reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Przepraszam, ze tak prosto z mostu mam dzisiaj gorszy dzien:p Biochemiczna to dobry znak. Raczej to wina zarodka który jest wadliwy genetycznie bo to jest częsta przyczyna. Mimo wszystko to znak, ze okienko inplantacyjne jest gdzie jest, ze proces implantacji może być zakończony i ze wszystko działa:-) niestety duza czesc zarodków jest wadliwa genetycznie. To co się stało potraktuj jak znak, ze idziesz w dobrym kierunku.
popieram ;)

reklama
Cykle masz rozjechane , dobrze zrobiłaś zgłaszając się do kliniki leczenia niepłodności. Niekoniecznie zaraz in vitro w tej sytuacji, poczekaj cierpliwie na resztę wyników badań.
@KiedyPytam
I koniecznie zróbcie dokładne badania nasienia,bo idealne wyniki na pierwszy rzut oka bo badaniu ogólnym to jeszcze nie znaczy, że wszystko jest na pewno super.

Przykre to aby wygrana po tak ciężkiej walce nazywac 'poddaniem' się.. Ty nie musisz się poddać bo jestes wygrana mama :) Nie można chyba na siłę się uszczęśliwiac skoro szczęście już jest! A jaka jest różnica wieku między Waszym synkiem a drugim dzieckiem męża? Mój syn też ma brata ale ponad 15 lat starszego więc kontakt jest średni, tym bardziej że względu na odległość. Tak brak pomocy dziadkow to wyzwanie w życiu codziennym.. Do nas od 3 lat Mama moja że 4 razy w roku przylatuje
Obecnie starszy w szkole podstawowej. No, ale tez duża różnica wieku. Jakoś się dogadują nie wymagam, żeby się lubili. Ich stosunki mają być poprawne jak będą chcieli to stworzą relacje jak nie to nie. Ja zaczynałam od relacji poprawnych z starszym i obecnie mamy naprawdę spoko, ale takie związki nigdy nie są proste.

@KiedyPytam
I koniecznie zróbcie dokładne badania nasienia,bo idealne wyniki na pierwszy rzut oka bo badaniu ogólnym to jeszcze nie znaczy, że wszystko jest na pewno super.
Wiem wiem o tym. Lekarz mi powiedział że jak już się zapiszemy, to żeby nie robić wyników, bo oni w klinice zrobią takie jakie im pasują.

Ale czemu spisujesz na straty te mrozaki? Na ich miejscu byłabym mocno zła na Ciebie matko. Daj im szanse zanim się poddasz i sfustrujesz. Ilu tu na tym forum było ciąż z tych niby słabych zarodkow? Ej trochę wiary w dzieciaki!
Każdy jednak mierzy i wierzy swoim doświadczeniem. Statystyki są nieubłagane. Mnie mój najsłabszy zarodek też tak super zaskoczył i co, skończyło się jak się skończylo więc jakkolwiek bym się zmuszała już nie liczylabym na cuda przy transferze podobnego zarodka.

Obecnie starszy w szkole podstawowej. No, ale tez duża różnica wieku. Jakoś się dogadują nie wymagam, żeby się lubili. Ich stosunki mają być poprawne jak będą chcieli to stworzą relacje jak nie to nie. Ja zaczynałam od relacji poprawnych z starszym i obecnie mamy naprawdę spoko, ale takie związki nigdy nie są proste.
Oj nie jest! I to pod wieloma względami.. Ja zostałam macocha mając tylko 19 lat! Nie mieliśmy ślubu ale już razem mieszkaliśmy..

Wiem wiem o tym. Lekarz mi powiedział że jak już się zapiszemy, to żeby nie robić wyników, bo oni w klinice zrobią takie jakie im pasują.
A jakie masz TSH? A to tez może być endometrioza... Jesteś w dobrych rękach serio:-) zdaj się na lekarzy. Jak badają drożność to spróbują IUI napewno :-) jak będzie dobrze. Oby szybko się to zakończyło ciążą i urodzeniem dziecka;-) teraz to już bliżej niż dalej:-)

@Alicja90 klucho - jak sie ostatnio czujesz? Chyba troche lepiej? Ja juz dzisiaj tyle zrobilam a jeszcze tyle mam zaplanowane ze jak zwykle dnia mi nie wystarczy - jedziemy dzisiaj na grila i moja bratanica ma urodziny ;) Kupilismy jej kask na glowe- ona jest taka ze nie uznaje albo zwyczajnie nie lubi komputerow i elktorniki - ciagle biega z psami -chyba po cioci tak ma ;) Po drzewach, plywa jak ryba - ale chodzila na kurs - ciagle sie smieje ma juz 11 lat - jest przeurocza ;) jej brat czyli moj chrzesnaik ma 19 lat i w tym roku zdaje mature - ta pierwsza czesc zdal na 90 % - on jest humanistyczny i maja problem bo rodzice go wysylaja na politechnike do Wroclawia a on kocha historie... No to juz takich mam starych chrzesniakow - trzech - a ja nie mam ani jednego dziecka ;( Jestem dzisiaj tak podniecona bo bardzo kocham ta moja bratowa - onaa w wieku 10 lat zostala bez mamy - i miala bardzo ciezkie dziecinstwo a jak mnie widzi to mnie bierze na kolana i caluje - serio ❤ ❤ ❤ jest ode mnie 3 lata starsza ale bardzo wysoka dziewczyna - moj brat ma metr 90 a ona od niego nie wiele nizsza ;) dobrze sie przy nich czuje bo nie zadaja pytan - no ta co mieszka z moimi rodzicami to pozostawia wiele do zyczenia a juz nie wspomne o drugiej zonie Łukasza brata - korpo kier - troche sie w glowce juz poje......loooo... ale stwarzamy pozory i sie tolerujemy ;) ale sie rozpisalam ;)

reklama
Oj nie jest! I to pod wieloma względami.. Ja zostałam macocha mając tylko 19 lat! Nie mieliśmy ślubu ale już razem mieszkaliśmy..
Ja 26l dopiero co z akademika wyszłam i miałam fantazje na stały związek bo mi się rodziny zachciało ;-) wiedziałam, ze mój mąż jest bezpłodny i ze syn przysposobiony. No, ale ja lubię wyzwania. No risk no fun:-) A mama ostrzegała.... qurde te mamy zafsze mają racje:-(

Do góry