reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wiesz trudno się bawić w ulubiona zabawę skoro jej główne zajęcie to gry na tablecie.
Była tam wioska wikingów i różne domki i opowiadałam jej kto to był kowal czym się zajmował, jak garncarz lepił garnki i tak dalej. Cała drogę śpiewałam z nią piosenki z przedszkola i układaliśmy plan zabaw na cały dzień ....
Ahhhh chyba za bardzo emocjonalnie do tego podeszłam. Za bardzo się starałam. Wywaliłem serce a ona zdeptała i dlatego jest mi tak strasznie przykro.
Jeszcze jej mama wysłała mi zdjęcie jak tapla się w wanience niemowlęcej. Wiec odpisałam ze może więcej frajdy sprawiają jej proste rzeczy wiec odwołuje wyjazd do Parku Dinozaurów. I cisza. Tym razem mama się chyba obrazi bo przecież się należą wycieczki po 300 zł .....
Masz rację, za bardzo emocjonalnie podeszłaś do tematu, ja mam 7letnia siostrzenice i widzę się z nią raz na kilka dni i znam te fochy i nigdy intencją dziecka nie jest zdeptanie Twojego serca, tylko ona się złości, bo ktoś nie odczytuje tak jak by chciała jej potrzeb 😊 ale Ty też masz prawo się wkurzyć, bardziej chciałam Ci przekazać, że to nie tak, że Ty coś źle zrobiłaś, ale masz rację włożyłaś w to dużo wysiłku i dlatego się wkurzasz, czasem naprawdę mniej starań, kasa do ręki i wspólnie spędzony czas to dla Ciebie mniej nerwów, a dla Niej więcej frajdy :) na pewno ma inne stacjonarne ulubione czynności i zabawy, które sprawiłyby jej frajdę 🙂

@Dakita30 A powiedz, czy taki etap buntu i skoku rozwojowego można spotkać u 12-to latki?
Co słychać? Jak sie czujesz ? ;)
To już jest nastolatka a więc adolescencja i bunt przeciw autorytetom i poszukiwanie własnej tożsamości, odkrywanie też swojej seksualności, a nie tylko płciowości jak u kilkulatków. Skończy się ok 18-19 r.z. lub 25 😅
Dziękuję u mnie słychać cudownie, zaczynam 31Tc, czuję się jak przez całą ciążę super, a Kubuś w 29+2 miał już 1317 g ♥ i wszystkie przepływy i narządy wewnętrzne w normie.
Gromadzę wyprawkę, w przyszłym tygodniu remont pokoju, ostatnio kupiłam fotelik, dostawkę do łóżka i wózek ma mi przyjść kurierem więc się przygotowujemy 😊
A co u Ciebie? Jak się czujesz?

Załączniki

• IMG_20200612_123313.jpg
    IMG_20200612_123313.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 83
  • IMG_20200612_152821.jpg
    IMG_20200612_152821.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 70
  • IMG_20200612_152832.jpg
    IMG_20200612_152832.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 74
  • IMG_20200613_081332.jpg