reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wiesz steryd nie jest taki fajny,tzn wszystko przestaje bolec ale nie likwiduje to przyczyny,bo nie leczy.Oprocz tego przy duzych dawkach,super sie tyje i nabiera wody,twarz puchnie,kark grubieje.To wszystko przy dlugim braniu i duzych dawkach,wiec ci to nie grozi.
Ja akurat modliłam się żeby skończyć brać steryd 😑 straciłam połowę włosów, miałam co chwile jakieś infekcje, hemoroidy .. obym nie musiała brać tego więcej 😁

Wiesz steryd nie jest taki fajny,tzn wszystko przestaje bolec ale nie likwiduje to przyczyny,bo nie leczy.Oprocz tego przy duzych dawkach,super sie tyje i nabiera wody,twarz puchnie,kark grubieje.To wszystko przy dlugim braniu i duzych dawkach,wiec ci to nie grozi.

Wiem domyslam się, czytałam o skutkach. Ale u mnie tak ciężko o 1kg żebym musiała chyba latami go brać.
Po drugie od zawsze wiedzialam ze mam coś z tymi zylami. Ale byłam na usg zylnym i nic nie wykazało, przepływ miarowy reszta żył drożna więc nie mam pojęcia o co w tym wszystkim chodzi 🤷‍♀️

Dzielna mama:-) qurcze ja to się zastanawiam jak ludzie z bliźniakami dają sobie rade jak ja z jednym jestem taka zmęczona. Ogółem to chyba gdyby nie nasza droga przez mękę - in vitro to chyba nie miałabym dla niego cierpliwości. Mój syn jest tzw. „ żywym srebrem” i do tego nieustraszony, buzia mu się nie zamyka i po całym dniu błagam o ciszę :-) jeju jak ja tez byłam taka to współczuje mojej mamie. Jeszcze teraz na zajecia nie jezdzi i ćwiczymy w domu te jego piękne oczka.
Jestem na etapie... jak na obrazku😂😂😂

Załączniki

• FB_IMG_1593546450865.jpg
    FB_IMG_1593546450865.jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 81
Jeśli nie ma objawów to można odpuścić leczenie. Ja tak zrobiłam za radą ginekologa. Lekarz nefrolog zalecał leczenie.....dzięki temu podeszłam do stymulacji i wszystko było ok do samego końca ciąży z moczem nie miałam problemów. Jeśli są objawy to czekanie na wynik posiewu jest ryzykowne lepiej przeleczyć antybiotykiem, a potem zrobić posiew czy jest już czysto.

Ja nie mogłam odpuścić leczenia. Miałam infekcje w ciazy, a bakteria mogła wywołać porod przedwczesny lub zakażenie wewnątrzmaciczne. Wynik posiewu mialam za każdym razem w 3 dni.

reklama
Dziewczyny wybaczcie ze tutaj to napisze ale u nas w mieście dwoje dzieci 4 i 5 lat wypadły z okna na 9 pietrze.
I taka mnie refleksja naszła ze chyba nie ma limitu cierpienia. 😭😭😭
Nie można się pogodzić ze strata zarodka a jak poradzić sobie z taka strata ???
Nie wiem. Nie da się. Ale dlaczego takie rzeczy się dzieją 😭😭😭😭

Do góry