reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Wiesz mysmy tu zadnych refundacji juz nie mieli ze wzgladu na wiek,a za kazde pierdniecie nas kasowali,badania,leki,transfery...w Czechach zostawilam mase kasy,ale kij z tym...mam cudne dzieci i wiem ze bylo warto.
Sobie pomysle ile czlowiek wywala na codzien kasy ,na rzeczy ktore moglby sobie darowac i tego nie liczy....
Widoczenie w Czechach ceny wyższe niż w PL bo ja tez nie miałam refundacji, miałam 5 pełnych procedur wczesniej 5 IUI czy 6 no i teraz procedurę z KD. Mam nadzieję że na tym się skonczy moja walka :)

reklama
I jeszcze na dobranoc pokaże wam jakie wyniki można otrzymać robiąc testy owulacyjne różnych firm ....ta sama próbka moczu. Na szczęście śluz płodny w dużej ilości się pojawił dlatego nie ma złudzeń co do prawidłowości pozytywnego testu.
Wiec wiecie na co jest dziś czas 😂😂 uciekam do łóżka bo może naturals się trafi ( wiem, naiwna ja) 🥺
Czarnula jakbyś nie dostała probiotyku u siebie to daj znać, wyślę ci provag 😉😉

Załączniki

• 62655958-8892-4349-9B35-E0A944EF0640.jpeg
    62655958-8892-4349-9B35-E0A944EF0640.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 85
Ja nie mogłam odpuścić leczenia. Miałam infekcje w ciazy, a bakteria mogła wywołać porod przedwczesny lub zakażenie wewnątrzmaciczne. Wynik posiewu mialam za każdym razem w 3 dni.
Infekcje w ciąży to inna bajka. Piszemy tutaj raczej o infekcji w kontekście kłopotów Czarnej 😀 czyli ciąży nie ma ale ma być już niedługo - mam nadzieję 😀
Jeśli są objawy to już pisałam, mozna przeleczyc w ciemno. Najpierw oddać mocz na posiew i potem zażyć leki, po co sie męczyć .

Widoczenie w Czechach ceny wyższe niż w PL bo ja tez nie miałam refundacji, miałam 5 pełnych procedur wczesniej 5 IUI czy 6 no i teraz procedurę z KD. Mam nadzieję że na tym się skonczy moja walka :)
Zalezy gdzie do Czech jedziesz,a reszta proxedur w DE.Nazbieralo sie niestety..I twoje KD ,to co innego niz u mnie bylo
Ale fakt,czas juz konczyc leczenie.✊✊

I jeszcze na dobranoc pokaże wam jakie wyniki można otrzymać robiąc testy owulacyjne różnych firm ....ta sama próbka moczu. Na szczęście śluz płodny w dużej ilości się pojawił dlatego nie ma złudzeń co do prawidłowości pozytywnego testu.
Wiec wiecie na co jest dziś czas 😂😂 uciekam do łóżka bo może naturals się trafi ( wiem, naiwna ja) 🥺
Czarnula jakbyś nie dostała probiotyku u siebie to daj znać, wyślę ci provag 😉😉
Ostatnio usłyszałam o dwóch Cudownych Naturalasach, jeden to moja przyjaciółka z dzieciństwa, udało Jej się po wielu latach starań. Druga to znajoma po nieudanym in vitro, moje nadzieję się na nowo obudziły ;) nie jesteś naiwna jak widać.

Ostatnio usłyszałam o dwóch Cudownych Naturalasach, jeden to moja przyjaciółka z dzieciństwa, udało Jej się po wielu latach starań. Druga to znajoma po nieudanym in vitro, moje nadzieję się na nowo obudziły ;) nie jesteś naiwna jak widać.
Byla kiedys tutaj taka dziewczyna,ktorej guru Lewan... i powiedzial ,ze jak u nich nie zajdzie w ciaze to nigdy w niej nie bedzie,wxzesniej byli w innej klinice,gdzie po zaplodnieniu padly wszystkie zarodki,bez szans.Dali spokoj z Nov...m,adoptowali malenka dziewczyna,ona juz byla w tym momencie w naturalnej ciazy,teraz jest znowu w ciazy.Wg.Lewego nigdy nie miala miec dzieci...tyle w temacie

Jeeeja dziewczyny muszę Wam napisać bo się uduszę. Moja przyjaciółka która urodziła niedawno i jej pomagam ( wspominałam o niej niedawno) napisała mi ze siedzi i płacze bo ogląda moje zdjęcia z wesela. I płacze bo ja miałam taki piękny slub i mam cudownego męża a ona nigdy tak nie będzie miała i ze wpakowała się w dziecko i teraz ma....
Zaczęłam się śmiać w głos ... to jest niewyobrażalne jak różne można mieć problemy i jak różnie można patrzeć na świat. Ja oddałabym wszystko co mam. Pieniądze, wspomnienia cały ten slub i wszystko żeby moc utulić w ramionach swoje dziecko ....
Każdy z nas toczy swoją własna walkę o której inni nie maja pojęcia. I nie twierdze ze jej żal jest mniej ważny niż mój. Wiem ze ona cierpi i ja cierpię ale jednak priorytety są inne

Infekcje w ciąży to inna bajka. Piszemy tutaj raczej o infekcji w kontekście kłopotów Czarnej [emoji3] czyli ciąży nie ma ale ma być już niedługo - mam nadzieję [emoji3]
Jeśli są objawy to już pisałam, mozna przeleczyc w ciemno. Najpierw oddać mocz na posiew i potem zażyć leki, po co sie męczyć .
Wiem o czym piszecie. Ja pisałam konkretnie o tym leku, a kiedy używany, w ciazy czy poza nią, to bez znaczenia, skoro nadal chodzi o infekcje (wg mnie).

reklama
Wiem o czym piszecie. Ja pisałam konkretnie o tym leku, a kiedy używany, w ciazy czy poza nią, to bez znaczenia, skoro nadal chodzi o infekcje (wg mnie).
Ale to że u ciebie lek nie działał nie znaczy że u innych też tak będzie. Skoro lek otrzymałaś od lekarza to jest przepisywany na to schorzenie 😜

Do góry