reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A ja będę pisała o pierdołach bo lubię 😜. Gdybyśmy tu pisały wyłącznie o leczeniu, to pewnie już dawno by mnie tu nie było. A tak, to poznałam dziewczyny, niektóre uwielbiam, inne lubię, a jeszcze inne niezbyt. Ale przejmuję się losem każdej 🙂.
Kogo moje posty nie interesują, niech omija😘
Jeśli kogoś urażę to proszę od razu pisać żebym się ogarnęła 😘.
Bazyliszku, za bardzo się spinasz i unosisz honorem, ja chcę czytać co robisz i pewnie nie tylko ja 😘
W samo sedno 👏🏻😘

reklama
To nie jest lek na wszytsko. To antybiotyk, który działa tylko na niektóre szczepy bakterii, a żeby wiedzieć na które trzeba zrobić najpierw posiew. I po 10 dniach od przyjęcia drugiej dawki (bo żeby miało sens to przyjmuje się 2 w odstepie 24/48h) robi się nowy posiew i dopiero wtedy wiadomo czy zadziałał.
Większość zakażeń układu moczowego to z ecoli. Przy nasilonych objawach nikt nie wysyła na posiew tylko od razu leczenie. Czasem też wysyłają na posiew a leczenie i tak w ciemno. Jeśli objawy ustępują można spokojnie przyjąć że antybiotyk trafiony.

a ruszylas cos immuno ostatecznie?

Biorę
a ruszylas cos immuno ostatecznie?

Z badań nie, tam nic mi nie wyszło i zostawiłam.
Mam bardzo ograniczone środki finansowe...
Biorę teraz ten encontor i jest spoko, trochę muli ale daje rade. Co ważniejsze przestała mnie boleć noga po żylakach moja. Wcześniej miałam zawsze po miesiączce pieczenie i ból jakby stan zapalny był... A teraz odpukać nic nie czuję.

Większość zakażeń układu moczowego to z ecoli. Przy nasilonych objawach nikt nie wysyła na posiew tylko od razu leczenie. Czasem też wysyłają na posiew a leczenie i tak w ciemno. Jeśli objawy ustępują można spokojnie przyjąć że antybiotyk trafiony.
A co jeśli nie ma objawów?
Ja ten lek znam, mimo wrażliwości na niego (wg posiewu) 5 razy nie zadziałał.

Biorę

Z badań nie, tam nic mi nie wyszło i zostawiłam.
Mam bardzo ograniczone środki finansowe...
Biorę teraz ten encontor i jest spoko, trochę muli ale daje rade. Co ważniejsze przestała mnie boleć noga po żylakach moja. Wcześniej miałam zawsze po miesiączce pieczenie i ból jakby stan zapalny był... A teraz odpukać nic nie czuję.
Dzieki encortonowi😀

@Czarna1985 ,
pokazalam twoj synik wymazu z pochwy kolezance lekarzowi Masz liczne drozdzaki,nie masz bakterii.Potrzebujesz clotrimazol w masci i w czopkach ( nie wiem co w Uk funkcjonuje)do tego probiotyk.5dni masz to brac i powtorzyc wymaz,do transferu powinnas sie tego pozbyc .
Kuzwa a ja zaplacilam za wizyte on-line 160 zl i w sumie powiedziała mi to co ty. Mam brać clotidal 6 aplikacji plus furagin przez 7 dni i powinno byc ok. Kochana jaki najlepiej probiotyk brac? Dziękuję za pomoc ❤❤❤jestes wielka

reklama
Do góry