reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczynki 😊dziś byliśmy na ostatnim „check” w naszym nowym domku 😊jutro notariusz i ruszamy z przeprowadzka 😁troszkę ściany odświeżymy , wypucuje kuchnie i łazienkę i możemy wjeżdżać z tobołami 🤣meble wszystkie tutaj zostawiamy , wiec trochę zajmie zanim się urządzimy na dobre , bo sklepy meblarskie jakoś nie specjalnie mnie teraz zachęcają do odwiedzin 😳a na sofie jednak trzeba usiąść , położyć się 😉Resztę mebli już wcześniej mieliśmy upatrzonych , wiec będzieMy zamawiać online . A teraz lecę do pracki na kilka h i dluuugi weekend ( w Holandii 27.04 obchodzony jest Dzień Króla 😊bardzo polecam jeśli ktoś w tym okresie wybiera się do Holandii - ciekawa atrakcja turystyczna - cała Holandia przybiera kolor pomarańczowy - wszędzie koncerny ,grille w parkach , pchle targi , na których dzieciaki sprzedają przed domami swoje skarby ...☀️🥰🥰w tym roku oczywiście żadnych imprez
Nie będzie , ale Holenderzy napewno uczczą święto swego króla 😊😊😊

reklama
Ja też mam wahania emocjonalne raz jest spoko a następny dzień kryzys. W ramach poprawy nastroju okresowo ratuje się jedzenie różnego syfu chipsów czy czekolady i trochę mi po tym lepiej. [emoji3][emoji3] A dziś mam konrole u ginekologa i zobaczymy jak wygląda sytuacja.
Wiem kochana wiem. Nawet urlop na transfer zaplanowany i pupa. Co zrobić chociaż odpocznę. Pogoda dopisuje, łyknę trochę witaminy D. A ty jak się czujesz??

Nie wiedziałam o takim świecie. A już po tulipanach? Czy jeszcze są? Zawsze chciałam przyjechać do Holandii na tulipany.
Hej dziewczynki [emoji4]dziś byliśmy na ostatnim „check” w naszym nowym domku [emoji4]jutro notariusz i ruszamy z przeprowadzka [emoji16]troszkę ściany odświeżymy , wypucuje kuchnie i łazienkę i możemy wjeżdżać z tobołami [emoji1787]meble wszystkie tutaj zostawiamy , wiec trochę zajmie zanim się urządzimy na dobre , bo sklepy meblarskie jakoś nie specjalnie mnie teraz zachęcają do odwiedzin [emoji15]a na sofie jednak trzeba usiąść , położyć się [emoji6]Resztę mebli już wcześniej mieliśmy upatrzonych , wiec będzieMy zamawiać online . A teraz lecę do pracki na kilka h i dluuugi weekend ( w Holandii 27.04 obchodzony jest Dzień Króla [emoji4]bardzo polecam jeśli ktoś w tym okresie wybiera się do Holandii - ciekawa atrakcja turystyczna - cała Holandia przybiera kolor pomarańczowy - wszędzie koncerny ,grille w parkach , pchle targi , na których dzieciaki sprzedają przed domami swoje skarby ...[emoji3508][emoji3059][emoji3059]w tym roku oczywiście żadnych imprez
Nie będzie , ale Holenderzy napewno uczczą święto swego króla [emoji4][emoji4][emoji4]

A ty to co? Mamy podobną sieczkę w główkach, tylko musisz dojść do siebie [emoji8][emoji8][emoji8].
Tylko kuwa żadnego kleszcza nie złap od tego świerka [emoji12]
Bylam przed chwila na spacerze do poaczkomatu poszlam bo zamowilam gumki do maseczek - jest piekna pogoda i bardzo cieplo. Ciesze sie ze tak sloneczko swieci ale jednoczesnie martwi mnie ze taka susza i tyle pozarow w lasach. Bardzo mnie martwi pozar w parku biebranskim. oczywiscie za bardzo sie wkrecilam i przezywam co sie dzieje z tymi wszystkimi zwierzatkami. Podobo ptaki kotre mogly by zwyczajnie odleciec zostaja bo maja na drzewkach gniazda a mlodymi ;( Wracajac do przytulania swierku :-) :) Caly czas kontunuuje terapie z moja pysch. Dwa razy w tygodniu. Fajna jest, bardzo ja lubie i rozmawiam sobie z nia jak z kolezanka. Ona caly czas mi powtarza ze to bardzo nie profesjonalne z jej strony tak skracac dystans ale ja podobno juz nie wymagam leczenia a ze mam taki jakby wykupiony pakiet do konca maja to sobie dalej rozmawiamy ;) Ona mi zadaje takie rozne prace domowe 😂 Np przytulanie sie do drzewa, pisanie czegos co pozniej musze jej wysylac i to omawiamy, rozmyslania, przemyslania, wyobrazanie sobie np siebie za 5 lat bez dziecka 😢 planowanie, dzieki niej pomogla mi wrocic do pilnowania organizacji i dyscypliny. Przez tydzien codziennie musialam jej wysylac zdjecie jak o 7 rano jestem juz ubrana, wyprasowana i uczesana 😅 mowie ci cyrk jakis - ale pomaga. Ze trzy razy mielismy sesje wspolnie z Lukaszem ;) Co do leszczy to wlasnie ostatnio tesc podal nam krople dla psow, kiedys mialy takie obroze ale Alutce po tym zaczela w w jednym miejscu łysiec tak plackowato :o musiala miec uczulenie... Ja ta chortensje musze miec jakos w donicach - mozna tak? Bo jak bym ja wkopala na podworko to psy mi zjedza ;) Jesli chodzi o maszyne to musiala bys widziec moje pierwsze dzieła 😂😂😂 wszystko odwrotnie i do niczego. Nie mam talentu ale checi i cos tam sobie tworze ;)

