reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

K
Dzień dobry dziewczynki :) nic się ostatnio nie odzywałam ale @bazylia128 kochana przywołała mnie do porządku na priv 😜 nie udzielałam się bo tak mi smutno było trochę ciagle myśleć, ze stoimy w miejscu i nic się nie da zrobić narazie... ale dzwoniłam do Gyncentrum żeby zrobić sobie histeroskopie bo tam mamy bliżej z Krakowa niż do Novum no i taniej 🤑 na NFZ nie liczę, oczywiście teraz przy wirusie to i tak się nie da. A Gyncentrum robi. Wiec się chyba zdecyduje w tym cyklu...żeby już coś robić 😅 a poza tym zapitalam w ogródku :) robimy sobie spryskiwacze do trawy i robimy nowy trawniczek 😅😅 i właśnie zjadłam pyszne śniadanko- owsiankę z jabłuszkiem i pestkami dyni i słonecznika! Ah i ja wczoraj nic nie piłam 😜😜💪 za to dzień wcześniej troszkę białego wina...ale to dlatego,ze byłam wyrąbana po robocie 😂 miłego dnia dziewuszki kochane 😘😘😘
Kochana wlasnie dzwonilam tez do gyncentrum w sprawie histeroskopii ja mam najblizej do Częstochowy - powoli zaczynam zalowac ze od razu ich nie wybralam bo teraz tam robie wiekszosc badan a ne w Gamecie ;) Tak oni teraz moga zrobic histero i bylm ciekawa ceny wiec wychodzi okolo 2500 za operacyjna a diagnostyczna okolo 1500 - tez musze to zrobic tylko wlasnie chcialabym na cykl przed transferem a narazie czekam na immunologie i konsultacje bo wlasnie od tego jest wszystko uzaleznione. Chce jak najszybciej podejsc do transferu zeby w razie tfu tfu jak naszybciej podejsc do kolejnej procedury zeby zdazyc przed jesienia bo wtedy ma byc najgorszy czas z wirusem... U mnie plan wyglada tak ze jesli bedzie potrzeba to podchodze szybko do stymulki na swoich komorkach i jesli tfu tfu nic z tego to od razu korzystam z gyncentrum dwaczyni komorek z pakietem gwarancji 4 zarodkow - chce to wwszystko zamknąć w tym roku - i wtedy juz koncze caly in vitrowy temat!!!! Troche sie boje ale musze sie przygotowac na duza ilosc stresiorow i dzialac jak najwiecej i najszybciej.

reklama
No nareszcie jesteś [emoji8]. Mi też smutno że stoję w miejscu, ale czyż nie lepiej smucić się razem [emoji7] Ja bym zrobiła tę histero jak najszybciej, bo i tak nie ma co czekać aż wirus odpuści [emoji853]. Trzymam kciuki za ciebie[emoji8]
Spryskiwacze robicie, uuuuuu wyższa szkoła jazdy dla mnie [emoji16].
Ja dziś jadłam pyszne, zdrowe, nie tuczące, pełne witamin - PARÓWKI [emoji16][emoji16][emoji16]. Ale za to chleb zdrowy, czarny jak węgiel [emoji12]
Razem raźniej 🥰🥰🥰 a te spryskiwacze to takim tanim kosztem robimy, tzn mąż to jest ogarnięty i sam sobie wszystko robi, mierzy, podłącza itd. Ja miałam dość chodzenia z wężem i podlewania, dostawałam takiej piany jak mi cholerny waż się zahaczał o cokolwiek, ze bym go rozwaliła prędzej czy później 😜 wiec mąż się zlitował i zrobi samo podlewajaca się trawkę 😅😅😅 a histero właśnie chce już już tylko docelowo chce podejść dla stymulacji w Novum a nie wiem kiedy oni zaczną działać...ale myśle, ze może w maju już coś ruszy- taka ze mnie optymistka 😍😍😍

