reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Coś jak icsi (w sensie ze tez mikromanipulacja) tylko dodatkowo selekcjonują te plemniki które są dojrzałe i prawidłowe i wiążą się z hialuronianem. U nas właśnie z tym byl problem bo test HBA wyszedł dramatycznie, przy normie pow 80% moj M miał 29%. Zrobię Ci foto z oferty, masz tam invictowy kod ID może to pomoże jakoś.
Tego nie ma w Gdańsku. Jest FAMSI 1000 zł.

Tego nie ma w Gdańsku. Jest FAMSI 1000 zł.
Hmm, dziwne, że nie mają tego samego... Ale pewnie i tak coś warto wziąć przy średnim i słabym nasieniu. Tak jak pisałaś, zawsze można coś wyselekcjonować, więc ja bym szła w opcję jak najlepszej selekcji. Komórek jajowych nie wybierzesz, będzie co urośnie 😊a z nasieniem niech zrobią max żeby było jak najlepiej wybrane. Nawet jak ma kosztować to tysiaka. Ja bym tak zrobiła 😘

Hmm, dziwne, że nie mają tego samego... Ale pewnie i tak coś warto wziąć przy średnim i słabym nasieniu. Tak jak pisałaś, zawsze można coś wyselekcjonować, więc ja bym szła w opcję jak najlepszej selekcji. Komórek jajowych nie wybierzesz, będzie co urośnie 😊a z nasieniem niech zrobią max żeby było jak najlepiej wybrane. Nawet jak ma kosztować to tysiaka. Ja bym tak zrobiła 😘
Widziałam ze wzięłaś pakiet all inclusive a tam w cenie jest FAMSI właśnie ... ciekawe czemu za picsi musiałaś dopłacić. Nam pani doktor wybrała imsi-msome ale w drugiej procedurze tez poproszę o FAMSI

Widziałam ze wzięłaś pakiet all inclusive a tam w cenie jest FAMSI właśnie ... ciekawe czemu za picsi musiałaś dopłacić. Nam pani doktor wybrała imsi-msome ale w drugiej procedurze tez poproszę o FAMSI
Jak zawsze, zarabiają na nas ile wlezie... Ale akurat z tego all inclusive byłam zadowolona, bo rzeczywiście to było total. Tylko doplata za picsi i dopłata za zapłodnienie rozmrażanych komorek i rzeczywiście nic wiecej. Po ostatniej opłaconej piątej weryfikacji (czyli po wizycie serduszkowej) dostałam receptę na torbę leków i rozpiskę jak z nich schodzić. A motyw byl taki, ze wybralam to all inclusive bo chcialam jak najmniej stracić na odroczonym transferze...

My braliśmy FAMSI przy 3ciej procedurze i było więcej zarodków dużo lepszej klasy więc bez tego nawet nie ma sensu podchodzic. Moje komórki się dobrze zapladnialy wtedy prawie wszystkie zresztą a zarodki padały wlasnie po 3ciej dobie więc ewidentnie nasienie wtedy komplikowalo. Teraz nawet w komórkach nie będzie z czego wybierać.. no ale po 20 lat już nie mamy więc czemu tu się dziwić :laugh2:

Coś jak icsi (w sensie ze tez mikromanipulacja) tylko dodatkowo selekcjonują te plemniki które są dojrzałe i prawidłowe i wiążą się z hialuronianem. U nas właśnie z tym byl problem bo test HBA wyszedł dramatycznie, przy normie pow 80% moj M miał 29%. Zrobię Ci foto z oferty, masz tam invictowy kod ID może to pomoże jakoś.
Wiesz co nie kumam po co Wam było jakieś dodatkowe PICSI jak już mieliście w pakiecie FAMSI które jest podobna metoda, do tego droższe więc nie rozumiem jak w nich różnica?? Może to wymyśl Warszawskiej Invicty tylko

reklama
Kochana wiem ze wiek ma ogromne znaczenie a wyniki nie najlpeiej rokuja... Tylko ja mysle ze to nie jest tak ze to przesadza o wyniku. Mysle ze macie tam dobrych specjalistow i nadal uwazam ze in vitro nie da sie przewidziec, niczego zaplanowac, niczego spodziewac....
Jeszcze trzeba mieć troszeczkę szczęścia, farta czy jak tam to nazwać :)

Do góry