Nie wiedziałam o takim świecie. A już po tulipanach? Czy jeszcze są? Zawsze chciałam przyjechać do Holandii na tulipany.
Są ogrody ale nie można wejść. Ogrody keukenhof zorganizowały zwiedzanie online. Byłam tam 3 lata temu.

Ja też mam wahania emocjonalne raz jest spoko a następny dzień kryzys. W ramach poprawy nastroju okresowo ratuje się jedzenie różnego syfu chipsów czy czekolady i trochę mi po tym lepiej. [emoji3][emoji3] A dziś mam konrole u ginekologa i zobaczymy jak wygląda sytuacja.
Chipsy i czekolada zawsze ratują życie dorzuć jakieś lody i będzie lepiej. Daj znać po kontroli co i jak.

Bylam przed chwila na spacerze do poaczkomatu poszlam bo zamowilam gumki do maseczek - jest piekna pogoda i bardzo cieplo. Ciesze sie ze tak sloneczko swieci ale jednoczesnie martwi mnie ze taka susza i tyle pozarow w lasach. Bardzo mnie martwi pozar w parku biebranskim. oczywiscie za bardzo sie wkrecilam i przezywam co sie dzieje z tymi wszystkimi zwierzatkami. Podobo ptaki kotre mogly by zwyczajnie odleciec zostaja bo maja na drzewkach gniazda a mlodymi ;( Wracajac do przytulania swierku :-) :) Caly czas kontunuuje terapie z moja pysch. Dwa razy w tygodniu. Fajna jest, bardzo ja lubie i rozmawiam sobie z nia jak z kolezanka. Ona caly czas mi powtarza ze to bardzo nie profesjonalne z jej strony tak skracac dystans ale ja podobno juz nie wymagam leczenia a ze mam taki jakby wykupiony pakiet do konca maja to sobie dalej rozmawiamy ;) Ona mi zadaje takie rozne prace domowe [emoji23] Np przytulanie sie do drzewa, pisanie czegos co pozniej musze jej wysylac i to omawiamy, rozmyslania, przemyslania, wyobrazanie sobie np siebie za 5 lat bez dziecka [emoji22] planowanie, dzieki niej pomogla mi wrocic do pilnowania organizacji i dyscypliny. Przez tydzien codziennie musialam jej wysylac zdjecie jak o 7 rano jestem juz ubrana, wyprasowana i uczesana [emoji28] mowie ci cyrk jakis - ale pomaga. Ze trzy razy mielismy sesje wspolnie z Lukaszem ;) Co do leszczy to wlasnie ostatnio tesc podal nam krople dla psow, kiedys mialy takie obroze ale Alutce po tym zaczela w w jednym miejscu łysiec tak plackowato :o musiala miec uczulenie... Ja ta chortensje musze miec jakos w donicach - mozna tak? Bo jak bym ja wkopala na podworko to psy mi zjedza ;) Jesli chodzi o maszyne to musiala bys widziec moje pierwsze dzieła [emoji23][emoji23][emoji23] wszystko odwrotnie i do niczego. Nie mam talentu ale checi i cos tam sobie tworze ;)

Niby takie banalne zadania ci babeczka daje, a jednak pomagają, szok[emoji33]. Ale pozytywny szok, nigdy bym nie pomyślała że takie rzeczy mogą człowiekowi pomóc. Ja to bym chyba nie potrafiła się tak otworzyć jak Ty[emoji848]. Wiesz przecież, że jestem introwertyk [emoji12]. Pewnie bym udawała że jest wszystko w porządku... Ja mam straszne jazdy i się bardzo przejmuję, co kto o mnie myśli, nie wiem czy bym jej prawdę powiedziała co czuję, bo często są to bardzo brzydkie emocje i myślę ze jestem złym człowiekiem [emoji849]. W razie wu, dasz mi na nią namiary [emoji846]
Fajnie, że masz z nią taki dobry kontakt [emoji3590]. Szybko wrócisz do formy i nabierzesz sił [emoji3590]. Zazdroszczę ci, że potrafisz z kimś obcym tak szybko złapać wspólny język [emoji8]Chaszcza możesz mieć w doniczce, tylko przesadź do trochę większej i daj na dno jakiś zwirek. I nie zapomnij o podlewaniu [emoji846]

reklama
Cześć dziewczynki, dzwoniłam dzisiaj do invicta by umówić wizytę przed transferem i nie robią;(. Znowu trzeba czekać ;(. I niewiadomo ile . Jakaś klinika robi obecnie transfery ??
A gadałaś z infolinią? Bo może być w sumie tak, że takie mają ogólne stanowisko, ale jak pogadasz z opiekunem i lekarzem to jednak zrobią transfer. @Ananasowa93 jakieś extra papiery musiała chyba wypełnić. Może spróbuj jeszcze.

Do góry