reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Moja gin w obu ciążach na tydzień przed porodem podawała mi wagę dziecka, w jednym pomyliła się o 90gr, przy drugim o 30gr [emoji4]
Wiec dobry lekarz i dobry sprzęt mają ogromne znaczenie.
Ja chodzilam na 3 rozne usg i roznice byly to 700 gr,wyobrazacie sobie? Moj gin mowil ze blad pomiaru komputera jest o 0,5 kg,a ja mu na to,ze o kant doopy takie pomiary rozbic😀

Podobno statystycznie ilosc wadliwych zarodków w in vitro nie jest większa niż przy normalnym poczęciu...
Niestety to nieprawda. Po pierwsze osoby których dotyka niepłodność mają słabsze gamety i podziały są gorsze. Po drugie udowodniono, ze zarodki które rozwijają się in vivo maja mniej wad genetycznych. Obecnie metodę te przeprowadzają dwie kliniki w PL. Brak stymulacji z zewnątrz do rozwoju powoduje zwiększenie wad chromosomalnych. No, ale nie jest to jakiś wielki dramat:-) w przypadku zdrowych osób szacuje się ze 1 na 4 zarodki da zdrowe dziecko.

Uważaj z tym magnezem żeby nie przedawkować. Hcg to tylko hormon wiec wysokość niekoniecznie może mówić o ciąży bliźniaczej. Ja 9dpt miałam hcg 209 a podano jeden zarodek:p w tym czasie dziewczyny z bliźniakami miały duzo niższe hcg:p
Ja jestem przykkadem na to ze hcg ma sie ni jak do ciaz blizniaczych,w 11dpt mialam 177 Bete😅

No będą dwa, AH było ostatnio i nic. Przy synu nie miałam nic i się udało. Przy biochemicznej wszystko łącznie z EG i była dooopa. Zastanawiam się nad dodatkowymi lekami czy coś. Jeszcze dzisiaj sezon urlopowy w pracy mnie zaskoczył i o ile okres mi się mocno nie opóźni to nie dam rady podejść w tym cyklu qurde :realmad:
Edit: ile ważne są badania infekcyjne ? I te chlamydie itp?
Czyli jednak startujemy?😅pani mi tu kochana,pare dni temu taki post napisalas ze hej! Moja nie twoja droga ,itp😀😀😀widze wlasnie😘powodzenia

reklama
Do góry