reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny czy to prawda że przed in vitro trzeba brać duże dawki hormonów przez rok??

:eek::eek::eek:
Przez rok?? Jejku kto Ci to powiedział :eek: Lekarz musi mieć zwyczajnie podstawę aby was zakwalifikować tzn nie na podstawie bezskutecznych starań przez kilka miesięcy ale jeśli problem jest natury idiopatycznej to chyba właśnie rok bezkutecznych starań już powinien kwalifikowac ale nikt Ci przez ten rok nie karze brać hormonów, wrecz ich nie brać tj nie stosować antykoncepcji

reklama
Oho, nasza Adusia się też wkurzyła. No coz, po tym co przechodzimy nie idzie olać takich słów 😉
Hahahah! Gdzie zniknął ten obrazek z szymiacymi wierzbami :D Kurczę dla mnie wiara to nie jest wybór, to jest stan duszy do którego każdy ma prawo, ale nie ma prawa go narzucać innych i tak samo inni nie mają prawa z tego drwic... Szanujmy się wierzacy i niewierzący a świat będzie lepszy.. Właśnie w tej kwestii światopoglądowej jest mi bliżej do kraju w którym mieszkam.. Tu równie dobrze możesz wierzyć w szumiace wierzby zamiast Boga i nikt Cię za to nie obrazi :rofl2:

Hahahah! Gdzie zniknął ten obrazek z szymiacymi wierzbami :D Kurczę dla mnie wiara to nie jest wybór, to jest stan duszy do którego każdy ma prawo, ale nie ma prawa go narzucać innych i tak samo inni nie mają prawa z tego drwic... Szanujmy się wierzacy i niewierzący a świat będzie lepszy.. Właśnie w tej kwestii światopoglądowej jest mi bliżej do kraju w którym mieszkam.. Tu równie dobrze możesz wierzyć w szumiace wierzby zamiast Boga i nikt Cię za to nie obrazi :rofl2:

Nigdzie nie zginął, musiałam uciąć moje zdjęcie i już oddałam 🤪 wiesz, nie chce żeby mnie korpo w chórze szukała 😂😂

Tez uwazam, że szacunek przede wszystkim 😉 każdy ma prawo do inności i rożnych poglądów i stanowisk w różnych sprawach, ale nie można obrażać ludzi bo każdy ma inne problemy i dylematy.

I jak Ci się podoba leczenie w UK?
Ja niestety słyszałam źle opinie o in vitro w UK, zresztą nie miałam czasu bo AMH bardzo niskie (a mam tylko 30) lat, więc szybko decyzja że w Polsce, bo wiem że tutaj sporo to trwa bo wiadomo za darmo, noi męczyły mnie lata niepowodzen i ciągle latanie po lekarzach, więc stwierdziliśmy że szybko próbujemy, jak się nie uda to startujemy z procedura adopcyjną... ale trzymam kciuki, że Podniesiesz im statystyki😁

Wiesz co, okropnie długo trwało to ich czajenie się, miliony badan, ich głupie pierdzielenie że młoda jestem że mam dużo czasu.. Mam też 30 lat... Wiele razy miałam takie momenty żeby się poddać i olać to wszystko, ale postanowiłam walczyć o swoje i nareszcie się doczekałam 😊 Northampton niby jest najlepszą klinika w UK z największą liczbą urodzeń ivf... Więc naprawdę mam ogromną nadzieję że uda nam się 🙂

Hej dziewczyny! Kurczę mam w dzień tyle pracy ze zajrzałam aby coś nadrobić i się wystraszyłam jak zobaczyłam komentarz @Ugly80 .. Jak może Ci być żal dziecka, z powodu tego że dziewczyna ma dylemat bo wierzy?? Sorry ale mnie to zjezy..Wiecie że ja jestem osobą nie wierzeca więc takich dylematów zwyczajnie nie mam ale jak dla mnie to był chamski tekts.. Dziewczyna nie negowala IVF tylko ma swój duchowy dylemat a to różnica! Wpadają tu od czasu do czasu trolle które karza nam się wstydzić, i nawijaja jak to zabijamy dzieci zarodk i że Bóg to albo tamto..i to jest rzeczywiście fobia i zupełnie inny problem tych ludzi.. Ale bez przesady, jeśli masz pożywkę z tego forum ze swoim korpo to przynajmniej szanuj inne i ich zdanie które akurat nie urazilo nikogo, i zatrzymaj tego typu komentarze w swojej głowie..
Tez zaczelam to czytać i nie wierze po prostu😕

Nigdzie nie zginął, musiałam uciąć moje zdjęcie i już oddałam 🤪 wiesz, nie chce żeby mnie korpo w chórze szukała 😂😂

Tez uwazam, że szacunek przede wszystkim 😉 każdy ma prawo do inności i rożnych poglądów i stanowisk w różnych sprawach, ale nie można obrażać ludzi bo każdy ma inne problemy i dylematy.
I tak już większość ma korpo followersow :p Ale @bazylia128 jest wciąż na topie z tego co pamiętam jak czytałam :D więc musisz się bardziej postarać z tym chórem :D
Dziewczyny apropo filmów polecę Wam super sezon na Netflix, niemiecki...'Dark' jeden z najlepszych jakie widziałam, bardzo polecam, są 2 sezony a trzeci ostatni ma premierę 27 czerwca. Ja teraz oglądam Polski 'Na skraju lasu' też dobry ale jeszcze nie znam końca :p

[/QUOTE]
I tak już większość ma korpo followersow :p Ale @bazylia128 jest wciąż na topie z tego co pamiętam jak czytałam :D więc musisz się bardziej postarać z tym chórem :D
Dziewczyny apropo filmów polecę Wam super sezon na Netflix, niemiecki...'Dark' jeden z najlepszych jakie widziałam, bardzo polecam, są 2 sezony a trzeci ostatni ma premierę 27 czerwca. Ja teraz oglądam Polski 'Na skraju lasu' też dobry ale jeszcze nie znam końca :p

Padłam 😂😂😂 masz dziś mistrza ode mnie 😂😂 no ja "niestety" jestem z tych "albo mnie akceptujesz jaką jestem albo nie mamy o czym rozmawiać" wiec poparcia korpo nie potrzebuje do szczęścia 😂😂 Taka jestem dziwna i niedobra 😁

Ale to pewnie przez prace w banku a nie w korpo 🤪

Wiesz co, okropnie długo trwało to ich czajenie się, miliony badan, ich głupie pierdzielenie że młoda jestem że mam dużo czasu.. Mam też 30 lat... Wiele razy miałam takie momenty żeby się poddać i olać to wszystko, ale postanowiłam walczyć o swoje i nareszcie się doczekałam 😊 Northampton niby jest najlepszą klinika w UK z największą liczbą urodzeń ivf... Więc naprawdę mam ogromną nadzieję że uda nam się 🙂
No właśnie dlatego ja stwierdziłam, że nie mam tyle czasu... W listopadzie pierwsza wizyta, a w lutym już byłam w ciąży...
To mam nadzieję, że i u Ciebie zaskoczy za pierwszym razem 😍

reklama

Padłam 😂😂😂 masz dziś mistrza ode mnie 😂😂 no ja "niestety" jestem z tych "albo mnie akceptujesz jaką jestem albo nie mamy o czym rozmawiać" wiec poparcia korpo nie potrzebuje do szczęścia 😂😂 Taka jestem dziwna i niedobra 😁

Ale to pewnie przez prace w banku a nie w korpo 🤪
[/QUOTE]
Ej ja też bankier jestem :D dlatego się rozumiemy bez słów :laugh2:

Do góry