reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hortensje za piękne i zmieniają kolor w zależności od własności gleby mogą być różowe fioletowe niebieskie i oczywiście piękne białe a jak się rozrosła to to są ogromne krzaki. A te kwiaty mozna suszyć. Chciałam z hortensji mieć bukiet do ślubu ale nie trafiłam z pora roku.[emoji3][emoji3] do dużych ogrodów cudowne są też rododendrony, rozaneczniki trochę drogie ale cudowne. Szkoda że nie mam ogrodu a może i dobrze bo non stop grzebala bym w ziemi. [emoji3][emoji3]
Jestem pewna ze niedlugo bedziesz gonic po tej piekne scieżce za małym Siwym albo małą Fredziszka ;) Ja dzisiaj robie grochówke na obiad ;) Wiesz jak sie ostatnio troche nauczylam szyc na maszynie to sprawia mi to duza przyjemność. Wczesniej potrafilam tylko podlozyc material i nacisnac pedal [emoji38][emoji38][emoji38] A teraz odkrylam ze mozna automatycznie nawijac ten bebenek bo wczesniej robilam to recznie [emoji1787] i odkrylam specjalny przycisk dzieki kotremu moge szyc wstecz i pieknie wszystko obkonczyc i testuje sobie rozne sciegi ;) Łukaszowi sie skonczyla umowa i wziął nowy telefon, cos tam doplacil i mi go dal. Ja nie chcialam bo to jakis super mega wypasiony ale nie wiem czy pamietasz w moim byl juz slaby aparat i zdjecia czesto kiepskawe wychodzily. Z sypialni zrobilam sobie pracownie krawiecka [emoji23][emoji23][emoji23] Pocielam juz chyba ze 4 posciele ;) Pisalam ze ostatnio w pn wyszlam z domu i wjechalam do centrum ogrodniczego i kupilam sobie takie rozyczki, takie blado rózowe w doniczkach, dwie chortencje napisane jest chortensja paniculata [emoji38][emoji38][emoji38] macierzanki - bo mi sie nzawy podobaly ;) i niezapominajki. To wszystko mam w doniczkach i narazie nic z tym nie robie tylko podlewam i nie wiem co dalej z tym? Cyba bede musiala to przesadzic jak urosnie tak? Kupilam jeszcze sadzonki pomidorkow koktajlowych i tez sobie je zasadzilam - cieszylam sie jak dziecko ;) Wiesz ze Tola nauczyla sie wskakiwac na krzesla w kuchni oi ostatnio zjadla ze stolu z pół cukru :o[emoji23][emoji1787] Dobrze ze Łukasz ja troche dyscyplinuje ;) Od maja zaczynam prace zdalnie z czeo bardzo sie ciesze. W przyszlym tgodniu przyjedzie do mnie informatyk ze sprzetem i bedzie mi cos instalowal w laptopie służbowym - ciesze sie ;)

reklama
Jestem pewna ze niedlugo bedziesz gonic po tej piekne scieżce za małym Siwym albo małą Fredziszka ;) Ja dzisiaj robie grochówke na obiad ;) Wiesz jak sie ostatnio troche nauczylam szyc na maszynie to sprawia mi to duza przyjemność. Wczesniej potrafilam tylko podlozyc material i nacisnac pedal [emoji38][emoji38][emoji38] A teraz odkrylam ze mozna automatycznie nawijac ten bebenek bo wczesniej robilam to recznie [emoji1787] i odkrylam specjalny przycisk dzieki kotremu moge szyc wstecz i pieknie wszystko obkonczyc i testuje sobie rozne sciegi ;) Łukaszowi sie skonczyla umowa i wziął nowy telefon, cos tam doplacil i mi go dal. Ja nie chcialam bo to jakis super mega wypasiony ale nie wiem czy pamietasz w moim byl juz slaby aparat i zdjecia czesto kiepskawe wychodzily. Z sypialni zrobilam sobie pracownie krawiecka [emoji23][emoji23][emoji23] Pocielam juz chyba ze 4 posciele ;) Pisalam ze ostatnio w pn wyszlam z domu i wjechalam do centrum ogrodniczego i kupilam sobie takie rozyczki, takie blado rózowe w doniczkach, dwie chortencje napisane jest chortensja paniculata [emoji38][emoji38][emoji38] macierzanki - bo mi sie nzawy podobaly ;) i niezapominajki. To wszystko mam w doniczkach i narazie nic z tym nie robie tylko podlewam i nie wiem co dalej z tym? Cyba bede musiala to przesadzic jak urosnie tak? Kupilam jeszcze sadzonki pomidorkow koktajlowych i tez sobie je zasadzilam - cieszylam sie jak dziecko ;) Wiesz ze Tola nauczyla sie wskakiwac na krzesla w kuchni oi ostatnio zjadla ze stolu z pół cukru :o[emoji23][emoji1787] Dobrze ze Łukasz ja troche dyscyplinuje ;) Od maja zaczynam prace zdalnie z czeo bardzo sie ciesze. W przyszlym tgodniu przyjedzie do mnie informatyk ze sprzetem i bedzie mi cos instalowal w laptopie służbowym - ciesze sie ;)

