reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak najgorsze finanse ;( Ty wiesz ze ja tez zawsze zylam takimi marzeniami i wyobrazalam sobie swoja rodzine? Zawsze w niej widzialam 2 dzieci a teraz tyle czasu walcze o jedno ;( Nie koniecznie ze swojej komorki ;( Mysle ze priorytety sie bardzo zmieniaja wraz z naszym doswiadczeniem ;(
A ja chcialam miec troje pffff
Teraz sama siebie moge wysmiac
Priorytety to raz, a dwa zobacz jak granica moralna sie przesuwa. Nigdy nie myslalam o invitro... a dzis?
Ja tez mam w planach adopcje komorki jesli kolejna stymulacja sie nie uda. Zrobie WSZYSTKO!
To ze ktos moze byc nawet wiatropylny i palcopędny (zanim pomyśli, już jest w ciąży) to nie znaczy że ja mam z macierzyństwa rezygnować. O nie!
Choc mam obawe... o swoje odczucia jak ono urodziłoby się. Ale mogę miec dziecko z mezem, albo nie miec? Wybor jest prosty!

W 1 stymulacji mialam 4 balstki z 5 komorek, teraz mam jedna ;( Umowilismy sie ze jak zgodze sie na PGD to on sie zgodzi w razie wu na adopcje komorki. PGD zrobione, ja obiecalam ze podejde do 3 stymulacji ale pozniej pasuje ;( A Łukasz sie teraz wycofuje ;(
No to kochana! Upłyną wieki (jeśli w ogóle do tego dojdzie, a NIE DOJDZIE) zanim staniecie przed decyzją. Kropla drąży skałę. Szkoda teraz nerwow... JESLI JUZ staniecie przed taka decyzja -
Ze sie nie udala trzecia pelna proba - to zobaczysz jak sie zachowa... daj czas...
Ale i tak bedzie dobrze i nie dojdzie do tego 💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻

a co do ilosci komorek: masz zajebista skutecznosc (ilosc zarodkow z komorek).
4 na 5 komorek byly zdrowe. Czyli 80% dobrych!!
A u mnie? Na 15 komorek tylko 4 slabe zarodki. Słabe. Niecałe 30%
Czy ważna jest ilość?
Może jedna rozbije bank!

No i jest wynik 10dpt 3.5 :-(
Poklocilam sie dzisiaj z Łukaszem 😩 😩 😩 On sie powoli zaczyna wycofywac z adopcji komorki - powiedzial mi ze nie chce miec dziecka z inna kobieta ;( Nie dosc ze tyle sie nie widzielismy to jeszcze sie poklocilicmy ;( Smutne to bardzo ;(
Moze mial dzisiaj zly dzien dlatego swoja frustraje przerzucil na Ciebie.Daj mu chwile i wroc ponownie do rozmowy.Sama mam problem ze swoim.Zachowuje sie jak baba-ciagle ma focha o wszystko.We wtorek obrazil sie i Bog mi swiadkiem nie wiem o co!Pytam o on nic mowi ze wredna jestem.Qrwa!😤

A ja chcialam miec troje pffff
Teraz sama siebie moge wysmiac
Priorytety to raz, a dwa zobacz jak granica moralna sie przesuwa. Nigdy nie myslalam o invitro... a dzis?
Ja tez mam w planach adopcje komorki jesli kolejna stymulacja sie nie uda. Zrobie WSZYSTKO!
To ze ktos moze byc nawet wiatropylny i palcopędny (zanim pomyśli, już jest w ciąży) to nie znaczy że ja mam z macierzyństwa rezygnować. O nie!
Choc mam obawe... o swoje odczucia jak ono urodziłoby się. Ale mogę miec dziecko z mezem, albo nie miec? Wybor jest prosty!
On jest taki uparty!!! Ja tez ;) Rozmawial na ostatniej konsultacji z lekarzem ktory mowil ze dwie stymulacje to nie jest duzo - ale ja juz podchodze do 5 transferu i jakos cholewcia tego nie czuje ;( Mysle ze potrafila bym sie pogodzic z AK - ale łukasz swoje ;( Mam woko siebie kobiety kotre z wyboru maja jedynakow a niby porod byl dla nich taka trauma ze nie zdecyduja sie na wiecej dzieci... Ja kiedys myalalam ze beda SPOKO I WYLUZOWANA BABCIA ;) a nawet matka jeszcze w wieku 36 lat nie jestem ;( Serio jak ja juz bym chciala zakonczyc ten temat z in vitro;( Kiedys myslalam ze jak ktos nie moze miec dzieci to in vitro zalatwia sprawe ;) Alez bylam naiwna ;)

Chcialam podejsc pozniej jak sie nie uda do adopcji komorki...
No tera to już płyniesz kochana:-) jaka KD za daleko do Ciebie mam! I po pijaku nie jeżdżę! I to Cię chroni. U mnie był tylko jeden i udało się. Ty masz prawie pewniaka ! Normalnie gdybys była koniem postawiłabym na Ciebie buehehehe cały majątek!!!!

On jest taki uparty!!! Ja tez ;) Rozmawial na ostatniej konsultacji z lekarzem ktory mowil ze dwie stymulacje to nie jest duzo - ale ja juz podchodze do 5 transferu i jakos cholewcia tego nie czuje ;( Mysle ze potrafila bym sie pogodzic z AK - ale łukasz swoje ;( Mam woko siebie kobiety kotre z wyboru maja jedynakow a niby porod byl dla nich taka trauma ze nie zdecyduja sie na wiecej dzieci... Ja kiedys myalalam ze beda SPOKO I WYLUZOWANA BABCIA ;) a nawet matka jeszcze w wieku 36 lat nie jestem ;( Serio jak ja juz bym chciala zakonczyc ten temat z in vitro;( Kiedys myslalam ze jak ktos nie moze miec dzieci to in vitro zalatwia sprawe ;) Alez bylam naiwna ;)
Na poczatku mojej drogi starania sie o dziecko-mialam stymulowana owulacje-Łysa Aska mowi mi-a moze powinnas miec invitro!Alez sie wscieklam.Powiedzialam ze to nie tak dziala ze na zawolanie i ot tak.A eogole daje mi ktos rady kto w wieku 43 lat nie mial chlopaka o innych rzeczach nie wspomne!😡

Odrazu naiwna :-) gdybys ty moje posty wszystkie przeczytała to byś pierwszy akt komedii napisała ;-) IQ powyżej przeciętnej a taki matoł ;-)

Dlatego nie możesz siedzieć sama w krzakach, pisz tutaj jak Ci źle ❤ Smutne to wszystko ale nie możeszz sie załamywać❤
Ja to wszystko wiem ... Tylko się tak w głowie przewraca🤷🤷ale akurat Wam tego nie muszę tłumaczyć ....każda z Was przechodzi przez to samo albo przechodziła i wie o co kaman😉😉

reklama
Wow
A na co pijesz sol himalajska?
Juz pilam kurkume z pieprzem na czczo (wyleczenie hipotetycznej emdometriozy i stanow zapalnych), olej z wiesiołka bo wiadomo, a jak dodam do tego wode z solą...
To punkt z toaletą może trwać najdłużej 😂😂😂😂 ale czego sie nie robi, dawaj info!! 😄😄😄 bedziemy pić
Na to samo kochana testuje wszystko co może pomoc ;) zapomniałam, ze teraz robię okłady z borowiny bo @bazylia128 kochana rekomenduje ;) i kupiłam miositogyn bo chyba @Ananasowa93 mowila, ze to jest dobre ;) A sól pije na oczyszczenie i nawodnienie organizmu 😘

Do góry