarz i mam mega kalafiora na nosie [emoji2358][emoji2358][emoji2358] Nosz kuwa chciałam pokazać siostrzenicy jak się nie kładzie grabi i zademonstrować co się dzieje- no chyba za obrazowo jej pokazałam [emoji1787][emoji1787][emoji1787] tak się kończy praca w ogrodzie...
Przepraszam, popłakałam się że śmiechu [emoji16][emoji23]

Nie zrozumialas mnie wogole. Ja mam blizniaki z KD, klinika poszukala mi dawczyni,dtöziewczyna 25 lat,z jednym dzieckiem nie majaca nic wspolnego z in vitro.Podobna do mnie itp.Stymulowala sie extra dla nas,zgrywalysmy cykle,punkcje,transfer,to jest dla mnie KD.To co w Polsce kliniki odwalaja to jest sposob na pozbycie sie nadliczbowych komorek od kogos kto tez mial problemy z bezplodnoscia.Takie cos powinno byc za pol darmo,bo klinika zarabia na tobie w sumie za nic.
To mialam na mysli piszac,ze na takie xos bym nie poszla.Nie mam absolutnie nic przeciwko KD❤
Mi też klinika poszukała dawczyni... Była stymulowana specjalnie pode mnie. To nie była jakaś pozostała pula komórek... Zwykle kliniki oferują około 6 komórek, my dopłaciliśmy żeby wziąć wszystkie które udało się pobrać. Było 13. Tylko że ta kobieta nie robi tego Pro bono. No i klinika też na tym zarabia. Nie wiem jak jest w innych krajach...
Tutaj dawstwo prawdziwe masz tylko zarodkow. Bo one są za darmo i płacisz tylko za transfer i procedury. Są to zarodki rodziców którzy już nie chcą więcej dzieci albo rozwiedzionych par, które nie potrafią dojść do porozumienia. Jest ich dużo mniej niż chętnych...

reklama
Mi też klinika poszukała dawczyni... Była stymulowana specjalnie pode mnie. To nie była jakaś pozostała pula komórek... Zwykle kliniki oferują około 6 komórek, my dopłaciliśmy żeby wziąć wszystkie które udało się pobrać. Było 13. Tylko że ta kobieta nie robi tego Pro bono. No i klinika też na tym zarabia. Nie wiem jak jest w innych krajach...
Tutaj dawstwo prawdziwe masz tylko zarodkow. Bo one są za darmo i płacisz tylko za transfer i procedury. Są to zarodki rodziców którzy już nie chcą więcej dzieci albo rozwiedzionych par, które nie potrafią dojść do porozumienia. Jest ich dużo mniej niż chętnych...
A to co innego,bo ja czytam wiecznie ,ze bez stymulowania,zgrywania itp.klinika daje komorki ktorych nikt juz nie chce i zapladnia np sperma meza.Takie cos mi sie nie podoba.
Moja dawczyni dostala 700€ nikt tego nie ukrywa i ja uwazam ze to jest w porzadku.Nikt ci tego za darmo robic nie bedzie.
Ostatni dyskutowalam z dziewczyna n FB na temat i napisala mi ze w Pl nie ma w sumie klinik ktore szukaja dawczyni ,tak jak u ciebie czy u mnie.
Invicta kiedys tak robila,nie wiem jak teraz.

Do góry