reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

domat dobrze, że już lepiej! Może się Tobie jajnik powiększa od ciąży? U mnie jakoś 11-13 dpt się zaczęła hiperka (dokładnie już nie pamiętam). A na bóle przy ciaży pozamacicznej to zdecydowanie za wcześnie. No i beta też ładna więc się nie zadręczaj. Dzisiejszy wynik na pewno pokaże, że wszystko pięknie! A kiedy terminowo powinnaś dostać @??? Bo mnie najgorzej bolało właśnie tego dnia.

Do kliniki dzwoniłam po III becie, czyli 11 dpt :-) I zadzwonię w przyszłym tygodniu po usg potwierdzić ciążę.

Gosia
estradiol można zbadać w każdym laboratorium. Nie trzeba być na czczo.
A oznaczałaś estradiol po wyciszaniu, a przed stymulacją? I dobrze rozumiem, że dziś po 9 dniach stymulacji masz I usg?

reklama
madzielanek dzięki za słowa otuchy! Takich historii mi teraz potrzeba bo naprawdę martwię się o Malucha

Gosia
masz ładne AMH i raczej nie powinno być problemu z ilością u Ciebie. Mam nadzieję, że te mniejsze ładnie nadgonią. Mogę zapytać gdzie się leczysz?

miałam jedno usg po 7 dniach stymulacjii i jade jutro na kolejne. Estradiol zrobie dzisiaj wczesniej nie robiłam ani w klinice mi też nie robili

madzielanek dzięki za słowa otuchy! Takich historii mi teraz potrzeba bo naprawdę martwię się o Malucha

Gosia
masz ładne AMH i raczej nie powinno być problemu z ilością u Ciebie. Mam nadzieję, że te mniejsze ładnie nadgonią. Mogę zapytać gdzie się leczysz?

No właśnie wszystkie wyniki sa niby idealne a tu taka niespodzianka że sie nie stymuluja dobrze ja nawet w naturalnych cyklach miałam nieraz po 2 dojrzałe pecherzyki. Teraz biore 3 zastrzyki naraz masakra cały brzuch pokuty mama od tego. A lecze sie w Invimedzie Wrocław

hej Kochane:-)

zrobiłam rano bete!

madzialenak jak Ty się czujesz?
gosia miałam to samo że na delikatnie stymulowanych cyklach miałam wiecęj pęcherzyków a po ostrej stymulacji w invimedzie średni szło wydałam na same leki 6000 tys więc wyobraź sobie ile ich zużyłam!

mikimo podobno ok 14 mam na szczęście przez internet wyniki już nie mam siły chodzić do tego labo!! tak W ogóle gratki za bobaski:-)
Domat biedna Ty taki ciężki dzień miałaś wypoczywaj!
cześć Mania owocnej stymulacji życzę!
kurcze laski Was nadrobić:szok:

Kinga a jak Twoja @ ??? Raczyła się już pojawić? U mnie niezawodnie działa ciepła kąpiel, mycie okien i .... do zeszłego cyklu test sikany. Czasem nawet do apteki nie zdążyłam dojść jak nie miałam w zapasie :tak:

reklama
Mikimo - jeśli marzysz o bliźniakach, to życzymy Ci tego z całych serduszek:tak:
ale powiem szczerze, że ciąża bliźniacza to podwójny stres (a nawet poczwórny). Moja ciąża od początku była małoproblemowa - tzn niewiele bóli, jakieś drobne nudności, zero zachcianek, senność w normie, brak plamień itp Jeszcze do grudnia zasuwałam do pracy. Ale cały czas się czlowiek lęka czy maluchy nie zechcą wyleźć wcześniej, czy równo rosną, czy szyjka się nie skraca, czy wody nie odejdą. /Nie na darmo mówią, że to ciąża podwyższonego ryzyka:tak: Ale moich szkrabków-kopaczków nie oddałabym za żadne skarby:tak::tak:
W zestawie do ciąży bliźniaczej jest jeszcze ogromny brzuch, puchnące nogi, mega-zgaga - mnie już pytają kiedy rodzę ;-) A to jeszcze z 8 tygodni :-)

Do góry