reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Moja gin w obu ciążach na tydzień przed porodem podawała mi wagę dziecka, w jednym pomyliła się o 90gr, przy drugim o 30gr [emoji4]
Wiec dobry lekarz i dobry sprzęt mają ogromne znaczenie.
Ja chodzilam na 3 rozne usg i roznice byly to 700 gr,wyobrazacie sobie? Moj gin mowil ze blad pomiaru komputera jest o 0,5 kg,a ja mu na to,ze o kant doopy takie pomiary rozbic😀

Podobno statystycznie ilosc wadliwych zarodków w in vitro nie jest większa niż przy normalnym poczęciu...
Niestety to nieprawda. Po pierwsze osoby których dotyka niepłodność mają słabsze gamety i podziały są gorsze. Po drugie udowodniono, ze zarodki które rozwijają się in vivo maja mniej wad genetycznych. Obecnie metodę te przeprowadzają dwie kliniki w PL. Brak stymulacji z zewnątrz do rozwoju powoduje zwiększenie wad chromosomalnych. No, ale nie jest to jakiś wielki dramat:-) w przypadku zdrowych osób szacuje się ze 1 na 4 zarodki da zdrowe dziecko.

Uważaj z tym magnezem żeby nie przedawkować. Hcg to tylko hormon wiec wysokość niekoniecznie może mówić o ciąży bliźniaczej. Ja 9dpt miałam hcg 209 a podano jeden zarodek:p w tym czasie dziewczyny z bliźniakami miały duzo niższe hcg:p
Ja jestem przykkadem na to ze hcg ma sie ni jak do ciaz blizniaczych,w 11dpt mialam 177 Bete😅

No będą dwa, AH było ostatnio i nic. Przy synu nie miałam nic i się udało. Przy biochemicznej wszystko łącznie z EG i była dooopa. Zastanawiam się nad dodatkowymi lekami czy coś. Jeszcze dzisiaj sezon urlopowy w pracy mnie zaskoczył i o ile okres mi się mocno nie opóźni to nie dam rady podejść w tym cyklu qurde :realmad:
Edit: ile ważne są badania infekcyjne ? I te chlamydie itp?
Czyli jednak startujemy?😅pani mi tu kochana,pare dni temu taki post napisalas ze hej! Moja nie twoja droga ,itp😀😀😀widze wlasnie😘powodzenia

reklama
Do góry