reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny dzis bylam na wizycie. W srode mam miec transfer mrozaka. Endo dzis 8,4 biore 4 tabsy estrofemu dziennie i od niedzieli progesteron. Z tym ze troche mnie zdziwilo ze jesli sie uda to mam brac estrofem te 4 tabsy dziennie do 3 miesiaca ciazy. Ktos tak mial na sztucznym cykly? Dziwne mi sie to wydaje,po co ten estrofem? Na ulotxe pisze ze w razie ciazy odstawic. Jeszcze dzus mam od rana jakies delikatne zawroty glowy jakbym sie napila . Ktos mial takie objawy? Ktos pisal ze na przyrost endo estrofem dopochwowo bral. To ten sam do lykania? Jesli mam dzis jeszcze wziac 2 tabletki a mi jeszcze di tego niedobrze to moge je dopocheowo?
Estrofemu nie odstawiasz po pozytywnej becie. Po serduszku mozna już schodzić, ale też chyba najbezpieczniej zrobić to stopniowo. Ja z tych cykorów i estrofem odstawialam ok 11-12tc,a luteinę po skończonym 14tc

reklama
I jeszcze odnosnie tego estrofemu, jak on sie ma do mutacji pai? Paś.nik zalecil mi acard a pozniej heparyne i to samo pani genetyk bo nie mialam nigdy implantacji i zeby przygotowac endo najlepiej a mi gin kazal huz dzis ten axard odstawic zeby nie bylo krwawiebia podczas transferu. Co robic?
Estrofem w niczym nie przeszkadza. Bierz te 4szt i się nie przejmuj.
Myślę ze z acardem doradzą Ci lepiej dziewczyny, ktore biorą dłużej. Ja go zaczęłam brać dopiero ok 10tc, mam pai hetero 4g/5g i raczej powinnam brać sporo wsześniej. Na sam transfer to pewnie spokojnie można odstawić. Ja akurat nie miałam po nim krwawień. Ale to chyba raczej wyjątek niż reguła

I jeszcze odnosnie tego estrofemu, jak on sie ma do mutacji pai? Paś.nik zalecil mi acard a pozniej heparyne i to samo pani genetyk bo nie mialam nigdy implantacji i zeby przygotowac endo najlepiej a mi gin kazal huz dzis ten axard odstawic zeby nie bylo krwawiebia podczas transferu. Co robic?
Estrofemu nie odstawiasz po pozytywnej becie. Po serduszku mozna już schodzić, ale też chyba najbezpieczniej zrobić to stopniowo. Ja z tych cykorów i estrofem odstawialam ok 11-12tc,a luteinę po skończonym 14tc
A ile brałaś estrofemu? Dobrze się po nim czułaś?

Hej kochana. Kolezanka nie miala wyjscia musiala mnie zastapic jak by sie nie zgodziła to otrzymała by p45😂 sprawa zalatwiona.
Pod koniec czerwca jedziemy do Polski. Wiec moze nam sie uda. Pogadam z moim Lukaszem. Jedziecie na prom czy tunel?
Na prom. Wiesz coś czytałam że w UK nie można nocować od poniedziałku poza domem :o Na jak długo jedzieci ? My myślimy aby w drugiej połowie lipca tu wracać

Ja codzienne sie zastanawiam czy warto. Bo czasami juz mam dosyć. Jedno wiem na pewno nie podejde juz do kolejnej stymulacji. 4 ivf to dla mnie duzo za duzo i wiem ze trzeba sie poddać. Obiecalismy sobie z mezem ze bedziemy zwiedzac świat. Taki jest nasz plan😉
Oczywiście, że każdy ma jakiś limit, my też ustaliliśmy, że jak za którymś razem się nie uda to poprostu startujemy z adopcja.... Tyle, że ja już czasem chciałam się poddać wcześniej bo mnie to wszystko przerastało, jestem za słaba psychicznie... Podziwiam Cie, ze tyle zniosłaś naprawdę ❤️

Na prom. Wiesz coś czytałam że w UK nie można nocować od poniedziałku poza domem :o Na jak długo jedzieci ? My myślimy aby w drugiej połowie lipca tu wracać
Chyba masz racje . Nie mozna sie odwiedzać. Przeprszam Cie my wyjeżdżamy w pierwszym tygodniu lipca. Jedziemy do Lukasza brata na 2 dni i potem do Lukasza babci do Slubic. Wiec mysle ze w Gdyni bedziemy kolo8 lipca i okolo 10 dni tam będziemy. Fajnie bo może uda nam się wtedy spotkać😉po transferze jade do rodziców do Boleslawca

Oczywiście, że każdy ma jakiś limit, my też ustaliliśmy, że jak za którymś razem się nie uda to poprostu startujemy z adopcja.... Tyle, że ja już czasem chciałam się poddać wcześniej bo mnie to wszystko przerastało, jestem za słaba psychicznie... Podziwiam Cie, ze tyle zniosłaś naprawdę ❤️
10lat walcze oczywiście z przerwami na dojście do siebie. Wiesz czego żałuję ze tak późno trafilam na to forum. Bo dziewczyny tu mi daja taka sile💪ze wstaje i walcze❤mam dni gorsze ale to chyba kazda z nas ma tak. Niewiem co będzie ale wiem jedno zrobilam wszystko co w moglam zrobic

10lat walcze oczywiście z przerwami na dojście do siebie. Wiesz czego żałuję ze tak późno trafilam na to forum. Bo dziewczyny tu mi daja taka sile💪ze wstaje i walcze❤mam dni gorsze ale to chyba kazda z nas ma tak. Niewiem co będzie ale wiem jedno zrobilam wszystko co w moglam zrobic
To naprawdę jesteś silna❤️no to prawda, ja dzięki forum nie potrzebowalam psychologa czy psychiatry... Od kad tu trafiłam stanęłam na nogi, takiego wsparcia i zrozumienia nikt mi nie dał

reklama
Do góry