reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja też tak mam 😱
Wczoraj nie mogłam usnąć przez to,już kocioł w głowie i już odczuwam stres..
Haha jeszcze nie zaczęłam a już się stresuje jak nienormalna 😬
Normalnie boje się tej kolejnej próby

I też myślę że za miesiąc ruszę z tematem jak podołam oczywiście
Podołasz podołasz 😘. Kto jak nie my❤️. Strach i stres będzie ale poddać się nie można, prawda?

reklama
jak czytałam o PGD potrzeba statystycznie 2 zdrowych ( przebadanych po PGD) zarodków żeby była ciąża. Inaczej jest to u 42 kobity a inaczej u 32l.Myśle, ze teraz masz duże szanse :-) wysłałam Ci pełne statystyki na transfer. Czyli wiemy ze mamy zdrowy zarodek i on jest transferowany. Czyli zaimplantuje się i urodzi 66-72% zarodków. Na cykl jest 50% czyli gdy nie wiemy czy mamy zdrowe zarodki. Tam w tym art jest dobrze wytłumaczone wszystko tylko po ENG. Poza tym to tylko statystyki. Ja i mój pies statystycznie mamy trzy nogi....
Amen. Ostatnie zdanie powinno być najlepszym podsumowaniem. To tylko statystyka, a to forum jest najlepszym przykładem, że na nic nie ma reguly.

Amen. Ostatnie zdanie powinno być najlepszym podsumowaniem. To tylko statystyka, a to forum jest najlepszym przykładem, że na nic nie ma reguly.
Dokładnie. Mnie od zawsze i wszędzie denerwują statystyki.. bo w danym miejscu badają tylko to co oni mogą zbadać. A często to co niekorzystne jest pomijane. Po prostu "coś" musi zatrybić w danym momencie i tyle. I jak ktoś ma w głowie poukładane to niech sobie głowy nie zaprzata tymi statystykami bo stres w ogóle nie jest wskazany w tej sytuacji, bynajmniej dodatkowy- bo jego juz i tak co nie miara.
Miłego dnia dziewczyny! Wszystko powoli rusza, więc traktujcie to jako kolejna szansę na uzyskanie ciąży;)

Ja też tak mam 😱
Wczoraj nie mogłam usnąć przez to,już kocioł w głowie i już odczuwam stres..
Haha jeszcze nie zaczęłam a już się stresuje jak nienormalna 😬
Normalnie boje się tej kolejnej próby

I też myślę że za miesiąc ruszę z tematem jak podołam oczywiście
Ja to woogole wole nie mowic jak sie stresuje - tak mnie to wszystko juz meczy ;(

Są jeszcze takie, ktorych natura nie ewakuuje, a są nieprawidłowe. I to są chyba największe dramaty 😪
Oj tak !!!!!Zgadzam sie;( Tak mi lekarz tlumaczyl ze natura sama dazy do wyegzekwwania tych nie prawidlowych i dobrze bo innaczej dziecko urodzilo by sie chore ;( Tak mnie pocieszal na dziwny sposob ;(

Podołasz podołasz 😘. Kto jak nie my❤. Strach i stres będzie ale poddać się nie można, prawda?
Ja przez ostatni tydzien mialam takie dziwne uczucie jakbym juz miala sie pogodzic z bezdzietnoscia ;( Mylsle ze to przez to ze za dlugo nie bylo transferu - to juz prawie rok ;( I to tak chyba jest bo jak tak transferoalam co chwile a ostatnim razem juz bylam w ciazy to chcialam miec transfer jak najszybciej a teraz ciezko mi sie wziasc w garsc i dzialac ;( Niby robie co moge, dzialam za chwile histero dzisiaj mam dostac kir,niedlugo kariotypy a jednak do transferu mi ciezko podejsc ;(

Co do statystyk to wiem ze one sa mocno naciagane... Np w klinice statystycznie bylam trzy razy w ciazy i tak jest wpisane do systemu wiec oni sobie te statystyki tak podnosza zeby dobrze wypasc na tle innych klinik (pewnie w innych klinikach tez tak jest) - ale ostatecznie ciazy z tego nie ma ...

reklama
W twoją wysportowaną dupeczkę dostaniesz 😜. No, to bez takiego gadania mi tutaj 😘. Masz plan i jak nie wyjdzie teraz działasz dalej ❤❤❤
no wiem ale pamietam jak podchodzilam zawsze do transferu to bylo takie wyjatkowe, wielkie swieto cos wyjatkowego a teraz to uczucie gdzies mi sie zatarlo... Po tym calym in vitro innaczej juz patrze na swiat, nie jestem ta sama osobą, na patrze na zycie juz w taki naiwny sposob ;)

Do góry