reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziękuję 😘powiedzmy, dobrze 😉jestem trzeci dzień na estradiolu, 13ego mam USG i może 19ego transfer 😍. Wczoraj kiepski dzień miałam ,przeryczalam cały wieczór. ..nie mogę znieść ,jakie świństwo zrobiła mi kuzynka 😟Mój m mówi,żebym nie brała tego do siebie ,ale nie mogę się ogarnąć ... W tym samym czasie zaszlysmy w ciaze,dużo wtedy rozmawiałyśmy ze sobą i od samego początku miała wybrane imię ,miała być Marcelinka....ja jej też powiedziałam i naszym ,jakie mamy wybrane ...po moim poronieniu kontakt się trochę osłabił ,bolało mnie jak przeżywała ,że będzie musiała rodzic sama w szpitalu ,że już zapomniała jak to jest zajmować się małym dzieckiem (to jej druga ciąża ) a jak rzuciła do mnie tekstem " może dobrze ,że u Ciebie tak się stało ,jak ten corona wirus tak u was szaleje ...) Jakby mnie ktoś w mordę strzelił ,nie mogłam uwierzyć ,że to mówi kobieta w ciąży ??!!! No ale do meritum .... Wczoraj urodziła ,zdrowa piękna córeczkę 4900 gramów i na imię będzie miała Rozalia !!! Jak to usłyszałam ,serce mi się rozpadło ...dobrze widziała ,że tak chciałam dać na imię naszej .Nie mogę tego przeżyć ...jak już nie chciała tej Marceliny ,to jest tyle innych imion do wyboru .przychodzi taki moment ,że poukladasz sobie trochę w głowie ,uciszysz pewne rzeczy ...a tu w jeden chwili rozp...doli się wszystko ....
Nie rozumiem jak tak można😐 nie wpadła na to, że to Cię zrani.. Też by mnie takie zachowanie mocno dotknęło. Nikomu nie mówię jakie imię chcielibyśmy dać dziecku, moja siostra miała przez jakiś czas takie w planie dla swojego, trochę to przeżywałam, ale stwierdziłam, że to tak naprawdę nie ma znaczenia, jak pojawi się wreszcie ta wymarzona kruszynka to znajdziemy jeszcze ładniejsze 🙂

reklama
I co z kawą? Ja piję jedną dziennie sypaną z dwóch płaskich. Mogę? Bo zdania są różne

Mnie na poczatku strasznie od kawy odrzucało. Teraz pije jedną słabą dziennie. Taka z jednnej łyżeczki z malym czubkiem bo inaczek glowa mnie strasznke boli. Jem wszystko oprocz surowego miesa i suroeych ryb. Nawet wątrobiankę raz na kilka/kilkanascie dni 😊 ze sportów jedynie spacery i ostatnio kajak 😁 nie biegam, nie dźwigam i Mąż mi wydał kategoryczny zakaz chodzenia po drabinie 🤣🤣 więc okna myje na wysokosci do której sięgam 😊 i śpię jak mi sie chce spać 😁 i to na tyle 😘

Tyyyyy, super pomysł z tą cebulką 😍. Następnym razem muszę spróbować, bo już nie chcę chaty zasmrodzic cebulą.
Ja mam straszną fazę na smród ze smażonej cebuli, bo go potem czuję w domu że 2 dni😱
Teraz mam patent taki, że mamy taką małą kuchenkę turystyczną na naboje i smażę cebulę w garażu 😅.
Boszzzzz ja też tak mam😅 ja ogólnie mam faze na smród smażalni w chacie, a lubię gotować i lubię pojeść, ale najgorzej mam chopla na punkcie włosów jak coś smażę, że później je. bią, nie nawidze tego.... więc smażę w czapce albo w kapturze
Padłam 😁😁🤣🤣uwielbiam Was 😁

