reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Fajnie ze masz platne 100 %. Ja od poniedziałku ide na płatne 80 %. U mnie firma zamknieta od połowy marca ale ja i moja menedżerka pracujemy. Na moje zastępstwo przychodzi inna kolezanka. Tak naprawdę to niewiem kiedy normalnie zacznie firma działać. Ja wiem tylko tyle ze do października mam wrócić do pracy. Moj maz na początku mial duze problemy z praca. Ale naszczescie zatrudnil sie u mojej przyjaciolki meza wiec narazie pracuje. Moj mąż jest kierowcą ciężarówki wiec ogólnie dla nich praca jest.
Rozumiem Cię, my tez planujemy zjechać do Polski, tylko tak myślimy maks 2 lata . Zbieramy na budowe domu. Chyba ze przyjdzie maleństwo to pewnie nam sie zmienia plany.
A ty skad jestes z Polski kochana?
No my też tak ze dwa lata jeszcze posiedzimy, ja jestem że słynnego ostatnio Płocka😅
A Ty? No my mamy mieszkanie w Polsce ale też marzy mi się dom😍 ale Wy chyba macie dom tutaj? Czy wynajmujecie? My tutaj na wynajmie jesteśmy

reklama
A dopiero co nic nie było. A tu i pizza i ciacho😊😊😊Masz tempo Laska!!! 😀
To przez Twoją rybę głodna się zrobiłam 😂. Ciacho to będzie dopiero jutro, dziś to tylko sam biszkopt. Właśnie pokroilam te kiełbaski, tragedia, zaraz ci pokażę jakie koślawce 😂. No jednak nie pokaże, zdjęcie nie chce się wgrać 🤷

To przez Twoją rybę głodna się zrobiłam 😂. Ciacho to będzie dopiero jutro, dziś to tylko sam biszkopt. Właśnie pokroilam te kiełbaski, tragedia, zaraz ci pokażę jakie koślawce 😂. No jednak nie pokaże, zdjęcie nie chce się wgrać 🤷
Byle się trzymały na tym patyczku, ale bym zjadła taką kiełbaskę z ogniska😋😋😋... U nas chyba pada, zresztą na balkonie to nawet grilla nie zrobię, co dopiero ogniska...

Dziewczyny jak to jest z informowaniem otoczenia o tym że przechodzicie in vitro? Czy mówicie o tym komus?
Wiemy tylko ja i maz. Nie chce nikogo informować,nie dlatego,ze się wstydzę,ze robimy in vitro. Raczej chce uniknąć współczucia i nadmiernego zainteresowania. To naprawdę jest sprawa wyłącznie moja,Męża i Boga. Dla mnie nie ma różnicy czy moje dziecko poczęło się naturalnie czy na szkiełku. Tym bardziej nie powinno to stanowić różnicy dla ludzi wokol.

No my też tak ze dwa lata jeszcze posiedzimy, ja jestem że słynnego ostatnio Płocka😅
A Ty? No my mamy mieszkanie w Polsce ale też marzy mi się dom😍 ale Wy chyba macie dom tutaj? Czy wynajmujecie? My tutaj na wynajmie jesteśmy
Ja jestem z Bolesławca. Kupilismy 2 lata temu dzialke 3km od Bolesławca i tam chcemy sie budowac. Mysle ze jakbysmy mieli mieszkanie to pewnie juz bysmy zjechali i powoli zaczęli budowe.
W Anglii pierwszy nasz dom kupilismy w 2008 roku a po dwoch miesiącach byl kryzys na rynku i straciliśmy 25000 £ na dzien dobry. Mielismy problem 5 lat z bankiem bo nasza wartość domu byla nizsza niz kredyt. Wiec miesięcznie musielismy nadplacac ( ciezkie czasy)zeby zmienic bank i miec lepsza umowę. Przetrwalismy to wszystko i 2017 roku sprzadalismy nasz stary dom i kupilismy dom na wiosce🥰 uwielbiam ten dom. Chcialabym go przenies do Polski ale sie nie da😭
Powiem ci szczerze ze ciesze sie ze zdecydowalismy sie na kupno bo jak slysze ile znajomi płacą za wynajem malenkich 2 pokojowych domkow😱 to glowa mnie boli. U nas ceny w ciagu ostatnich lat bardzo podskoczyly😱
A jak u was kochana? Drogo jest? Slyszalam ze ceny domow maja spaść ale u nas narazie wciąż takie same

36A237AA-D1C4-47EB-A73D-D1D13207E1A6.jpeg
Laski...
Kolejne cos mi wyszlo w ch... wyje..ane
Wtf? Co to interleukina 6 i dlaczego taka kosmiczna??
Dodam zw wyszly mi Asa dodatnie miano 1:10

Heeeeelp

Mecie rację. My na razie nie powiedzieliśmy nikomu. Wiemy tylko my. To trudne jest no czasem się aż chce pogadać ale nawet rodzicom nie chcemy mówić. Przynajmniej na tym etapie.

Musisz wziąć pod uwagę to, że nje masz pewności czy najbliższe Ci osoby się nie wygadają... U nas wiedziała garstka osób, a niestety przez teściową grono się powiększyło 😠 byłam tak wściekła... Tłumaczyliśmy wiele razy, że ma nikomu nie mówic, że to dla nas bardzo ważne... No ale cóż

reklama
Ja jestem z Bolesławca. Kupilismy 2 lata temu dzialke 3km od Bolesławca i tam chcemy sie budowac. Mysle ze jakbysmy mieli mieszkanie to pewnie juz bysmy zjechali i powoli zaczęli budowe.
W Anglii pierwszy nasz dom kupilismy w 2008 roku a po dwoch miesiącach byl kryzys na rynku i straciliśmy 25000 £ na dzien dobry. Mielismy problem 5 lat z bankiem bo nasza wartość domu byla nizsza niz kredyt. Wiec miesięcznie musielismy nadplacac ( ciezkie czasy)zeby zmienic bank i miec lepsza umowę. Przetrwalismy to wszystko i 2017 roku sprzadalismy nasz stary dom i kupilismy dom na wiosce🥰 uwielbiam ten dom. Chcialabym go przenies do Polski ale sie nie da😭
Powiem ci szczerze ze ciesze sie ze zdecydowalismy sie na kupno bo jak slysze ile znajomi płacą za wynajem malenkich 2 pokojowych domkow😱 to glowa mnie boli. U nas ceny w ciagu ostatnich lat bardzo podskoczyly😱
A jak u was kochana? Drogo jest? Slyszalam ze ceny domow maja spaść ale u nas narazie wciąż takie same
No to super, że macie działkę już. Więc możecie coś zaczynać....
Ojaaa ale pech, ale dobrze ze wszystko dobrze się skończyło, powiem Ci ze fajnie bo sprzedacie tutaj dom i macie kupę kasy i z czym wrócić... My nie mamy zbytnio nic teraz, kupiliśmy mieszkanie plus in vitro, lekarze itp i golasy jesteśmy teraz 😅
No wynajmy są kosmiczne to prawda i gdybyśmy byli tu dłużej to też napewno byśmy kupili dom bo płacić i tak musisz, a przynajmniej spłacasz swoje, ale my 5 lat jesteśmy i przyjechaliśmy z zamiarem "krótkiego" pobytu... Dlatego tak ciągniemy na wynajmie

Do góry