reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

To jest naprawdę okropne. Ja wiem, że oni tam są żeby zarabiać, a nie w czynie społecznym. Ale kuźwa, koniec końców to lekarze i składali przysięgę więc to minimum etyki byłoby wymagane.
I jeszcze jakby to było opłacane przez państwo to ok..., ale tu nie dość, że człowiek psychicznie to i finansowo sobie wypruwa flaki, a oni mają takie podejście.
Obrzydliwe.
Tak, jeszcze mnie namówił na mezoterapie w marcu a to też były nie małe koszta a teraz mówi żeby jeden pęcherzyk pobierać... Jestem tak zła na nich tam że brak mi słów..

reklama
Tak, mi szczęka opadła jak mnie mój zaufany dotąd lekarz namawiał na pobranie jednego i kolejna stymulacje tuż po... Specjalnie nie przyglądał się bardziej usg, a lekarz rano powiedział że 4 wraz z tym dużym na pewno widzi... Nie wiem co mam zrobić, czy on jest w jakiejś zmowie żeby nas naciągnąć?? Naprawdę takiego obrotu spraw się nawet nie spodziewałam..
Kochana a jaki lekarz w Gdańsku cie prowadzi ?

O kurczę już 16 tydzień ale tan czas leci. Gratulacje dla Igorka i Mamy [emoji3]
My po wizycie. Z Igorem wszystko ok, siusiaka widziałam, resztę nie bardzo bo się kręcił [emoji23][emoji23] ma całe 158g 16+2, prenatalne 2 trymestru 4 czerwca, czyli 20+2. Mam nadzieję, że może poluzują restrykcję i Paweł w końcu zobaczy go na żywo[emoji3]. Łożysko mam na tylnej ścianie ale wysoko, wiec mam prawo czuć kopanie po wnętrznościach, bo mam niekiedy podobne odczucia jak przy młodej. Średnio przyjemne, więc dobrze że rzadko póki co[emoji23][emoji23][emoji23]

Szef tej kliniki jakiś jest? Może poproś o konsultacje? U mojej koleżanki też zapladniali jedną komórkę, nawet zarodka nie było, kasę wzięli za całość. Choć to w innej klinice widzę podobne praktyki.

Kiedyś czytałam historię dziewczyny która też miała problemy z ilością i jakością komórek. W końcu podchodziła na swoim cyklu czy tam prawie naturalnym, kilka razy, nazbierała komórek i udało się . Chyba to było w Novum, tylko nie wiem jak cenowo to wychodzi.
Ale ja nie mam podstaw twierdzic że mam problem z jakością komórek, miałam 3 stymulacje w przeszłości i 90% dojrzałych komórek się zapladniala. Mój lekarz stwierdził że lepiej zrobić stymulacje w drugiej fazie i tak nawymyslal że teraz naciska na pobranie jednego pęcherza, a były dodatkowe 4 które miały szansę równo rosnąć gdyby zaczął stymulacje od razu.. Rozmowa z szefem nic mi nie da bo wszędzie w opisie mam wpisane że się na to godzimy..

Wiecie co siedzę i ryczę że złości zamiast pracować bo dochodzi do mnie że zmarnował mój cykl, z tych 5 mogło coś być gdybyśmy zaczęli od razu a będzie dupa i jeszcze będę musiała go wręcz przymuszac do wydłużania stymulacji... Cyrk!
Kurcze, przykro mi - postaraj sie cos wynyslic bo u mnie przeciez tez zjeba....li i to konkretnie... Teraz im bede na rece patrzec dwa razy ;) I jeszcze sytuacja z korona u nasz juz ponad tydzien sa spoznione wyniki, KIR i HLAcw gyncentrum i tez mi odpowiadaja to samo co w gamecie mi powiedziele - ze ze wzgledu na brak personelu tak sie dzieje!!!! Dziewczyny wszystkie podchodzace musicie byc naprawde zorientowane na sytuacje w klinikach bo jak sie okazuje nie tylko w mojej takie cyrki wychodza ;(

Kurcze, przykro mi - postaraj sie cos wynyslic bo u mnie przeciez tez zjeba....li i to konkretnie... Teraz im bede na rece patrzec dwa razy ;) I jeszcze sytuacja z korona u nasz juz ponad tydzien sa spoznione wyniki, KIR i HLAcw gyncentrum i tez mi odpowiadaja to samo co w gamecie mi powiedziele - ze ze wzgledu na brak personelu tak sie dzieje!!!! Dziewczyny wszystkie podchodzace musicie byc naprawde zorientowane na sytuacje w klinikach bo jak sie okazuje nie tylko w mojej takie cyrki wychodza ;(
Ale co ja mogę zrobić, tylko naciskać aby przedłużać stymulacje.. Invicta tak działa nie tylko w czasie pandemi, naciagaja zawsze ale to jest przegięcie.. Ja rezygnuje z PGD po tym ja mnie dziś potraktowano

Tyle lasy ma ivf wywalasz że jeden szaman w prawo lub lewo naprawdę nie robi różnicy
emoji6.png
O, mam podobne podejście 😉
My po wizycie. Z Igorem wszystko ok, siusiaka widziałam, resztę nie bardzo bo się kręcił [emoji23][emoji23] ma całe 158g 16+2, prenatalne 2 trymestru 4 czerwca, czyli 20+2. Mam nadzieję, że może poluzują restrykcję i Paweł w końcu zobaczy go na żywo[emoji3]. Łożysko mam na tylnej ścianie ale wysoko, wiec mam prawo czuć kopanie po wnętrznościach, bo mam niekiedy podobne odczucia jak przy młodej. Średnio przyjemne, więc dobrze że rzadko póki co[emoji23][emoji23][emoji23]
Super wieści ❤❤❤Ja też bylam dzisiaj😊mamy równe 2 tyg różnicy 😉

Ostatnia edycja:
reklama
A czego sie boisz? Mialas kiedys ?
Ja mam podobno jakies lekkie uczulenie, kiedys sie balam ze sie nie obudze no i ja ne bardzo lubie niemiec kontroli nad swoim cialem. Rozne rzeczy sobie wtedy wyobrazam 😅 😅 😅

Tak, mialam robiona laparoskopie, najbardziej właśnie sie bałam że sie juz nie obudze.... Ale pozniej jak się obudziłam to było fajnie 😁😁😁

Do góry