reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny wybaczcie ze tutaj to napisze ale u nas w mieście dwoje dzieci 4 i 5 lat wypadły z okna na 9 pietrze.
I taka mnie refleksja naszła ze chyba nie ma limitu cierpienia. 😭😭😭
Nie można się pogodzić ze strata zarodka a jak poradzić sobie z taka strata ???
Nie wiem. Nie da się. Ale dlaczego takie rzeczy się dzieją 😭😭😭😭
Straszna tragedia az mi sie plakac chce😭

reklama
A to wszystko moge mieszac z Clotidal? Bo ginekolog mi kazal brac furaginum i clotidal. Dzis dostałam okreswiec od jutra leki i transfer za okolo 3 tyg
Hmmmm No ciezka sprawa bo jak okres to nie ma sensu chyba tego clotidalu zapodawac bo będzie wyciekało wszystko. Z drugiej strony jak clotidal to już nie probiotyk dopochwowy bo to tez nic nie da. Clotidal jest bardzo gesty i nie wypływa do końca tylko długo utrzymuje się w pochwie. Ja bym zrobiła tak ze pod koniec miesiączki zaczęłabym clotidal 6 dni później 7 dni invag. A provag możesz już od dzisiaj łykać

Tu dziś popoludniu ktoś pisał z zapytaniem o TPO i ATG na wplyw z zajaciem i utrzymaniem. I nie wiem czy odpowiedź mi umknela, czy post utkną w natloku dzisiejszych postów.

Hmmmm No ciezka sprawa bo jak okres to nie ma sensu chyba tego clotidalu zapodawac bo będzie wyciekało wszystko. Z drugiej strony jak clotidal to już nie probiotyk dopochwowy bo to tez nic nie da. Clotidal jest bardzo gesty i nie wypływa do końca tylko długo utrzymuje się w pochwie. Ja bym zrobiła tak ze pod koniec miesiączki zaczęłabym clotidal 6 dni później 7 dni invag. A provag możesz już od dzisiaj łykać
Ja mam miesiaczke maks 5 dni wiec moge 5 dnia zacząć. Jutro jadę szukac po polskich sklepach tego provagu i invagu. Dziekuje za pomoc❤

Ja mam miesiaczke maks 5 dni wiec moge 5 dnia zacząć. Jutro jadę szukac po polskich sklepach tego provagu i invagu. Dziekuje za pomoc❤
Invag to probiotyk który musi być przechowywany w lodowce także to chyba tylko w aptekach.
Jak tych probiotyków nie znajdziesz to poprostu szukaj innych. Mi te polecił taki starszy ginekolog i od lat ich używam ale nie jest powiedziane ze inne nie działają. Znam jeszcze lacibios femina doustny a dopochwowy lactovaginal.
A clotidal to dokładnie to samo identico co clotrimazolum zwykła maść tyle tylko ze ma aplikatory i kosztuje 10 razy tyle

Invag to probiotyk który musi być przechowywany w lodowce także to chyba tylko w aptekach.
Jak tych probiotyków nie znajdziesz to poprostu szukaj innych. Mi te polecił taki starszy ginekolog i od lat ich używam ale nie jest powiedziane ze inne nie działają. Znam jeszcze lacibios femina doustny a dopochwowy lactovaginal.
A clotidal to dokładnie to samo identico co clotrimazolum zwykła maść tyle tylko ze ma aplikatory i kosztuje 10 razy tyle
Wiem bo za clotidal zaplacilam 15£ . Laciobios Femina kupowałam w Polskiej aptece kiedys dawno temu. Jak nic nie znajde to jutro zamowie😉dzieki kochana ❤

Ja się zastanawiam co u mnie znajdą przy tej histeroskopii bo mnie brzuch boli przy owulacji zawsze. A po transferach ostatnio straszne skurcze miałam. Tez mam obfite @ ale innych objawów nie mam. Chociaż ja mam PCOS wiec to wszystko może być dzięki temu dziadostwu buehehe.
A gdzie teraz twoje bliźniaki skoro matka odpoczywa z nami na forum? :-)
Mnie tez zawsze boli bardzo prawy jajnik przy owulacji i dość często mocno brzuch przy okresie. Czasami tak, ze muszę brać bardzo mocne tabletki. Po drugiej becie zero, szukając przyczyny, zrobiłam miedzy innymi histeroskopie, bo tez myślałam ze coś tam mam i nic 😉

Czlowiek zostawia kawal pieniadza, bolu, psychiki - kawal tylka a ta mi tu bedzie grozic transferem !!!! Wiem juz mialam do tego nie wracac ale nigdy jej tego nie zapomne i juz nigdy do tego nie wroce ;)
a ta z tym transferem. Uspokój się już. Pewnie wyjęłąś słowa z kontekstu. Dzoewczyna mówiła na bank zebys sie opanowała i uważała bo masz transfer i tyle :) Ja jestem w 4 dc na estrofemie wieć pewnie transfer mamy jakos blisko. Kiedy masz wizyte poglądową? Ja w poniedziałek i rozmawialm z ginem o przyjęciu 2 zarodków.
@annemarie mi się moje granice zawsze przesuwają po rozmowach z Toba najpierw decyzja o KD a teraz o przyjęciu 2 zarodków. Ja wydałam koło 120 tysi tak myślę, i myslałam ze to mega ale Ty swoja kwotą mnie zabilas...

reklama
a ta z tym transferem. Uspokój się już. Pewnie wyjęłąś słowa z kontekstu. Dzoewczyna mówiła na bank zebys sie opanowała i uważała bo masz transfer i tyle :) Ja jestem w 4 dc na estrofemie wieć pewnie transfer mamy jakos blisko. Kiedy masz wizyte poglądową? Ja w poniedziałek i rozmawialm z ginem o przyjęciu 2 zarodków.
@annemarie mi się moje granice zawsze przesuwają po rozmowach z Toba najpierw decyzja o KD a teraz o przyjęciu 2 zarodków. Ja wydałam koło 120 tysi tak myślę, i myslałam ze to mega ale Ty swoja kwotą mnie zabilas...
Wiesz mysmy tu zadnych refundacji juz nie mieli ze wzgladu na wiek,a za kazde pierdniecie nas kasowali,badania,leki,transfery...w Czechach zostawilam mase kasy,ale kij z tym...mam cudne dzieci i wiem ze bylo warto.
Sobie pomysle ile czlowiek wywala na codzien kasy ,na rzeczy ktore moglby sobie darowac i tego nie liczy....

Do góry