reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
No prawie :) każdy objaw lub jego brak jest dobry[emoji2957] a tak na serio to po udanym transferze miałam że dwa razy taki ból ....myślałam ze już ze mną koniec. Tylko nie wiem czy to od ciąży czy może punkcji.
Zglupieje do piątku. Mam źle przeczucia i już próbuje przygotować się na porażkę [emoji24][emoji24][emoji24]
Ale z drugiej strony tak bardzo liczę na mały cud...

Nie ma reguły. Zawsze inaczej. Dużo zależy od tego jaki im się plemnik złapał ;) im lepsze nasienie tym większa szansa. Im lepsze laboratorium, tym większa szansa. No i też pewnie zależy od osoby, która zapłodnienie przeprowadzała....

Niestety dowiesz się 5ego dnia.
Racja. Dlatego nasza embriolog (złota kobieta) jak zobaczyła nasienie męża (on ma właśnie słabe bardzo) sama podjęła decyzję że będzie je selekcjonowac pod tym ogromnym powiększeniem. To chyba metoda IMSI jeśli się nie mylę. I dzięki niej wlasciwie mamy dwie pięciodniowe blastocystku 3BB i 3BA :)

Skarby u mnie Beta dziś spadła wiec wiadomo..
Czekam teraz aż łaskawie pojawi się u mnie krwawienie choć wogole się nie zapowiada.
Plecy tylko na dole mnie bardzo bolą
Jestem właśnie w drodze do rodziców
Miałam jechać ze wspaniała nowina i wszystko w pizd.u :D Taki los
Mam w bagażniku różne alkohole także z mamusia będzie dziś ogień! Tak dawno mnie u nich nie było
Bardzo się cieszę że jadę!
Poinformowałam tez dzisiaj o tym wszystkim mojego Gametowego lekarza
Napisał że jeżeli pojawiało się dodatkie Beta hcg to dobry prognostyk i możemy próbować naturalna drogą.
Także moje drogie nie poddaje się oczywiście i
przy kolejnej owulacji ogień!
Pozdrawiam Was i jadę na Warmię wypoczywać
Buźka
Nie no nie wierzę... Ale ten los z Tobą igra :( podziwiam Cię naprawdę że się tak trzymasz! Przytulam mocno ❤

Zglupieje do piątku. Mam źle przeczucia i już próbuje przygotować się na porażkę [emoji24][emoji24][emoji24]
Ale z drugiej strony tak bardzo liczę na mały cud...
Spokojnie, dasz radę ❤️ Chyba żadna tutaj nie miała dobrych przeczuć, wszystkie mają źłe😜. Będzie dobrze, trzymam kciuki 😘. A stresu nie zazdroszczę

Nie w piwnicy ;) Jeszcze zyje 👍 Ale na razie bez mian ;(
Pilnuje mnie na kazdym kroku ale tak wiesz niby obok - godzine siedzialam w wannie to tylo przechodzil i pukal :oo: raz sie specjalnie nie odezwalam to wszedl i rzucil spojrzenie ;) i wyszedl 😂 Powiedzialam ze ja nie moge tak siedziec caly czas w domu bo musze pobiegac - to powiedzial ze mam go obudzic i on pojedzie rowerem - mysle ze jak bym chciala to w lesie spokojnie bym mu spier....lila ;) ale po co ;) A moze sie z nim pobawic ;) ?? Chyba nie chce juz go bardziej denerwowac. W domu taka cisza ze musialm wlaczyc muzyke na glosnikach... Kurcze jak juz tak zabrnelam to jakos nie umie tez juz tego naprostowac ;(

reklama
A co do kariotypu to możesz się na czekać trochę 🙈 nie wiem czy to standard czy nie ale ja czekałam 2 miesiace 🤷‍♀️ badanie wykonane dokładnie 2 kwietnia a wczoraj dzwonili z przychodni że już w końcu są wyniki.
Pani GEnetyk powiedziała że do 6 tyg. No zobaczymy. W środę minie miesiąc. Więc może będzie z górki teraz już.

Do góry