reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Adus... Wiedziałam, ze nic straconego!!! Piękne wieści przynosisz!! Gratuluje i nadal nie puszczam kciuków :)
Mikimo...dzis dobry wieczór mam. Ja się zawsze bardzo cieszę jak zasypiam z glowa pozytywnych myśli :) drugi maluszek podskoczy!! Buziaki :*

Hej,
Adus - gratulacje, teraz mam nadzieje ze czeka cie tylko spokojna ciaza. Bardzo sie ciesze, ze wszysko dobrze. serce rosnie jak sie czyta taki wiadomosci!!

Gotadora- trzymam kciuki za dalsze weryfikacje

Mania
- ja tez jestem z uk, nam sie udalo za pierwszym razem i wam tez tego zycze !!!!

Martka - gratuluje bety!!

Mikimo- mam nadzieje , ze na kolejenym usg drugi maluch nadrobi i bedzie podwojne szczescie !

Pelna nadziei- ja mam tak samo, zawsze chcialam coreczke a czuje ze bedzie chlopak. Choc tak naprawde od momentu zajscia w ciaze, nie ma dla mnie znaczenia. oprocz tego, zeby bylo zdrowe i wszysko orzebiegalo bez komplikacji. Mam usg polowkowe za 2 tyg i wtedy sie okaze czy nasz Kazio to Kazio;. Czas szybko leci dopiero robilam test a tu juz prawie polowa ciazy, choc moje wymioary to raczej an koncowke ciazy wskazuja a nie na polowe :).

Dziewczyny trzymam kciuki i czekam na wiecej poztywnych wiadomosci.

Witam Dziewczyny,

Mania, witam nowa kolezanke i zycze owocnej stymulacji

Mikimo, gratuluje 2 maluszkow :-)

Domat, najlepiej lez i odpoczywaj kochana.

Pelna nadziei, ciesze sie,ze wszystko u Was dobrze.Oczywiscie najwazniesze zdrowie dzieca a nie plec ale skoro serce CI podpwoada ,ze bedzie synek, to kto wie;-) Lapie fluidki ciazowe :-)

Gotadora
, kiedy teraz nastepna weryfikacja?

Kwiatuszek,
nie uwierzysz ale nie moglam zasnac.Doskonale wiem ,ze tonacy brzytwy sie chwyta i dlatego wkurza mnie,ze kliniki wykorzystuja ten fakt. I to na dodatek poslugujac sie argumentami , ktore dodatkowo uderzyly w moje serce. Nieplodnosc, to choroba i nie moge pojac ,ze w czyims nieszczesciu ludzie widza biznes.Podobnie jakas osoba wchodzi systematycznie na forum i promuje jakies targi nieplodnosci. LUDZIE,czy Wy powariowaliscie!!! Nieplodnosc to choroba a nie salon mody!!! Jestem chora ide do lekarza a nie na targi!!!
Mam zal do rzadu,ze zamiast usiasc na stolki i konkretnie, rzetelnie opracowac prawo w zakresie in vitro, to oni temat znow,odstwaii w niepamiec. Juz jest niz demograficzny , i wdza jakie sa tego konsekwencje ale nic nie robia by ulatwic ludziom posiadaie dzieci. Kwiatuzku, oczywiscie trzymam kciuki ale zrob dokladny wywiad zanim sie zdecydujesz i tak jak pisze pelna nadziei, zbadaj AMH. A wiesz moze,co bedzie w momencie jesli bedzisz miec mniej niz 10 jajeczek? Trzeba bedzie doplacic brakujace 50%?

Zycze Wam MILEGO i
ziel.jpg

Dzień Dobry Dziewczyny!

Po wczoraj mam sporo zaległości więc z góry przepraszam, że tak wyrywkowo :sorry2:

domat
Jak się czujesz dziś??? Takie bóle nie muszą jeszcze oznaczać nic złego, zwłaszcza, że dopiero zbliżasz się do terminu spodziewanej @. Ale leż koniecznie. Mi pomagało głębokie oddychanie. Mam nadzieję, że to naprawdę nic poważnego

Aduś jeszcze przed zalogowaniem śledziłam Twoją historię. Wiele przeszłaś i dzielna z Ciebie Kobieta. Teraz musi być dobrze!!!

martka
piekna beta! Gratulacje!

