reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

PGD Success rates per transfer
  • <35: 66% live birth per transfer
  • 35-37: 71%
  • 38-40: 60%
  • 41-42: 72%
  • >42: 52% Czyli mając jeden zarodek po PGD masz od 66 do 72%. Statystycznie na ilość cykli już jest 50%. źródło: embryoman

reklama
Racja😊te oznaczenia zarodków niewiele wnoszą. Oprócz tego rozróżnienia o którym piszesz, są jeszcze zdrowe znaczy genetycznie prawidłowe i te nieprawidłowe. No bo u niektórych te nieprawidłowe też się implantują, ale potem nie dają rady...
O to mi wlasnie chodzi - natura je sama " ewakuuje" ;(

Czzyli jak mam tylko jeden zarodek to nie mam szans ;(
jak czytałam o PGD potrzeba statystycznie 2 zdrowych ( przebadanych po PGD) zarodków żeby była ciąża. Inaczej jest to u 42 kobity a inaczej u 32l.Myśle, ze teraz masz duże szanse :-) wysłałam Ci pełne statystyki na transfer. Czyli wiemy ze mamy zdrowy zarodek i on jest transferowany. Czyli zaimplantuje się i urodzi 66-72% zarodków. Na cykl jest 50% czyli gdy nie wiemy czy mamy zdrowe zarodki. Tam w tym art jest dobrze wytłumaczone wszystko tylko po ENG. Poza tym to tylko statystyki. Ja i mój pies statystycznie mamy trzy nogi....

jak czytałam o PGD potrzeba statystycznie 2 zdrowych ( przebadanych po PGD) zarodków żeby była ciąża. Inaczej jest to u 42 kobity a inaczej u 32l.Myśle, ze teraz masz duże szanse :-) wysłałam Ci pełne statystyki na transfer. Czyli wiemy ze mamy zdrowy zarodek i on jest transferowany. Czyli zaimplantuje się i urodzi 66-72% zarodków. Na cykl jest 50% czyli gdy nie wiemy czy mamy zdrowe zarodki. Tam w tym art jest dobrze wytłumaczone wszystko tylko po ENG. Poza tym to tylko statystyki. Ja i mój pies statystycznie mamy trzy nogi....
Ja to tak ostroznie podchodzę do tej statystki. U mnie tez lekarz mówił ze to nie jest statystycznie mozliwe zeby wszystkie komorki sie zaplodnily i wszystkie dotrwaly do blastki. A jednak.. a mam endomende wiec slaba jakosc komórek. Chociaz wtedy stymulacja byla glownie z tego mało ruszanego jajnika. A dwoch innych stymulacji nie uzyskalam zarodków.

Boże, ty wiesz że ja mam tak samo 😱. Niby bardzo chcę wracać do gry ale znowu życie będzie wywrócone do góry nogami i ten wieczny stres🙄. Ja ten cykl odpuściłam, nie wiem co zrobię za miesiąc, raczej już zacznę leczenie... Jednak z jednej strony fajna była taka przerwa, co nie?
Ja też tak mam 😱
Wczoraj nie mogłam usnąć przez to,już kocioł w głowie i już odczuwam stres..
Haha jeszcze nie zaczęłam a już się stresuje jak nienormalna 😬
Normalnie boje się tej kolejnej próby

I też myślę że za miesiąc ruszę z tematem jak podołam oczywiście

reklama
Do góry