reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja też Krk, ale inna klinika :) pierwszy transfer i beta zaskoczyła to naprawdę nie jest źle ❤ czemu chcecie zmienić klinikę? pierwsza stymulacja zwykle jest taka schematyczna i testowa, nie wiadomo jak zareagujemy na leki, u mnie też szału nie było, bo tylko 2 zarodki, ale przy kolejnej lekarz już zmienił protokół, leki i poszło o wiele lepiej
Mary, a u Ciebie jak samopoczucie?

reklama
Ja też Krk, ale inna klinika :) pierwszy transfer i beta zaskoczyła to naprawdę nie jest źle ❤ czemu chcecie zmienić klinikę? pierwsza stymulacja zwykle jest taka schematyczna i testowa, nie wiadomo jak zareagujemy na leki, u mnie też szału nie było, bo tylko 2 zarodki, ale przy kolejnej lekarz już zmienił protokół, leki i poszło o wiele lepiej

U nas to głównie problem męskim... Myślę że dlatego nam tak poleciały zarodki po 3-ej dobie 🙁 niestety ten jeden nasz który został na transfer jako jedyny też z nami nie został. Stymulacja poszła super... 18 pecherzykow... 10 komórek jedna się nie nadawała... Jakoś szło do 3-ej doby.
Tak pierwszy transfer i pierwsza w życiu beta... Myślałam że jak już jest to nie spadnie a dziś taki szok... 🙁
A Wy jaka klinika jeśli mogę zapytać 🤭

Dziękuję... Jesteście niesamowite z tym wsparciem. Niestety dziś Męża nie ma... A ja... Siedzę ryczę i tak postanowiłam się odezwać nie licząc na az takie wsparcie.
Dziękuję ❤

Teraz muszę wybrać inną klinikę. Tylko która 🙁 najlepsze podobno nie są w Krakowie... 🙁

Nie dziękuj, tu każdy zawsze otrzymuje wsparcie, po to jest to forum 😘 ja akurat orzy wyborze kliniki nie patrzyłam na ilość km i jezdzilismy 180 km w jedną stronę i jestem jedną z tych w czepku urodzonych którym sie udało pierwsze podejście ❤️ ale uważam, ze trafikismy na świetną klinikę która poleciła nam moja gin. Mowila, ze od invicty w bysgoszczy i gdansku sie mamy trzymac z daleka, tak samo gameta bydgoszcz zdziera kase a efekty średnie. I mówiła, ze poleca Białystok (ale na szczęście mają oddział w Olsztynie i tam z polecenia znajomej trafiłam) Warszawę i zabijcie mnie ale nie pamiętam czy Poznań, Wrocław czy Katowic.🤦‍♀️ Na pewno mówiła, ze Białystok i Warszawa i cos jeszcze 😊

Gdzieś tam z tyłu głowy wiem... U nas ciężki przypadek z 9 zarodków został 1... No ale sie nie udało... Pierwsza procedura. Będziemy walczyć dalej tylko już w innej klinice...
Dziękuję Ci za wsparcie ❤
No nie taki ciężki przypadek skoro jest biochemiczna. To dobrze rokuje:-) może następny transfer będzie tym szczęśliwym.

Leczymy się w Krakowie w Parens... Już mogę napisać że leczyliśmy się. Problem mamy po stronie męża kiepskie nasienie... Słaba morfo, ruchliwość...i duża fragmentacja DNA... 🙁 Ja mam 38, mąż 46 i za późno się poznaliśmy jak to mówimy... Choć wierzę, że jeszcze się nam uda choć śmiejemy się że z nas już dziadki... Ta pierwsza beta i pierwszy raz pozytywna w życiu i zabolało ech. Dziś spodziewałam się przyrostu... No ale wyszło inaczej. Zmienimy klinikę i poszukamy pomocy gdzieś indziej.
Dzięki za słowa otuchy. To mój pierwszy raz 🤭
Mieliscie ICSI czy IMSI? A separacje? Bo to podnosi skuteczność procedury. U nas tez słabe nasienie, ale po FAMSI wszystkie komórki się zapladnialy po ICSI tylko 50% na separacje nie mamy szans. A to właśnie separacja przesiewa kiepskie plemniki z wysoką fragmentacją.

U nas to głównie problem męskim... Myślę że dlatego nam tak poleciały zarodki po 3-ej dobie 🙁 niestety ten jeden nasz który został na transfer jako jedyny też z nami nie został. Stymulacja poszła super... 18 pecherzykow... 10 komórek jedna się nie nadawała... Jakoś szło do 3-ej doby.
Tak pierwszy transfer i pierwsza w życiu beta... Myślałam że jak już jest to nie spadnie a dziś taki szok... 🙁
A Wy jaka klinika jeśli mogę zapytać 🤭
Jestem pewna ze w innej klinice będziecie mieli więcej zarodków. Parens jest słabe. A poza tym jaka metodę zapłodnienia zastosowali? Bo np w invikcie jest icsi imsi msome,picsi separacja plemników. No mnóstwo ulepszaczy 🤟🤟🤟 także to ze teraz był jeden nie znaczy ze w kolejnej nie będzie 6 😍

reklama
O widzisz, ja w gyn ale w krk, na początku na zabiegi musiałam jeździć do Katowic, ale od dłuższego czasu robią już wszystko na miejscu

Też się zastanawialiśmy czy w Krakowie w Gyncentrum jest wszystko 1:1 z Katowic. Dr Mercika chcemy a on przyjmuje tutaj podobno tylko raz w tygodniu...

Ja to mogę wszędzie jechać byleby nam pomogli... 🙁

Do góry