Kwiatuszeq opowiem Ci naszą historię. W Artemidzie jeśli wyhodujesz więcej niż 10 komórek jest możliwość tak zwanego "daru serca" dla niepłodnej pary, czyli oddania wszytskich komórek ponad Twoje 10. Nieodpłatnie. I to było fair w stosunku do nas. Zgodziliśmy się, ale po fakcie okazało się, że z moich 17 komórek TYLKO 8 było dojrzałych, więc nie przekazali NIC. A pęcherzyków było 17!!! Rozumiem sprawę finansową w tym programie. Ale bardzo dokładnie poznaj reguły gry!!! Poza tym powiem szczerze, że w Artemidzie koszty są często o połowe niższe niż w Warszawie i nawet z kosztami noclegu i dwóch dojazdów z Poznania wyszło nas to bardzo korzystnie. Przemyśl, czy warto ryzykować nieudany program, gdy z pobranych komórek mało co będzie. I przeczytaj wszytsko co małym druczkiem:tak:

agapl
zgadzam się z Tobą w 100%, że nie można z tego robić szopki, ale z drugiej strony przydatne są miejsca w sieci, gdzie w jednym miejscu możesz znaleźć listę badań do wykonania, czy klinik w Polsce. Ważne są organizacje - jak choćby nasz-bocian, które mówią w naszym imieniu: niepłodność boli! Walczą o refundacje. Zwiększają świadomość społeczną. Kilka lat temu to był temat tabu. Teraz powoli, powoli można o tym normalnie rozmawiać. Ale nic nie mierzi mnie bardziej niż robienie z ludzkiej niedoli biznesu!!!

gotadora
ładne wyniki a beta jeszcze podskoczy!!! Ale przyznam szczerze, że dawkę luteiny masz kosmiczną:-D

lilonka dołącze do Was na wątku bliźniaczym bo następnym usg. Nie chcę zapeszać ;-)

Ja niestety dalej uziemiona z powodu jajników (już tylko 7 cm:tak:) i tych rozpierających i skurczowych bóli. Podobno przy endometriozie częściej i mocniej boli w ciaży i nie oznacza to nic złego, ale dopóki mogę - to leżę :biggrin2:

Witajcie Dziewczynki :-)

Aduś jak się cieszę, że u Ciebie/u Was :-):-):-) wszystko dobrze. Wszystkie tutaj bardzo przeżywałyśmy, że napisałaś, że to już koniec i przestałaś się odzywać. Ale nawet nie wiesz jak się cieszę, że wszystko się dobrze potoczyło i już nawet serduszko swojego upragnionego maleństwa zobaczyłaś :-):-):-) Teraz dbaj o Was i odwiedzaj nas czasami ;-)

Domat Kurczę zmartwiłaś mnie, że źle się nadal czułaś. Dobrze, że udało Ci się wcześniej pójść do domku. Mam nadzieję, że już dzisiaj jest lepiej???

Mikimo ile zapłaciłaś za całą procedurę + leki w Artemidzie?

Życzę Wam wszystkim udanego, spokojnego dnia!

Miłego dnia Wszystkim życzę :-)

Mikimo - koniecznie dbaj o siebie. W końcu o jeszcze 2 maluszki dbać musisz.

Agapl - ja nawet nie chcę się wypowiadać na temat projektów dotyczących in vitro i głupich pomysłów, że tylko ileś komórek będzie można pobrać ( chyba 6 z tego co pamiętam). Widać, że projektem zajmują się osoby, które nigdy nie miały do czynienia z tematem i po prostu wymyślają jakieś kosmiczne bzdury ( jakby kobieta miała wpływ na to ile komórek wyprodukuje jej organizm:no:).

A ja się stresuję bo @ wstrętnej nadal nie ma ( nigdy mi się nie przesuwała, a teraz jak mam zacząć stymulację to na złość mi robi). Najgorsze jak mi się przesunie tak, że wypadnie sobota i niedziela 5 i 6 dzień cyklu i nie będę miała jak do lekarza pójść :( na kontrolę i po dalsze leki. Masakra jakaś normalnie.

Witam i gratuluje wszystkim tym co sie udało!!! u mnie chyba nie najlepiej lekarz powiedział ze organizm słabo raguje na leki i mam 6 pecherzyków na lewym jajniku w tym jeden 20 m a reszta po 10 m a na prawym tylko 2. Włączył mi jeszcze 2 leki takie do rozrabiania i tabletki medrol i jutro kontrola moze sie coś ruszy

reklama
Mikimo trzymam kciuki za drugiego maluszka, żeby podgonił :-) Gratuluję Ci kochana z całego serca :-) Teraz dbaj o siebie i maluszki

Do góry