reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Jak wracaliście po zarodki to jak dużo przeżyło mrożenie? bo ja mam małe doświadczenie z krio. Miałam mrożone komórki a nie zarodki. A embriony mamy klasy C.
U mnie z pierwszej procedury zamrozone było wszystkie 7 zarodków, bo mialam ryzyko hiperki i nie było świeżego transferu. Wszystkie się rozmroziły prawidłowo. Ciąża tylko z jednego.

@bazylia128 co dziś robisz?
Ja po pracy dalej pomagam robić drugą część ścieżki. Aby dokończyć pierwszą część, musimy położyć drugą. Już się nie migam od roboty [emoji12]. Wczoraj wrzucaliśmy ziemię na przyczepkę i wywoziliśmy a potem rozgrabialiśmy. Ale będę miała bicepsy [emoji28]
Już mnie strasznie nosi żeby jechać do jakiejś szkółki albo chociaż do Brico [emoji846].
@Camilleka mój mąż zapierdziela nawet bez skrzynki piwa[emoji12]. Pewnie coś odemnie chce [emoji12]
@Czarna1985 a ty jak tam żyjesz?
Wrzucam pierwszą część, jeszcze nie dokończoną, psy dalej w szoku i nie chcą po niej chodzić [emoji23]. Nauczyły się chodzić obok ścieżki [emoji23]
Zobacz załącznik 1109944
Ale fajnie😍spory masz ten ogródek. Ja mam duzo mniejszy, wezme sie za niego jak bede miala wolne. Prawdopodobnie konczy mi sie praca wiec możliwe ze bede pracowac 2 dni w tygodniu. To dobrze bo mam duzo planów 😁
Ja dziewczyny zaczelam ćwiczyć 😁
30 minut dziennie ostry trening. Powiem szczerze ze padam i cale cialo mnie boli. Ale to chyba dobrze☺️

@bazylia128 co dziś robisz?
Ja po pracy dalej pomagam robić drugą część ścieżki. Aby dokończyć pierwszą część, musimy położyć drugą. Już się nie migam od roboty [emoji12]. Wczoraj wrzucaliśmy ziemię na przyczepkę i wywoziliśmy a potem rozgrabialiśmy. Ale będę miała bicepsy [emoji28]
Już mnie strasznie nosi żeby jechać do jakiejś szkółki albo chociaż do Brico [emoji846].
@Camilleka mój mąż zapierdziela nawet bez skrzynki piwa[emoji12]. Pewnie coś odemnie chce [emoji12]
@Czarna1985 a ty jak tam żyjesz?
Wrzucam pierwszą część, jeszcze nie dokończoną, psy dalej w szoku i nie chcą po niej chodzić [emoji23]. Nauczyły się chodzić obok ścieżki [emoji23]
Zobacz załącznik 1109944
Ale super, pięknie tam masz 😍
Mąż nie chce płacić 50 dych 😁 😜

Ale czadowy ogródek [emoji7]. Czyściej niż mam w domu [emoji12]. Wszystko takie uporządkowane [emoji7]. Same warzywka masz? Teraz warzywa są na wagę złota, bo takie drogie [emoji849]
Też Cię czeka przeprowadzka?!?!?! Kurde, wszyscy na forum się przeprowadzają [emoji12].
Zarzucaj jakieś zdjęcia, bo fretki są zaje....biście ciekawskie [emoji8].
Ja za 2 tygodnie mam okres i chciałabym zacząć brać leki immuno, zadzwonię do kliniki czy będą robić transfery i wtedy ruszam. Jak zacznę brać leki w maju to w czerwcu transfer by był.... Od stycznia mam przerwę, starczy.
Ps też mam dwie ostatnie sztuki [emoji846]
Kochana ja że sprzątaniem w domu też na bakier 🤦🏻‍♀️ mojemu mężowi lepiej to wychodzi. Miały być same warzywka, ale dostałam kilka kwiatków, a że nie mam gdzie jeszcze ich sadzic, więc będą w grupkach między warzywami 😉 I z roku na rok głupieje coraz bardziej i sieje lub sądzę więcej rodzajów warzyw, choć ziemia bardzo trudna, bo to glina.

Już jak na szpilkach siedzę 😍 Ta przeprowadza to też coś co mnie uszczęśliwia. W końcu na swoim. Cały czas po kontach gdzieś, żeby zaoszczędzić na dom, leczenie itp.

Dopadają mnie smutki tej grudniowej ciąży. Wiem wiem to tylko biochemiczna, ale jak przypomniam sobie swojego męża, który tak skrycie był szczęśliwy to łzy mi się leja i już. Kiedyś to przetrawie. Moi kuzyni podeszli do pierwszej procedury ivf przy której palili papierosy jak gdyby nigdy nic (palą od wielu lat). Pierwszy transfer miesiąc temu i bach udało im się za pierwszym razem. Jakby dalej palili to wcale by mnie to nie zdziwiło. I tak mnie dopadło... My tu cuda na kiju robimy, a i tak dupa. Więc co ma wpływ na sukces tak naprawdę.

Fredka trzymam kciuki z całych sił, żebyś ruszyła w maju ✊🏻✊🏻✊🏻 i za nasze transfery w czerwcu ✊🏻✊🏻✊🏻 bo i ja ruszam w maju na scratching jak wszystko pójdzie dobrze 😉

Ja też bym chciała, a nie potem żyć w strachu. Jak się ludzie nie zaszczepią to ten szajs będzie ewoluował i powstaną różne szczepy jak w grypie. Wtedy będzie dopiero problem. To jest moje myślenie i jeśli źle mówię to niech ktoś mnie poprawi [emoji846].
A tu Lenka sprawdza czy jeszcze dycham na leżaku[emoji12]. Widać po pysku że to kobieta, co nie [emoji7]. Lecę do roboty [emoji8]Zobacz załącznik 1110244
Boziu jaka ona piękna 😍😍😍
Ukradne ci ją niedługo 😂 tylko sie dowiem gdzie mieszkasz😂😂😂

Ja tam w ogóle nie mam ręki do roślin... Gratuluje ogrodu i szacun! Roślinki chyba mnie nie lubią. Miałam drzewko szczęścia - zrobiło sie drzewsko nieszczęścia. Dostałam dwa storczyki i oba mi padły tzn. została sama łodyga a 0 liści. Niestety brakuje mi cierpliwości do kwiatów ;)

Moja mama jak dostała storczyka to ponad rok z nim walczyła, bo nie chciał jej zakwitnąć. Po tym czasie puścił pęd i teraz pięknie kwitnie :-) :):-) :)

Cześć 😊teraz to za dużo się w klinikach niestety nie dzieje 😕 Mi się udalo tuż przed. Transfer z 15.02.
Ciekawa jestem tych nowych wytycznych, gdzieś slyszałam, że ma ruszyć od maja.

O! Dobrze wiedzieć :)

Ja coraz bardziej myślę nad tą metodą... Mam niedrożność w jednym jajowodzie i cały czas mam owulacje z tego niedrożnego :baffled: o takie moje szczęście.

Kobitki
Jakie badania trzeba zrobić przed in vitro?? W klinice mi je zrobią?

reklama
Boziu jaka ona piękna [emoji7][emoji7][emoji7]
Ukradne ci ją niedługo [emoji23] tylko sie dowiem gdzie mieszkasz[emoji23][emoji23][emoji23]
[emoji23][emoji23][emoji23]. To cwana łajza jest, tylko na zdjęciach zawsze udaje niewiniątko [emoji23]. Rockiego okręciła sobie wokół pazura[emoji12]
Lecę do spania, pa dziewczyny [emoji8]

Do góry