reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A gadałaś z infolinią? Bo może być w sumie tak, że takie mają ogólne stanowisko, ale jak pogadasz z opiekunem i lekarzem to jednak zrobią transfer. @Ananasowa93 jakieś extra papiery musiała chyba wypełnić. Może spróbuj jeszcze.
Tak ja się jeszcze załapałam na transfer ale ostatnio mi ordynator powiedział ze narazie muszę poczekać na histeroskopie a transferów i tak nie robią ze względu na braki personelu

reklama
@Netiaskitchen co porabiasz? Też szalejesz z maszyną? Wypełzłaś juz na dwór?
Sure, wypełzłam😊znaczy dziś nie, bo drzemka jeszcze w toku, ale codziennie wychodze albo na podwórko, albo na spacer😊dziś nawet byłam w Lidlu😊co prawda te zakupy są jeszcze dalekie od normalności, ale dziś zaszałam i kupiłam rybę na jutro i krewetki na sobotę 😊i kolendrę w doniczce 😋a wracając zajechałam do mcDrive i nabylam pyyyszne latte dla mnie i dla M. 😊😊😊Maszyna sure, w użyciu. Jeszcze 2 króliki w planach, albo 4 zobaczymy.
Piekna ta Twoja ścieżka 😊😊😊normalnie na rolkach bedziesz mogla zasuwać😊a potem faktycznie już z wózkiem 😊😊😊

Ojeju to jakaś masakra. Najgorsze to czekanie bez pomysłu i planu w zawieszeniu do niewiadomo kiedy. A czas płynie. Można oszalec. Ale podobno Szumowski twierdzi że będzie "otwieral" służbę zdrowia bo ludzie chorują i umierają i powodu braku opieki więc może już niedługo to ruszy. Oczywiście z zachowaniem wszystkich zasad bezpieczeństwa.
No ja właśnie odebralam telefon z przychodni. Jakieś 2 miesiące temu zapisywałam młodego na szczepienie i teraz myślałam ze na bank odwołają, a oni że zapraszają 😊szok😊no wiadomo maseczka, rekawiczki, własny długopis plus lekarz ma dzwonić dzień wcześniej zebrać jakiś wywiad. No ale grunt, że coś się ruszyło.

Cześć dziewczynki, dzwoniłam dzisiaj do invicta by umówić wizytę przed transferem i nie robią;(. Znowu trzeba czekać ;(. I niewiadomo ile . Jakaś klinika robi obecnie transfery ??
U mnie też nie robią :( Ale dostałam dziś maila od mojej Pani dr i dziś jest posiedzenie Polskiego Towarzystwa Medycyny Rozrodu. Będą najprawdopodobniej nowe zalecenia więc jest nadzieja ✊🏻😊

Takie są zalecenia że szczepienia mają wracać bo mija już prawie 2 miesiąc i noworodki wogole nie są szczepione. Więc częściowo coś się dzieje chociaż niestety cały czas obowiązuje reżim, maski, jak najmniej osób itd.
No ja właśnie odebralam telefon z przychodni. Jakieś 2 miesiące temu zapisywałam młodego na szczepienie i teraz myślałam ze na bank odwołają, a oni że zapraszają [emoji4]szok[emoji4]no wiadomo maseczka, rekawiczki, własny długopis plus lekarz ma dzwonić dzień wcześniej zebrać jakiś wywiad. No ale grunt, że coś się ruszyło.

Wszystko powolutku będzie ruszać chociaż na pewno wyglądać będzie inaczej niż wcześniej. Musimy się odnaleźć w tej nowej rzeczywistości. Powiem wam że w innych miejscach i czeluściach Internetu już trwają dyskusje jak uchylić się od szczepienia ( którego wogole jeszcze nie ma) na koronawirusa. Więc raczej będzie to przez długi czas element naszej rzeczywistości.
U mnie też nie robią :( Ale dostałam dziś maila od mojej Pani dr i dziś jest posiedzenie Polskiego Towarzystwa Medycyny Rozrodu. Będą najprawdopodobniej nowe zalecenia więc jest nadzieja [emoji1307][emoji4]

@fredka84 dupka mi ostatnio urosła ;)
1587649360689.jpeg

reklama
Do góry