reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A to dzisiaj mialas transfer i nic sie nie chwalisz 😊😊??
Estrofemu to mam akurat 2x1 tabl.
A luteiny mi teraz dowalil 3x2 dopochwowo i 3x4 podjezykow i pewnie tez dlatwgo taki wysoki. Chociaz ostatnio byl o polowe niższy 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Jestem ciekawa co Ci wyjdzie 6dpt bo wyniki naprawdę obiecujące :-)

A wygląda obiecująco!!! Wzięłaś dwa więc większa szansa na pewno, a Ty chyba pierwszy raz po leczeniu u Pasnika tak?
Dwa bo jeden byl troche slabszy i nie chcialam zeby taki bidak zostal. Poza tym nie sa przebadane, wiec moze choc jeden jest prawidlowy. Tak na koncowce leczenia od P w sumie bo mialam dwa cykle stracone, ten byl ostatni gdzie jeszcze dziala leczenie immunosupresyjne. Chcialam tez accofil ale mi nie dał 😔😔😔Takie ostateczne działo chcialam wytoczyc😁😁
A czuje sie dobrze, teraz kluje mnie prawy jajnik jak chodzę wiec staram sie lezec więcej co dla mnie jest katorgą.

Hej, dziś 2 druga doba hodowli się kończy i jak na razie nie dzwonili... Chyba najgorszy przełom to 3cia doba z tego co pamiętam. Chyba jak mi jutro telefon zadzwoni to będzie zawał bo to będzie oznaczać najgorsze.. W przeciwnym wypadku zadzwonia w czwartek. Dziś rano zadzwonił nr z Invicty i już ja oczywiście prawie w ryk a to Pani dzwonila zapytać jak się po punkcji czuje.... Kuz..a z tym co mają to nie dzwonią..
Aduś będą dwie piękne blastocysty ;-) obie komórki zapłodnione to rewelacja. U mnie zaplodnily się tylko 3 i jest syn. Trzymam kciuki :-)

Dwa bo jeden byl troche slabszy i nie chcialam zeby taki bidak zostal. Poza tym nie sa przebadane, wiec moze choc jeden jest prawidlowy. Tak na koncowce leczenia od P w sumie bo mialam dwa cykle stracone, ten byl ostatni gdzie jeszcze dziala leczenie immunosupresyjne. Chcialam tez accofil ale mi nie dał 😔😔😔Takie ostateczne działo chcialam wytoczyc😁😁
A czuje sie dobrze, teraz kluje mnie prawy jajnik jak chodzę wiec staram sie lezec więcej co dla mnie jest katorgą.
A co miałaś nie tak żeby accofil dostać? U mnie accofil zrobił robotę akurat no ale duży tych DS mi brakowało..

Ja dla własnego bezpieczeństwa chciała bym oficjalną kartę konsultacyjna z wydanymi zaleceniami z datą obecną. Uważam że to wystarczająca podstawa do podjęcia leczenia. Zalecenia mogły być wydawane przed pandemia i dlatego nie chcą ich teraz stosować. Ale jeśli immunolog uważa że można i to napisze to dla mnie nie ma problemu.
Ja bym pisała i prosiła o kartę konsultacyjna.
Od Pasikonika dostalam zalecenienia i tyle. Przedstawiłam je mojemu lekarzowi w marcu. Powiedział ze ok a teraz przez ta sytuacja z koronawirusem powiedział definitywnie nie bo to jest zbyt niebezpieczne i ze jest odpowiedzialny za moje zycie i nie bedzie go narażać. Moze powinnam napisac meila do Pasikonika? Co myslicie

Miałam problemy z endo 13dc było 8mm to takie minimum wiec raczej mam mnóstwo obaw niż radości. Robił mi Palaszewski, 5 lat temu tez robił mi transfer syna:-) ale był dzisiaj zakręcony strasznie. Nie dostałam dawkowania leków wracałam do kliniki. Moim lekarzem jest dr Kunicki i jest świetny. Mój zarodek tez nie szaleje z morfologią bo jest 3.2.3. No, ale ładnie się rozprężyl, wiec chyba dobrze o nim świadczy i tak siedzę sobie trochę w krzakach:-) Poza tym ciężko mi wszystko czytać co piszecie i często nie jestem w temacie :-)
Jak mi kiedys napisalas ze zarodki dziela sie na te co sie implantuja i na te co nie😁😁 Troche mnie martwi ze tak malo tej luteiny ci dali, moze zadzwon jeszcze do nich jutro i podpytaj czy na pewno.
No i wyjdź czasami z tych krzaków :-)

Aduś będą dwie piękne blastocysty ;-) obie komórki zapłodnione to rewelacja. U mnie zaplodnily się tylko 3 i jest syn. Trzymam kciuki :-)
Dziękuję choć u mnie wogole tak optymistyczny scenariusz nie wchodzi w grę.. Za dużo złego ostatnio z tym starania sie dzialo a i sama stymulacja mało nadziei na cokolwiek dawała.. 7 lat temu z 12 dojrzałych miałam 5 zarodkow w 5 tej dobie więc mhhhh...Ale to wszystko loteria!

reklama
Do góry