K
Kochana wlasnie dzwonilam tez do gyncentrum w sprawie histeroskopii ja mam najblizej do Częstochowy - powoli zaczynam zalowac ze od razu ich nie wybralam bo teraz tam robie wiekszosc badan a ne w Gamecie ;) Tak oni teraz moga zrobic histero i bylm ciekawa ceny wiec wychodzi okolo 2500 za operacyjna a diagnostyczna okolo 1500 - tez musze to zrobic tylko wlasnie chcialabym na cykl przed transferem a narazie czekam na immunologie i konsultacje bo wlasnie od tego jest wszystko uzaleznione. Chce jak najszybciej podejsc do transferu zeby w razie tfu tfu jak naszybciej podejsc do kolejnej procedury zeby zdazyc przed jesienia bo wtedy ma byc najgorszy czas z wirusem... U mnie plan wyglada tak ze jesli bedzie potrzeba to podchodze szybko do stymulki na swoich komorkach i jesli tfu tfu nic z tego to od razu korzystam z gyncentrum dwaczyni komorek z pakietem gwarancji 4 zarodkow - chce to wwszystko zamknąć w tym roku - i wtedy juz koncze caly in vitrowy temat!!!! Troche sie boje ale musze sie przygotowac na duza ilosc stresiorow i dzialac jak najwiecej i najszybciej.
I super, ze działasz 💪💪💪 a co do histero to no właśnie są dwie- czy oni jak zrobią diagnostyczna i coś wyjdzie to jeszcze raz Cię usypiają i robią operacyjna? Czy po prostu wtedy płacisz 2500zl zamiast 1500zl bo musieliby coś tam porobić?
W Novum chyba tez 2500 za histero, ale tam się dodzwonić nie mogę 😫
A ja na przykład żeby sobie radzić psychicznie to nie mogę dawać limitów czasu dla siebie - czyli, ze na przykład w tym roku mam mieć wszystko zrobione...mnie taka presja czasu męczy. Wole sobie powtarzać, ze i tak będę walczyć do skutku ale bez ciśnienia bo przecież czasem trzeba się napić wina na przykład 😜😜 staram się nie myśleć tylko o ivf tylko cieszyć się z życia jakie mamy. Dlatego siedzę w ogródku i ciagle coś przesadzam 😅😅😅 jestem szczęśliwa jak widzę, ze mi trawa rośnie!! Bo wiosna to pora płodności i wierze, ze każdej z nas się tu uda 💪💪❤️❤️ Nie dość, ze wiosna to jeszcze statystycznie zawsze po wojnie albo po jakiejś epidemii jest wylęg ciąż- i ja wierze, ze my będziemy mieć duuuuuuzo naturalsow na forum 👍👍👍 bo my wcale nie gorsze a wręcz lepsze bym powiedziała, bo świadome 😍😍😍

A jak nie naturalsy to ivf tez nam się wszystkim udadzą jak już w końcu podejdziemy!!! 😍😍😍 a no i zamówiłam sobie retinol na mordkę co @Camilleka rekomedowala- dopiero wczoraj na hebe.pl i już się nie mogę doczekać :) i jakieś inne pierdolki pozamawialam na zmarszczki- jejku jaka ja będę młoda 🤪🤪🤪 dobre ceny ma ta ava firma, może zadziała 😅a jaki procent jest tego retinolu? Bo jak patrzyłam na ceny innych firm to tak około 400-500 zł za 1 %...chyba wolałabym gdzie indziej wydać taka kasę 😅😅😅 i kupiłam babuszki agafii szampon i odżywkę tylko nie wiem, która jest ruska a która z Estonii, bo nie widziałam etykiety. No ale majątku nie wydałam wiec jakoś przeżyje, jakby to była podróba 😜

I super, ze działasz 💪💪💪 a co do histero to no właśnie są dwie- czy oni jak zrobią diagnostyczna i coś wyjdzie to jeszcze raz Cię usypiają i robią operacyjna? Czy po prostu wtedy płacisz 2500zl zamiast 1500zl bo musieliby coś tam porobić?
W Novum chyba tez 2500 za histero, ale tam się dodzwonić nie mogę 😫
A ja na przykład żeby sobie radzić psychicznie to nie mogę dawać limitów czasu dla siebie - czyli, ze na przykład w tym roku mam mieć wszystko zrobione...mnie taka presja czasu męczy. Wole sobie powtarzać, ze i tak będę walczyć do skutku ale bez ciśnienia bo przecież czasem trzeba się napić wina na przykład 😜😜 staram się nie myśleć tylko o ivf tylko cieszyć się z życia jakie mamy. Dlatego siedzę w ogródku i ciagle coś przesadzam 😅😅😅 jestem szczęśliwa jak widzę, ze mi trawa rośnie!! Bo wiosna to pora płodności i wierze, ze każdej z nas się tu uda 💪💪❤❤ Nie dość, ze wiosna to jeszcze statystycznie zawsze po wojnie albo po jakiejś epidemii jest wylęg ciąż- i ja wierze, ze my będziemy mieć duuuuuuzo naturalsow na forum 👍👍👍 bo my wcale nie gorsze a wręcz lepsze bym powiedziała, bo świadome 😍😍😍
a razie sto
Fajnie ze masz tak pouladane super w glowie;) Mnie juz strasznie wykancza i meczy in vitrovy temat i wczesiej tez sobie zrobilam pol roku przerwy zeby jesc wiadro supli i teraz zaluje tego straconego czasu - zeby wygrac trzeba grac, a raczej pracowac bo to naprawde ciezka praca ;) Wiesz ze ja sama sobie ostatnio robie odzywke na wlosy: blenduje cebule zeby powstal ten sk, smierdzi ale podobno bardzo skuteczny, do tego drozdze i czysta wodka i olej. Na razie trzy razy w tygodniu ja zrobilam ale bede robic dalej tzn nakladac i zobacze jakie beda efekty ;)

