reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Możliwe niestety😕
Kurcze, wiesz mój mąż chciał aby dołożyć separację plemników aby zmaksymalizowac szanse a nasz lekarz po wynikach nasieniach stwierdził że bez sensu..a jednak może to było potrzebne lub to PICSI co Wy mieliście dodatkowo.. Czy Wam embriolog coś tłumaczył odnośnie zarodków które po 3ciej dobie zwolnily a zapłodnienie było prawidłowe ? Na jutro wyprosilam konsultacje z labem..

Kochana no wlasnie nic nie znalezli ;( szkoda... lekarz patrzyl na moje jajowody o jeden zupelnie niedrozny a drugi ma jakas lekka przepustowosc 👍 stad ta moja ostatnia ciaza. Nwet wodniakow nie ma, ani jednego polipa nic zupelnie pobral tylko wycinek z endo ale wyniki beda za tydzien...
Tak myślałam, że będzie czysto😊a to znaczy że skoro nie ma żadnych przeszkód to trzeba działać 🥰

😆😆😆😆😆😆
No to jeszcze kilka miechów się pomęczysz 😆ale w sumie to czym jest kilka mcy ciąży przy calym życiu z dzieckiem/dziećmi😀😀😀Pikuś 🥰😆😂😘

Mój Dzieć dziś poszedł dziś po 2 miesiącach przerwy znowu do żłobka😊Dziwne uczucie móc tak po prostu samej pojechać do sklepu budowlanego po lampy...
No i pochwalę się, bo mamy już zamontowaną fototapetę w sypialni🥰🥰🥰
Ja chciałam góry we mgle, mój M chciał las, wiec mamy coś pomiędzy 😆😆😆

Ja krwawie już 12 tygodni, 4 razy lądowałam na sorze. Leżę plackiem całymi dniami i jest mi baaaardzo ciężko. Słowo nienawidzę chyba nawet nie oddaje tego jak ja odbieram ciążę.

Ale no cóż. Czas jakoś płynie. Oby dobić do 34tc i będę szczęśliwa :)

@Pójdźka, a Ty jaki plan, co dalej?
@Camilleka ,widziałam, że wpadłaś, jak Twoje plany???
Dopiero Was nadrabiam od wczoraj 😂 polegalam i usnęło mi się.
Zrobiłam histero i jest czysto, teraz czekam na kariotypy i kupę innych wyników, już sama nie wiem co tam robiłam 🙈 i wizyta u lekarza, a kiedy procedura, nie mam pojęcia 😕, czytałam ze już powoli zaczynaja procedury, wiec mam nadzieje ze niedługo już będę mogła wystartować ☺️
Ale za to Ty już całkiem niedługo!!! 🥰

Kurcze, wiesz mój mąż chciał aby dołożyć separację plemników aby zmaksymalizowac szanse a nasz lekarz po wynikach nasieniach stwierdził że bez sensu..a jednak może to było potrzebne lub to PICSI co Wy mieliście dodatkowo.. Czy Wam embriolog coś tłumaczył odnośnie zarodków które po 3ciej dobie zwolnily a zapłodnienie było prawidłowe ? Na jutro wyprosilam konsultacje z labem..
U nas embriolozka od razu powiedziała jak omawiałyśmy raport, bo bylam zalamana jak dużo zarodków padło, że tak pół na pół padniętych zarodków jest z winy oocytów, a połowa z winy plemników. I właśnie pokazywała, że te które przestały się rozwijać przed 3 dobą to moje komorki nie dały rady, a te co od 3 doby się przestały rozwijać to czynnik męski.
Ciekawe co Ci powiedzą, ale wygląda na to, że u Ciebie może było mało komórek, ale wcale nie były słabe.
My od razu nastawiliśmy się na wszystkie wynalazki byle lepiej dobrać nasienie, bo ono było tym wąskim gardłem u nas od samego poczatku.

Ja krwawie już 12 tygodni, 4 razy lądowałam na sorze. Leżę plackiem całymi dniami i jest mi baaaardzo ciężko. Słowo nienawidzę chyba nawet nie oddaje tego jak ja odbieram ciążę.

Ale no cóż. Czas jakoś płynie. Oby dobić do 34tc i będę szczęśliwa :)
Oj to faktycznie nie masz łatwo 😱Jeszcze trochę i bedzie z górki 😘a ile ma Twoje starsze dziecko?

@fredka84 ja dziś moja kochana cały prawie dzień przeleżałam i oglądam sobie filmy...wściekła na męża bo 3 weekend z rzędu mamy u nas kolegę i on się rozwodzi i moj mąż z nim pije...i zrobiłam już taka awanturę, ze kolejnego weekendu chlania nie będzie. Bo ja po prostu nie rozumiem dlaczego nie można się spotkać, zjeść sobie dobrze, pogadać, itd tylko zawsze chlanie!!! No już to wino rozumiem tak delikatnie ( jak ja 😇😇😇) a nie wóde chlać żeby się nawalić 🤬🤬🤬🤬 wiec dziś byłam mega zła. Do tego się poryczalam bo okres dostałam i jak zwykle mi się cholernie smutno zrobiło, ze coś co powinno być tak naturalne dla mnie nie jest czyli zachodzenie w ciąże 😭😭😭 Same wiecie jak to cholernie boli bo jesteśmy w tym wszystkie 😭😭😭😭😭 ale muszę wierzyć, ze każdej z nas się uda. Ja we wtorek mam tele wizytę z Novum ( jeśli moje wyniki z histeroskopii już będą tzn te wycinki histopatologiczne) i chce w kolejnym cyklu podchodzić. Ale dziś mi smutno 😢
Bo te chłopy takie są, ja jednego takiego kolszke kiedyś tez musiałam pognać, bo się zwalał co weekend.
Kochana, jeszcze będzie dobrze, zobaczysz 😘 chciałabym Cię przytulić 😘 a jeszcze bardziej napić się wina 😜

reklama
Właśnie to chciałam ustalić bo to znaczy że nie jest najgorzej i jeśli dołożymy separację / PICSI to może zwiększyć to szanse.. Gdyby moje komórki były do d...całkiem to tu już nie wiele można zmienić.. Także będę dalej zmarła te wiadra supli!! Dzięki za pomoc ekspertko !
Miedzy wierszami wyczytałam spory przypływ wiary w to, że dalsza walka ma jednak sens😘i popieram w 200%❤️❤️❤️

Do góry