Wczoraj miałam dziewczynki takiego doła, wieczorem, ze musiałam sobie trochę poryczeć 😢 jestem przed okresem i hormony mi jak zwykle szaleją i mam ochotę zabijać ale najbardziej mi smutno, ze tak ciężko jest zajść w ciąże i mieć dzieci a inni zachodzą na pstryknięcie palcami 😭😭😭 coś co powinno być naturalne, nam przychodzi tak trudno, ze musimy się leczyć...to jakby leczyć się żeby móc oddychać...Pewnie każda z nas tak ma czasami 😭 My nawet nie wiemy gdzie jest problem...ale jakiś jest. Tzn znachor mówi, ze jestem zablokowana ale jeszcze muszę się do niego udać na to odblokowanie...chyba nawet na psychikę by mi to pomogło ;)
Dziś już trochę lepiej, sprzątam sobie w domku i będę robić coś w ogrodzie to zawsze się ogarnę ;) potem może spacer dla relaksu i będzie ok :) póki co nie pada wiec muszę korzystać ;) całuski kochane dziewczynki 😘😘😘

A to bździągwa...

Miałam podobnie. Parę lat temu siostra cioteczna czekała na syna. Po długich namowach powiedziałam jej że mi zawsze się marzyło mieć synka Adasia.
Zarzekała się że jej się nie podoba, źle kojarzy itp.
Zgadnijcie Kochane jak się nazywa teraz jej syn? [emoji849]
Jakby nie było innych imion ...wiesz ,nie miałabym nic przeciwko ,jakbym za chwilę też rodziła i obie nasze córeczki byłyby Rozalkami...albo od początku ,żeby tak chciała dać na imię ,to rozumiem ...ale w tej sytuacji nie mogę ,no nie mogę ....

Wczoraj miałam dziewczynki takiego doła, wieczorem, ze musiałam sobie trochę poryczeć 😢 jestem przed okresem i hormony mi jak zwykle szaleją i mam ochotę zabijać ale najbardziej mi smutno, ze tak ciężko jest zajść w ciąże i mieć dzieci a inni zachodzą na pstryknięcie palcami 😭😭😭 coś co powinno być naturalne, nam przychodzi tak trudno, ze musimy się leczyć...to jakby leczyć się żeby móc oddychać...Pewnie każda z nas tak ma czasami 😭 My nawet nie wiemy gdzie jest problem...ale jakiś jest. Tzn znachor mówi, ze jestem zablokowana ale jeszcze muszę się do niego udać na to odblokowanie...chyba nawet na psychikę by mi to pomogło ;)
Dziś już trochę lepiej, sprzątam sobie w domku i będę robić coś w ogrodzie to zawsze się ogarnę ;) potem może spacer dla relaksu i będzie ok :) póki co nie pada wiec muszę korzystać ;) całuski kochane dziewczynki 😘😘😘

Wiem co czujesz... Też mam bardzo często takiego dola i ryczę całymi dniami... Szczególnie jak widzę jak moje młodsze o parę lat koleżanki rodzą po 2, 3 dzieci a ja jednego nie moge ☹️

reklama
Bardz bardzo mi przykro.Ludzie czasami jak nie wiedza co powiedziec-a mysla ze zawsze cos trzeba-mowia glupoty tak wlasnie zrobila Twoja kuzynka.Zamiast przytulic lub po prostu razem z Toba poplakac to myslala ze powiedzenie czegos nawet najbardziej glupiego jest w tym momencie odpowiednie.Kochana nie przejmuj sie imieniem bedziesz jeszcze miala suprr corcie dla ktorej wybierzesz nowe cudowne imie ktorw jak na nia spojrzysz bedzie do niej pasowalo.Mocno przytulam🤗
Wiesz i tak już nie dałabym tego imienia ... Bo dla mnie Rozalka odeszła ...ale teraz przy każdym spotkaniu ( na szczęście mieszkamy b daleko od siebie ) będę myślała tylko o jednym ,najgorszym dniu w moim życiu ...

Do góry