reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A tu zdania są podzielone gdzie im lepiej na szkle czy w macicy:-) serio nie rozwiązali tego do dzis bo nie można transferować dwa razy tego samego zarodka. A ile by to wyjaśniło! :-)) mrożenie zarodków które maja 8 blastomerów w 3 dobie nie jest tez dobrym pomysłem. Bo one się uszkadzają i jeden blastomer z 8 to inaczej niż z blastocysty gdy masz ich grubo powyżej 32 chyba nawet 56( nie jestem pewna co do liczby) Ogółem zgadzam się ze to było wyłudzanie kasy;(
Znam osobiście przykład gdzie do piątej doby dotrwały tylko murole. Nawet nie było co transferować. Ostatecznie podali jedną murole reszta czyli 4 sztuki padła i ciąża. Zakladam że jednak zarodkom może być lepiej w ich naturalnym środowisku. przy niskim AMH i ogólnie problemami z uzyskaniem zarodków lepiej transferować w trzeciej dobie. Każda sytuacja jest indywidualna i nie ma gotowej recepty.

reklama
zawiozl mnie dzisiaj pol godziny przed praca - przyjechal pol godziny po pracy - bede walic nadgodziny przez niego!!! Ja mam taki uklad z szefem ze jak zrobie co jest do zrobienia to sobie moge isc... Przyjechal po mnie to mu powiedzialam ze nie moze tak dluzej byc i ze mnie nie zamknie to pod domem wjechal zatankowac i jak poszedl do zaplacic to mnie zamknal w samochodzie :o a ja sie dusze jak jetsem gdzies zamknieta :realmad: to sie probowalam otworzyc a on ma w tym sowim jakies debilne wyswietlacze i cos w panice ponaciskalam - muzyka sie na ful wlaczyla ze az bebenki mi w uszach pekaly i do tego wlaczyl sie jakis alarm bo szarpalam za klamki :o To trwalo ze dwie minuty i zaraz przybiegl a ja uryczana, czerwona az ze mnie buchalo taka wsciekla bylam... Pod domem prawie w biegu mu wyszlam z samochodu ON DO MNIE MONIKA USPOKUJ SIE - no quurwwaaaaa - i takie mialam piekne wyjscie a tu sasiadka sie na nas patrzy - i oczy jak 5 zl :o Nawet jak na siebie szybko zaparkowal i przyszedl za mna to mu nagadalam - ten sie nic nie odezwal - nie wiem czy byl w szoku wiekszym niz ja. Sasiadka co chwile dzwoni... Poszlam pod prysznic, wywalilam wszystkie ubrania z szafy i ukladam ;) To mnie troche uspokaja - naprawde nie dam z nim juz rady 😭😭😭 Nie chce na niego patrzec a co dopiero rozmawiac ;(
Kurde Moniś, kompletnie nie wiem co ci poradzić 🤔. Ja nerwus jestem i pewnie bym się już wyprowadzała i dlatego lepiej żebyś mnie może nie słuchała, co? Ale tak ci siak przytulam mocno ❤️

Niestety chyba na ten moment niewielu lekarzy i niewiele klinik respektuje zalecenia immunologów. Głównie ludzie działają na własną rękę. Klinika ma zrobić swój basic dobrze, czasem nawet nie musi wiedzieć o wszystkim😉
Ja obecnie leczę się w Novum u dr.Zamory injak powiedziałam, że leczę się u docenta Paśnika powiedział że czeka na jego zalecenia i dopiero ruszamy z procedura i tak było 😊 a na wszystkie badania immunologiczne z wizytami wyszło coś ok 2500 zł

reklama
Do góry