reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochanie a moglabys mi jeszcze raz wyjasnic znaczenie morfologi zarodkow? Czyli oznaczenia literami swiadcza o jakosci trfoblastu i czegos tam a cyferki i wieku zarodka tak? Zapomnialam ze powtarzasz beciore ;) Czekam razem z Toba ;) Ja gdzies wyczytalam ze jak np blastka jest za szybka tj jak moja 4AA to tez nie za dobrze i te wolniejsze jak np 4BC, 4CC czasami maja lepsze szanse ?
A i klasa literek to jakość trofektodermy i trofoblastu a cyferki stopień rozwoju. Udowodniono, ze dziewczynki rozwijają się wolniej czyli np częściej są to blastocysty np 3 w 5 dobie niż 5 w 5 dobie czyli pełna blastocysta prawie wychodząca z otoczki.

Jesteście wszystkie kochane 😘 Teraz tylko nie wiem gdzie zrobić te wszystkie badania i czy ten testdna.pl to wiarygodne miejsce?

Chyba większość osób które chodzą do Paśnika tam robi trombofilię i inne badania też, tam możesz wybrać normalną placówkę medyczną gdzie pobiorą próbki, jest spora lista takich które z nimi współpracują. Robiłam tam też od razu kariotypy i ten pakiet trombofili, poszłam do przychodni, pobrali krew i wymaz. ANA i ASA zrobiłam w Alabie, bo cena była najniższa, immunofenotyp w swojej klinice, bo akurat to badanie już na początku zlecił mi mój doktor, CBA u Paśnika, ale szukałabym na pewno gdzieś taniej, KIR też w swojej klinice, bo cena była ok. Ogólnie to szukałam gdzie taniej ;)

Dziewczyny, dziś drugi dzień cyklu i zrobilam amh w innym labie żeby mieć wreszcie inne porównanie bo wyszły mi bardzo skrajne wyniki ostatnio...Ale jestem niecałe 2 tyg po punkcji przecież więc wynik będzie zraniony teraz prawda???? Zapomniałam o Tym :( fuck!!!!!
Moze byc😔😔😔Kazda ingerencja w jamie brzusznej moze obnizyc AMH.

Kochanie a moglabys mi jeszcze raz wyjasnic znaczenie morfologi zarodkow? Czyli oznaczenia literami swiadcza o jakosci trfoblastu i czegos tam a cyferki i wieku zarodka tak? Zapomnialam ze powtarzasz beciore ;) Czekam razem z Toba ;) Ja gdzies wyczytalam ze jak np blastka jest za szybka tj jak moja 4AA to tez nie za dobrze i te wolniejsze jak np 4BC, 4CC czasami maja lepsze szanse ?

Twoja blastka nie jest za szybka. Szybka by była gdyby była oznakowana jako 6AA.
Oceniane są po wygladzie. Nie wiesz nigdy co z nią później się zadzieje. Ja wierzę jednak w te oceny i prawdopodobienstwo implantacji. Zawsze jest lepiej mieć ocenę bardzo dobra niż dostateczną. Ja osobiście nie lubię tych co mają już C. B jest ok a C już by mnie martwiło. Ale... z wszystkich są ciąże przecież. Znam dziewczynę co miala transfer moruli tego samego dnia co ja mojej 6BB. Ona w ciąży a ja beta 0.

reklama
Muszę spróbować, brzmisz zachęcająco 😘
@bazylia128 jadłaś to? Pięknie w necie wygląda
Wlasnie popatrzylam sobie na to ;) Ale ja tez mam jak Neci M jak nie ma miesa to nie ma miłosci ;) nie wiem czy dobrze widzialam nerkowce - ja tego nie lubie ale takie grilowane seki jammmiiiii ;) Mojego szefa nie ma jeszcze w pracy ;) Moze lepiej zeby dzisiaj nie przychodzil ;) Kiedys wam pisalam ze zrobilam kolezance w pracy ciasto bo miala sprawe rozwodowa i bardzo to przezywala ;) Dzisiaj sie z cycata dowiedzialysmy ze juz ma nowego faceta - a jaki przystojny :o :o :o nie wiem dlaczeego mam wrazenie ze pewnie zaraz przyniesie l4 ciązowe ;) Co smieszne cycata stwierdzila ze musimy ja jakos nazwac 😂😂🤭 i wymyslila motylek nocny 😂😂😂😂😂😂😂😂😂 poplakalam sie ze smiechu 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Do góry