nieagatka
Fanka BB :)
W sensie, że mąż nie ogarnie?O Boże czeka mnie dołem fryz a la Edward nozycoreki
Mój perfekcyjnie dawał radę [emoji16][emoji1787]
Do cesarki też on mnie "strzygł" [emoji23]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W sensie, że mąż nie ogarnie?O Boże czeka mnie dołem fryz a la Edward nozycoreki
I nikt nie jest w stanie, nawet embriolog ocenić czy zarodek ma wady. Bardzo się tego obawiam że dziecko może być chore. Kiedy poczyna się naturalnie to trudno mieć do siebie żal ale gdy powołuje się je trochę na siłę i potem ono cierpi z powodu chorób to trudno sobie takie coś wybaczyćNiestety to nieprawda. Po pierwsze osoby których dotyka niepłodność mają słabsze gamety i podziały są gorsze. Po drugie udowodniono, ze zarodki które rozwijają się in vivo maja mniej wad genetycznych. Obecnie metodę te przeprowadzają dwie kliniki w PL. Brak stymulacji z zewnątrz do rozwoju powoduje zwiększenie wad chromosomalnych. No, ale nie jest to jakiś wielki dramat:-) w przypadku zdrowych osób szacuje się ze 1 na 4 zarodki da zdrowe dziecko.
Żebyś wiedziałaPrzez historię z korpo pewnie dziewczyny nie wrzucą na forum, dlatego na priv ci wysłałam
Ja 10 dpt.130. Bliźniaki to jakiś kosmos, ale pokocham wszystko i ile będzie)Ja jestem przykkadem na to ze hcg ma sie ni jak do ciaz blizniaczych,w 11dpt mialam 177 Bete
A dlaczego się bałaś? Bo ja teraz tak biorę i mnie przestrazyłaśTeraz nie bo bałam się przy metforminie, ale zapytam się lekarza. Bo przy synu brałam.
A aktywacje oocytow do czego się robi? co to jest, tak na chlopski rozumek.U nas aktywacja oocytow nie potrzebna bo jest FET. Chyba, ze aktywacja pozytywnego myślenia
Różowy fleming na BałtykuTak wakacyjne to wam wrzucę a co . Ja oglądam to i wy popatrzcie.Zobacz załącznik 1137955
Przy metforminie nie wolno akardu???Teraz nie bo bałam się przy metforminie, ale zapytam się lekarza. Bo przy synu brałam.
A i poczytaj sobie o Anevivo. To jest metoda! Plemnik i komórka jajowa wprowadzę są do kapsuły. A ta kapsuła do ciała kobiety. Zapłodnienie itp dzieje się w ciele kobiety. Potem zarodki są wyjmowane i mrożone. Ponoć lepszej jakości zarodki są. Pisałam o tym 3 lata temu nie wiem jak teraz to wyglada :-)Podobno statystycznie ilosc wadliwych zarodków w in vitro nie jest większa niż przy normalnym poczęciu...
Ja 10dpt 237Ja 10 dpt.130. Bliźniaki to jakiś kosmos, ale pokocham wszystko i ile będzie)