reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Oj, pożarłabym wszystko poza bananami[emoji3][emoji3][emoji3]a jaki masz stół zajebisty [emoji7][emoji7][emoji7]
Dzięks [emoji8]. Stół mi zrobił tata z takiego wielkiego kawałka drzewa a mężu szlifował i nogi dorabiał. Jutro ci pokażę w całości, on taki krzywy jest, a waży ze sto kilo[emoji33]

Dzień dobry dziewczynki :) nic się ostatnio nie odzywałam ale @bazylia128 kochana przywołała mnie do porządku na priv 😜 nie udzielałam się bo tak mi smutno było trochę ciagle myśleć, ze stoimy w miejscu i nic się nie da zrobić narazie... ale dzwoniłam do Gyncentrum żeby zrobić sobie histeroskopie bo tam mamy bliżej z Krakowa niż do Novum no i taniej 🤑 na NFZ nie liczę, oczywiście teraz przy wirusie to i tak się nie da. A Gyncentrum robi. Wiec się chyba zdecyduje w tym cyklu...żeby już coś robić 😅 a poza tym zapitalam w ogródku :) robimy sobie spryskiwacze do trawy i robimy nowy trawniczek 😅😅 i właśnie zjadłam pyszne śniadanko- owsiankę z jabłuszkiem i pestkami dyni i słonecznika! Ah i ja wczoraj nic nie piłam 😜😜💪 za to dzień wcześniej troszkę białego wina...ale to dlatego,ze byłam wyrąbana po robocie 😂 miłego dnia dziewuszki kochane 😘😘😘

Dzień dobry dziewczynki :) nic się ostatnio nie odzywałam ale @bazylia128 kochana przywołała mnie do porządku na priv [emoji12] nie udzielałam się bo tak mi smutno było trochę ciagle myśleć, ze stoimy w miejscu i nic się nie da zrobić narazie... ale dzwoniłam do Gyncentrum żeby zrobić sobie histeroskopie bo tam mamy bliżej z Krakowa niż do Novum no i taniej [emoji857] na NFZ nie liczę, oczywiście teraz przy wirusie to i tak się nie da. A Gyncentrum robi. Wiec się chyba zdecyduje w tym cyklu...żeby już coś robić [emoji28] a poza tym zapitalam w ogródku :) robimy sobie spryskiwacze do trawy i robimy nowy trawniczek [emoji28][emoji28] i właśnie zjadłam pyszne śniadanko- owsiankę z jabłuszkiem i pestkami dyni i słonecznika! Ah i ja wczoraj nic nie piłam [emoji12][emoji12][emoji123] za to dzień wcześniej troszkę białego wina...ale to dlatego,ze byłam wyrąbana po robocie [emoji23] miłego dnia dziewuszki kochane [emoji8][emoji8][emoji8]

No nareszcie jesteś [emoji8]. Mi też smutno że stoję w miejscu, ale czyż nie lepiej smucić się razem [emoji7] Ja bym zrobiła tę histero jak najszybciej, bo i tak nie ma co czekać aż wirus odpuści [emoji853]. Trzymam kciuki za ciebie[emoji8]
Spryskiwacze robicie, uuuuuu wyższa szkoła jazdy dla mnie [emoji16].
Ja dziś jadłam pyszne, zdrowe, nie tuczące, pełne witamin - PARÓWKI [emoji16][emoji16][emoji16]. Ale za to chleb zdrowy, czarny jak węgiel [emoji12]

Dzień dobry dziewczynki :) nic się ostatnio nie odzywałam ale @bazylia128 kochana przywołała mnie do porządku na priv 😜 nie udzielałam się bo tak mi smutno było trochę ciagle myśleć, ze stoimy w miejscu i nic się nie da zrobić narazie... ale dzwoniłam do Gyncentrum żeby zrobić sobie histeroskopie bo tam mamy bliżej z Krakowa niż do Novum no i taniej 🤑 na NFZ nie liczę, oczywiście teraz przy wirusie to i tak się nie da. A Gyncentrum robi. Wiec się chyba zdecyduje w tym cyklu...żeby już coś robić 😅 a poza tym zapitalam w ogródku :) robimy sobie spryskiwacze do trawy i robimy nowy trawniczek 😅😅 i właśnie zjadłam pyszne śniadanko- owsiankę z jabłuszkiem i pestkami dyni i słonecznika! Ah i ja wczoraj nic nie piłam 😜😜💪 za to dzień wcześniej troszkę białego wina...ale to dlatego,ze byłam wyrąbana po robocie 😂 miłego dnia dziewuszki kochane 😘😘😘
Ja tez czekam na histeroskopie ale ordynator z invicty powiedział ze najlepiej zrobić histero jeden cykl przed transferem. Nie wiem z czego to wynika może żeby wyniki były najświeższe a może drapią dodatkowo endometrium ? Nie wiem ale chciałam robić jak najszybciej to doktor mi odradził.
Może warto dopytać jak oni to widza i żeby umówić się na transfer odrazu następny cykl po histero? Zabieg dużo kosztuje wiec fajnie byłoby gdyby zwiększał szanse dodatkowo 😉😉

Jak zawsze, zarabiają na nas ile wlezie... Ale akurat z tego all inclusive byłam zadowolona, bo rzeczywiście to było total. Tylko doplata za picsi i dopłata za zapłodnienie rozmrażanych komorek i rzeczywiście nic wiecej. Po ostatniej opłaconej piątej weryfikacji (czyli po wizycie serduszkowej) dostałam receptę na torbę leków i rozpiskę jak z nich schodzić. A motyw byl taki, ze wybralam to all inclusive bo chcialam jak najmniej stracić na odroczonym transferze...
Ja mimo odroczonego transferu tez byłam bardzo zadowolona z tęgi pakietu. Wiadomo ze najbardziej korzystny jest wtedy gdy transfer jest świeży bo oszczędzasz 1000 zł. Ale próbowałam szukać alternatywy żeby przy drugiej stymulacji coś oszczędzić to nie ma opcji. Ten pakiet wychodzi najtaniej nawet bez transferu 😉

reklama
Ja tez czekam na histeroskopie ale ordynator z invicty powiedział ze najlepiej zrobić histero jeden cykl przed transferem. Nie wiem z czego to wynika może żeby wyniki były najświeższe a może drapią dodatkowo endometrium ? Nie wiem ale chciałam robić jak najszybciej to doktor mi odradził.
Może warto dopytać jak oni to widza i żeby umówić się na transfer odrazu następny cykl po histero? Zabieg dużo kosztuje wiec fajnie byłoby gdyby zwiększał szanse dodatkowo [emoji6][emoji6]
Tak, mi też tak mówił. I rzeczywiście przy okazji podrapali ;)

Do góry