reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam pytanie z innej beczki.
Dumam nad depilacja laserową.
Ale włosy na nogach mam nie kruczo czarne raczej jaśniejsze. Czy ktoś sobie robił? Czy to coś dało? I jaki był koszt?
I co z pachami i muszelka? I czy w ciąży można.
Mam już dosyć maszynki. A im brzuch większy tym gorzej niedługo stop i muszelki nie będzie widać A potem to nie będzie czasu na golenie. A ja nie lubię wersji na Yeti.
W ciazy nie można.
Ja robilam lata temu nogi i pachy. Miałam chyba 5 sesji i włosów jest nieporównywalnie mniej, są słabsze, ale są.

reklama
A mialas na cyklu naturalnym? Mialas podawany ovitrelle albo cos na dojrzewanie jajeczka? Taki wynik to i ja mialam tez ale niestety nic z tego nie wyszlo i ravzej to bylo po zastrzyku pozostalosc hcg:( przykro mi ale raczej slabo to wyglada
a jakie leki do transferu mialas?
Transfer był na cyklu sztucznym.Ovitrelle nie miałam podawany bo był to criotransfer.A do transferu miałam estrofem od drugiego dnia cyklu i progesteron zaczęłam brać 5 dni przed transferem.Do tego jeszcze cały zestaw leków od Prof .M. Prograf,Encortolon i Accofil..

Tak wakacyjne to wam wrzucę a co . Ja oglądam to i wy popatrzcie.
20200622_160052.jpeg

Transfer był na cyklu sztucznym.Ovitrelle nie miałam podawany bo był to criotransfer.A do transferu miałam estrofem od drugiego dnia cyklu i progesteron zaczęłam brać 5 dni przed transferem.Do tego jeszcze cały zestaw leków od Prof .M. Prograf,Encortolon i Accofil..
Hmm a robilas badanie test na trombofilie? Bralas cos na rozrzedzenie krwi ? Acard albo heparyna?? Boze teraz warto na naturalnym wlasnie sprobowac? Niektorzy robia scratching endometrium u nas zwany sraczingiem😄
Albo badaja receptywnosc endometrium - czy masz okno implantacyjne w dobrym momencie co podaja zarodek... tak podpowiadam o co jeszcze mozesz zapytac... ja bym chyba odstawila leki wszystkie odpoczela i worcila na naturalnym cyklu moze organizm musi odpoczac?
Trzymaj sie kochana😘

Dziewczyny dziś złapał mnie dość silny ból jajnika prawego,takie kłucie że nie mogłam ustać na prawej nodze i musiałam się położyć. Jak wstałam po kilku minutach to było ok ale jeszcze tak w dole brzucha na srodku coś poczulam. Mogło się coś stać z zarodkiem? i Czy są jakieś objawy jakby sie coś stało? Czy po prostu to normalne? Nie wiem co robić.

@anett96 kochana łączę się z Tobą w bólu. U mnie też ten poniedziałek był bezlitosny. Jeszcze na domiar złego zepsuł się samochód 😡
Ale dziś już wstałam w dobrym nastroju. Jestem spokojna i zaczynam przygotowania do kolejnego transferu.
Dostałam na urodziny książkę z programem postu dr. Ewy Dąbrowskiej i chyba się skuszę. Robiła któraś taki post leczniczo?
Robiłam dwa razy. Chudnie się bardzooo. Ja ważyłam 58 i bardziej chciałam prozdrowotnie. Schudłam chyba do 50. Ale ja bym chyba teraz nie polecała Ci przed transferem takich rygorystycznych diet.

Mój brat to robił. Dieta jets naprawdę restrykcyjna i trudna. Podobno też niespecjalnie zdrowa, choc mój brat faktycznie wytrzymał te zdaje się 3 tygodnie i efekty były. Ale mówił, że nigdy więcej.
A ja uważam że dieta była spoko tylko trzeba kombinować żeby tylko z warzyw przygotowywać coś dobrego. Ja dla przykładu jem bardzo dużo i gotowałam sobie zupę kalafiorową z dużą ilością kalafiora i zjadałam 3 miski:D Dlatego nigdy głodna nie chodziłam. Także zupa to było coś u mnie co mnię zapchało na pół dnia. No i dzięki tej diecie o dziwo polubiłam warzywa. Ale moim zdaniem na pewno nie ta dieta przed transferem. No i jak schudniesz tak dużo to możesz nie dostać miesiączki. lepiej nie ryzykować teraz

reklama
Do góry