nieagatka
Fanka BB :)
Otoz to. Takie zachowanie niekoniecznie świadczy o złym wychowaniu. Po prostu nasze wyobrazenie czegoś fajnego może być skrajnie różne od tego co myśli 7 latek.A czemu się obraziła? Może wyczuła twoją złość ? Bardzo Ci zależało, żeby zrobić jej przyjemność i się zezłościłaś ze jej się nie podobało. To cudze dziecko może lubić coś innego, niż Ty sobie wymarzyłaś dla niej:-) Swoje dziecię będziesz znac i będziesz wiedzieć co się podoba. Dam Ci przykład pojechaliśmy z synem do sklepu kupić mu jakaś drogą obrzydliwie i niewychowawczo drogą zabawkę i w sumie miał zabawkę w dooopie. Bo kupiliśmy mały kosz do kibla taki na podpaski itp... A on jest fanem śmieciarek i wszystko co jest śmieciarką/ koszem jest super! Wiec jak mu oddałam do zabawy ten kosz z Ikea to usłyszałam: ze jestem super mama. Czaisz..??? Po prostu nie zawsze trafisz mimo ogromnych starań:-) My wychowywane byłyśmy ze dziewczynki to mają być grzeczne i ułożone, wiec razi to gdy taka śliczna buzia tak się zachowuje. No, ale pomyśl skoro na tyle sobie pozwoliła to znaczy, ze czuje się przy tobie komfortowo. Oczywiście o ile mówimy tutaj o typowym zachowaniu klasycznej 7 łatki:-) a nie samolubnej małolaty.