reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czekam na konsultacje telefoniczna jutro od doktora z Gdanska. Pewnie poda mi termin histeroskopi i jade. Kolejny cykl po histero transfer mojej ostatniej śnieżynki 🥺🥺🥺
I zostaje nam nadzieja i modlitwa.
Do transferu mam encorton, clexane, relanium i metformine także trzymajcie kciuki ✊✊
A z ciekawostek to powiem wam ze obecnie w tej mojej klinice metformina jest zalecam do 12 tyg ciazy 😉

Będę trzymała kciuki z całych sił! ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊ Wierze w Waszrgo kropka ✊✊✊✊✊

reklama
Kochana ale Ty też miałaś niskie wartości względem dnia po transferze?

Rozmawiałam z dr. Powiedziała że teraz beta powinna być w setkach jak nie w tysiącach.
W poniedziałek idę na betę [emoji29]

Boje się strasznie pozamacicznej
Nie,to ci raczej nie grozi .zaczniesz w koncu plamic i dostaniesz okres.to ta najgorsza wersja racje ma dok,ze powinna juz zasuwac,ale jestesmy tylko ludzmi,biologia to nie matematyka,tu nic nie ma pewnego.w pon sie okaze .trzymaj sie mocno .

Robiła mi usg przed histeroskopia i zapytałam z którego jajnika była owulacja ... ona nie widzi żeby była owulacja.
Endometrium ma 13 mm wiec ładne No i pytam dlaczego przed transferem w 10 dc miałam 14 mm? Ze może 2x1 estrofem dopochwowo to za dużo bo skoro w 10 dc miałam 14 mm to w dniu transferu 19 dc mogło być przerośnięte. Nie ona wie ze było idealne a ja wymyślam ....
Jak jej powiedziałam o ciazy biochemicznej to zapytała i bete mówię ze nie zrobiłam bo po pozytywnym teście 2-3 dni i dostałam okres. No to nie wiadomo co to było .... mogłam iść na bete. Wiec mówię jej ze zrobiłam test 3 dni przed spodziewana miesiaczka ... chyba nikt normalny nie chodzi na bete przed terminem ...
nie No tego się nie da opisać słowami poprostu leją tam na człowieka ciepłym moczem od a do z maja być procedury nie ma tam człowieka tylko numerek .... wyć mi się chce i wszystkiego odechciewa.
Nie mam możliwości zmiany kliniki wiec muszę męczyć się tam ale jeśli uda mi się zajść w ciąże to już nigdy tam nie wrócę ... słynna klinika na I....a.
Kiedy mialas podlaczony progrsteron przed transferem?

Nie,to ci raczej nie grozi .zaczniesz w koncu plamic i dostaniesz okres.to ta najgorsza wersja racje ma dok,ze powinna juz zasuwac,ale jestesmy tylko ludzmi,biologia to nie matematyka,tu nic nie ma pewnego.w pon sie okaze .trzymaj sie mocno .
Czy dostanę okres pomimo brania leków? Zawsze dostawałam dopiero po odstawieniu

Witajcie kochane, powiedzcie mi proszę robiłam bete w dwóch różnych laboratoriach, czy jednostki U/I a mIU/ml różnią się od siebie jakoś, czy to takie samo oznaczenie? Zupełnie się na tym nie znam😒

Dziewczyny ale się wkurzyłam.
Dostałam okres, zadzwoniłam do kliniki i powinni mi dać termin na usg i badanie krwi w odstępie 7-10 dni a sobie wyobraźcie ze mi dali date dopiero za 12 dni. I jak się spytalam dlaczego dopiero za wtedy to powiedzieli mi że są bardzo busy i nie mogą przyjąć mnie wcześniej 🤦‍♀️ Mówi że mam kontynuować zastrzyki burserelin i że nie powinno to mi nie zaszkodzić ale jakoś się zmartwiłam.. Nie mają czasu.. To chyba nie brzmi dobrze, jak myślicie??☹️
Angielska opieka. Oni na wszystko kur...wa maja czas😡wiem cos o tym kochana,ale staraj się nie stresować powinno byc ok😉

Dziewczynki ja właśnie po połówkowych i wychodzi na to, że chłopak i dziewczynka będzie ❤️😁😁😁😁😁
Niby wszystko ok ale jedno serduszko coś jej nie pasowało, zawołała koleżankę i ta pow że dla niej ok... I, że jeden ma za duży brzuszek... Ale za dwa tygodnie lecę do Polski i mam wizytę umówiona u lekarza, który się specjalizuje w serduszkach także niech on mnie przebada... Bo ja tym położnym tutaj jakoś nie wierzę ☺️

Dziewczynki ja właśnie po połówkowych i wychodzi na to, że chłopak i dziewczynka będzie ❤😁😁😁😁😁
Niby wszystko ok ale jedno serduszko coś jej nie pasowało, zawołała koleżankę i ta pow że dla niej ok... I, że jeden ma za duży brzuszek... Ale za dwa tygodnie lecę do Polski i mam wizytę umówiona u lekarza, który się specjalizuje w serduszkach także niech on mnie przebada... Bo ja tym położnym tutaj jakoś nie wierzę ☺
Tak jest, niech sprawdzi lekarz!!! 😊Mam nadzieję, że się okaże ze wszystko git i bedziecie sobie spokojnie rosnąć dalej😊

Ostatnia edycja:
reklama
Angielska opieka. Oni na wszystko kur...wa maja czas😡wiem cos o tym kochana,ale staraj się nie stresować powinno byc ok😉

Dziekuje kochana ze mi odpisalas... Caly dzien jestem taka nerwowa tym wszystkim... Jezeli teraz nie maja czasu to ciekawe czy beda mieli na punkcje, transfer i wogole czas na obserwowanie wszystkiego.... 😔
Postaram sie nie stresowac i miec nadzieje ze wszystko bedzie ok... 😘

Do góry