reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny a czy operacyjne usunięcie torbieli okolojajnikowej (miałam to w wieku 19 lat) może przyczynić się do tego, że moje AMH jest tak niskie?
Po poronieniu robiłam tez takie badania: przeciwciała p. kardiolipinie igg i igm
Antykoagulant toczniowy
Przeciwciała p. Beta-2-Glikoproteinie igg i igm
Wszystko wyszło dobrze.
Kochana to jak jesteś po poronieniu to z immunologii chyba jeszcze warto zrobić cross-match i allo-MLR, @bazylia128 chyba też robiła jeśli dobrze kojarze?

Mam u siebie w mieście klinikę, zrobię rozeznanie. Jeśli nie uda się, to gdzieś pojadę na te badania, trudno. A co można zrobię na testdna
Tylko Gyncentrum jest inn nazwa tam jest immunofenotyp z krwi obwodowej no i kir o 150 tanszy niz w APC - no i niby dwa tygodnie czekasz na wynik ja czekalam trzy bo akurat trafilam na ten czas gornikow na slasku a oni byli jedynymlabo robiacym testy na covid - mysle ze teraz sytuacja sie troche unormowala ;) Tak soie mysle ze jesli wyszedlby kir BX czy inny a nie AA to nie ma sensu wtedy robic HLA -c u partnera ;) to tez kosztowalo cos ponad 250 zl ;) Ogolnie w gyncenum duzo nizsze ceny niz w APC czyli pochodzisz zpoludnowo centralnej Polski ;) Ja z samego centrum do Czestochowy mam 60 km ;)

Kochana to jak jesteś po poronieniu to z immunologii chyba jeszcze warto zrobić cross-match i allo-MLR, @bazylia128 chyba też robiła jeśli dobrze kojarze?
Tak ja robilam i jest to wazne badanie ale nie zawsze docent tego wymaga wiec nie wiem czy nie zrobic tego po drugiej wizycie bo to tez troche kosztuje a jak byc cos wyszlo to bedzie musiala to i tak powtorzyc...

Ale niby po mezoterapii amh skacze do góry a punkcja to podobny zabieg..Więc już mam mętlik... A Ty w jakim odstępie czasu powtarzalas Amh w UCK po stymulacji, bo Tobie tam też wyszło wyższe prawda?
Nie wiem jak to jst do konca ale ja sie kiedys pytalam mojego lekarza ze pewnie teraz po punkcji AMH mi spadnie - to sie zaczal smiac ze musielby mi wyciac jajnik zeby to mialo jakis wplyw na AMH takze nie sadze zeby punkcja miala plyw na wysokosc AMH ;)

Tak ja robilam i jest to wazne badanie ale nie zawsze docent tego wymaga wiec nie wiem czy nie zrobic tego po drugiej wizycie bo to tez troche kosztuje a jak byc cos wyszlo to bedzie musiala to i tak powtorzyc...
Ja tego badania nie robiłam i na podstawie pozostałych wyników i wywiadu nie kazał mi tego robić bo powiedział że to nic nie wniesie.. je się robi raczej jak była ciąża a potem poronienia a nie ciążę biochemiczne.. Nie wydaje mi się że z tym wynikiem jako pierwszym należy iść do docenta, bo po pierwsze dużo kosztuje po drugie trzeba się umawiać na allo na konkretny dzień i być z partnerem..

Ja tego badania nie robiłam i na podstawie pozostałych wyników i wywiadu nie kazał mi tego robić bo powiedział że to nic nie wniesie.. je się robi raczej jak była ciąża a potem poronienia a nie ciążę biochemiczne.. Nie wydaje mi się że z tym wynikiem jako pierwszym należy iść do docenta, bo po pierwsze dużo kosztuje po drugie trzeba się umawiać na allo na konkretny dzień i być z partnerem..
tak dokladnie wlasnie o tym pisze ze nie powinna tego na wlasna reke robic ;) Ja zrobilam sama bo chcialam miec wtedy wszystko za jednym zamachem a i wiesz ze u mnie wywaid podejrzany... Kochana a teraz nie chcialabys tgo zrobic? No bo jednak bylas w ciazy - przepraszam, nie chce wywolywac tych traumatycznych wspomnien ;(

Ale niby po mezoterapii amh skacze do góry a punkcja to podobny zabieg..Więc już mam mętlik... A Ty w jakim odstępie czasu powtarzalas Amh w UCK po stymulacji, bo Tobie tam też wyszło wyższe prawda?
Wtedy robilam przed stymulacja zeby miec refundacje na leki. Najpierw w Invicta, a potem na UCK. Teraz powtarzałam po 1,5 roku po stymulacji,więc bez znaczenia.

reklama
Do góry