reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A ja będę pisała o pierdołach bo lubię 😜. Gdybyśmy tu pisały wyłącznie o leczeniu, to pewnie już dawno by mnie tu nie było. A tak, to poznałam dziewczyny, niektóre uwielbiam, inne lubię, a jeszcze inne niezbyt. Ale przejmuję się losem każdej 🙂.
Kogo moje posty nie interesują, niech omija😘
Jeśli kogoś urażę to proszę od razu pisać żebym się ogarnęła 😘.
Bazyliszku, za bardzo się spinasz i unosisz honorem, ja chcę czytać co robisz i pewnie nie tylko ja 😘
W samo sedno 👏🏻😘

reklama
To nie jest lek na wszytsko. To antybiotyk, który działa tylko na niektóre szczepy bakterii, a żeby wiedzieć na które trzeba zrobić najpierw posiew. I po 10 dniach od przyjęcia drugiej dawki (bo żeby miało sens to przyjmuje się 2 w odstepie 24/48h) robi się nowy posiew i dopiero wtedy wiadomo czy zadziałał.
Większość zakażeń układu moczowego to z ecoli. Przy nasilonych objawach nikt nie wysyła na posiew tylko od razu leczenie. Czasem też wysyłają na posiew a leczenie i tak w ciemno. Jeśli objawy ustępują można spokojnie przyjąć że antybiotyk trafiony.

a ruszylas cos immuno ostatecznie?

Biorę
a ruszylas cos immuno ostatecznie?

Z badań nie, tam nic mi nie wyszło i zostawiłam.
Mam bardzo ograniczone środki finansowe...
Biorę teraz ten encontor i jest spoko, trochę muli ale daje rade. Co ważniejsze przestała mnie boleć noga po żylakach moja. Wcześniej miałam zawsze po miesiączce pieczenie i ból jakby stan zapalny był... A teraz odpukać nic nie czuję.

Większość zakażeń układu moczowego to z ecoli. Przy nasilonych objawach nikt nie wysyła na posiew tylko od razu leczenie. Czasem też wysyłają na posiew a leczenie i tak w ciemno. Jeśli objawy ustępują można spokojnie przyjąć że antybiotyk trafiony.
A co jeśli nie ma objawów?
Ja ten lek znam, mimo wrażliwości na niego (wg posiewu) 5 razy nie zadziałał.

Biorę

Z badań nie, tam nic mi nie wyszło i zostawiłam.
Mam bardzo ograniczone środki finansowe...
Biorę teraz ten encontor i jest spoko, trochę muli ale daje rade. Co ważniejsze przestała mnie boleć noga po żylakach moja. Wcześniej miałam zawsze po miesiączce pieczenie i ból jakby stan zapalny był... A teraz odpukać nic nie czuję.
Dzieki encortonowi😀

@Czarna1985 ,
pokazalam twoj synik wymazu z pochwy kolezance lekarzowi Masz liczne drozdzaki,nie masz bakterii.Potrzebujesz clotrimazol w masci i w czopkach ( nie wiem co w Uk funkcjonuje)do tego probiotyk.5dni masz to brac i powtorzyc wymaz,do transferu powinnas sie tego pozbyc .
Kuzwa a ja zaplacilam za wizyte on-line 160 zl i w sumie powiedziała mi to co ty. Mam brać clotidal 6 aplikacji plus furagin przez 7 dni i powinno byc ok. Kochana jaki najlepiej probiotyk brac? Dziękuję za pomoc ❤❤❤jestes wielka

reklama
Do góry