Fajnie ze masz tak pouladane super w glowie;) Mnie juz strasznie wykancza i meczy in vitrovy temat i wczesiej tez sobie zrobilam pol roku przerwy zeby jesc wiadro supli i teraz zaluje tego straconego czasu - zeby wygrac trzeba grac, a raczej pracowac bo to naprawde ciezka praca ;) Wiesz ze ja sama sobie ostatnio robie odzywke na wlosy: blenduje cebule zeby powstal ten sk, smierdzi ale podobno bardzo skuteczny, do tego drozdze i czysta wodka i olej. Na razie trzy razy w tygodniu ja zrobilam ale bede robic dalej tzn nakladac i zobacze jakie beda efekty ;)
Łoooo ale fajna odżywka! Cebula podobno super na porost włosów i chyba tez na siwe działa🤔🤔

Łoooo ale fajna odżywka! Cebula podobno super na porost włosów i chyba tez na siwe działa🤔🤔
tak a przede wszystkim cebulka na wlosy ma ograniczyc ich wypadanie ;) zapomnialam ci napisac o histero: zazwyczaj w trakcie zabiegu okazuje sie czy jest tylko diagnostyczna czy operacyjna. Jesli cos znajda w trakcie to ci to wytna i wtedy doplacasz. Np zalezy tez od tego czy widac cos na usg jakies polipy itd jesli masz cos na usg to od razu operacyjna - u mnie jest czysto w macicy nic nie widac i lekarz mi tlumaczyl ze to by byla diagnostyczna. Tlumaczyl mi tez ze warto zrobic histero w moim przypadku nie tyle juz zeby cos wyciac jak sprawdzic czy nie mam zapalenia endometrium bo czesto bo biochemiach czy poronieniach takie zapalenia moga sie pojawic. Chociaz u mnie uostatnio jak bylam u gina endometrium jest piekne na 11 mm wiec raczej teg zapalenia nie powinno byc. Ale, takie zapalenie tez nie daja objawow... Mi w klinice lekarz mial sprawdzic endo podczas punkcji ale punkcja byla tak trudna ze sie nie zdecydowal bo bal sie ze bylo tu juz za duze obciazenie dla organizmu. Wiec jak zwyle plany, planami a czas pokazuje ze in vitro rzadzi sie swoimi planami i niczego nie mozna zaplanowac ;)

A jak nie naturalsy to ivf tez nam się wszystkim udadzą jak już w końcu podejdziemy!!! [emoji7][emoji7][emoji7] a no i zamówiłam sobie retinol na mordkę co @Camilleka rekomedowala- dopiero wczoraj na hebe.pl i już się nie mogę doczekać :) i jakieś inne pierdolki pozamawialam na zmarszczki- jejku jaka ja będę młoda [emoji2957][emoji2957][emoji2957] dobre ceny ma ta ava firma, może zadziała [emoji28]a jaki procent jest tego retinolu? Bo jak patrzyłam na ceny innych firm to tak około 400-500 zł za 1 %...chyba wolałabym gdzie indziej wydać taka kasę [emoji28][emoji28][emoji28] i kupiłam babuszki agafii szampon i odżywkę tylko nie wiem, która jest ruska a która z Estonii, bo nie widziałam etykiety. No ale majątku nie wydałam wiec jakoś przeżyje, jakby to była podróba [emoji12]

Oooo, a ja całkiem zapomniałam o tym retinolu, też mam sporawe zmarchy [emoji846]. Muszę sobie zapisywać co ważniejsze info z forum [emoji16] A można się opalać po tym retinolu?

K
O kuźwa, ale masz potężne plany [emoji33][emoji3590][emoji8]. Nie wiem kochanie czy się wyrobisz do końca roku, wiesz przecież że różnie bywa i na wiele rzeczy nie mamy wpływu. Daj sobie w głowie więcej czasu na realizację twoich planów i będzie git [emoji3590]

reklama
Do góry