Nooooo, i tak wyczerpująca odpowiedzią czuję się usatysfakcjonowana[emoji23]. Zacznę od roślinek [emoji3526]. Trafiłaś z tą hortensją, jest bezproblemowa i nie przemarza, wsadź do normalnej ziemi, podlej mocno i czekaj na kwiaty. Jak jej nie ukatrupisz to na wiosnę przytnij na wys 20-25cm - koniec wytycznych [emoji12]
Mmmmmm, grochówkę bym wciągnęła [emoji39][emoji39][emoji39]. Ja nie robię bo Siwek ma do niej awersję po wojsku [emoji12].
No nie mogę sobie takiego ADHDowca jak ty, wyobrazić jak spokojnie sobie szyje na maszynie [emoji23]. Musisz mi to udokumentować [emoji23]. Czekam na zdjęcie jak zapitalasz z tą pościelą [emoji12]. A tak na serio, szycie to jest mega zajebiaszczy talent i powtarzam to każdej na forum, która taką czynność ogarnia [emoji1]
He he he, przypomnialo mi się jak w tamto lato nie mogliśmy spać w nocy w te upały. Najpierw spaliśmy pod kołdrą letnią- za gorąco, potem pod narzutą na łózko - za gorąco, pod samym prześcieradłem - gorąco. I Siwy wtedy pyta pod czym dziś spimy? Pod firanką? [emoji23][emoji23][emoji23] śmieszne to było [emoji12]
Fajnie, że będziesz pracować, zawsze to głowa będzie zajęta czym innym niż leczenie [emoji3590]
Ps Tola umie już siedzieć na krzesełku jak się kąpiesz? Będziesz musiała piesom ławeczkę ustawić, a nie targać 3 krzesła [emoji23].
@Camilleka to chyba mój najdłuższy post ever [emoji12]

Ojeju to jakaś masakra. Najgorsze to czekanie bez pomysłu i planu w zawieszeniu do niewiadomo kiedy. A czas płynie. Można oszalec. Ale podobno Szumowski twierdzi że będzie "otwieral" służbę zdrowia bo ludzie chorują i umierają i powodu braku opieki więc może już niedługo to ruszy. Oczywiście z zachowaniem wszystkich zasad bezpieczeństwa.
Cześć dziewczynki, dzwoniłam dzisiaj do invicta by umówić wizytę przed transferem i nie robią;(. Znowu trzeba czekać ;(. I niewiadomo ile . Jakaś klinika robi obecnie transfery ??

Hortensje za piękne i zmieniają kolor w zależności od własności gleby mogą być różowe fioletowe niebieskie i oczywiście piękne białe a jak się rozrosła to to są ogromne krzaki. A te kwiaty mozna suszyć. Chciałam z hortensji mieć bukiet do ślubu ale nie trafiłam z pora roku.[emoji3][emoji3] do dużych ogrodów cudowne są też rododendrony, rozaneczniki trochę drogie ale cudowne. Szkoda że nie mam ogrodu a może i dobrze bo non stop grzebala bym w ziemi. [emoji3][emoji3]
Kolorowe hortki to ogrodowe - macrophylla, jest z nimi trochę zabawy. Paniculata to bukietowe, bezobsługowe[emoji8]. Ale się wymadrzylam[emoji12]

Ojeju to jakaś masakra. Najgorsze to czekanie bez pomysłu i planu w zawieszeniu do niewiadomo kiedy. A czas płynie. Można oszalec. Ale podobno Szumowski twierdzi że będzie "otwieral" służbę zdrowia bo ludzie chorują i umierają i powodu braku opieki więc może już niedługo to ruszy. Oczywiście z zachowaniem wszystkich zasad bezpieczeństwa.
Oby. Bo jakoś ciągle coś mnie wstrzymuje. Jakiś cykl, jakieś badanie i tak w kółko tylko miesiące potem lata lecą a efekt ciągle taki sam ;(.

Musi ruszyć. Na pewno będzie trzeba chodzić w maskach, będą mierzyć temperaturę a może za jakiś czas każdy bedzie miał robiony jakiś szybki test ale wiecznie tak nie będzie.
Przykro mi że ciągle coś Cię wstrzymuje. Niestety wszyscy są w tej samej sytuacji.
Oby. Bo jakoś ciągle coś mnie wstrzymuje. Jakiś cykl, jakieś badanie i tak w kółko tylko miesiące potem lata lecą a efekt ciągle taki sam ;(.

Musi ruszyć. Na pewno będzie trzeba chodzić w maskach, będą mierzyć temperaturę a może za jakiś czas każdy bedzie miał robiony jakiś szybki test ale wiecznie tak nie będzie.
Przykro mi że ciągle coś Cię wstrzymuje. Niestety wszyscy są w tej samej sytuacji.
Wiem kochana wiem. Nawet urlop na transfer zaplanowany i pupa. Co zrobić chociaż odpocznę. Pogoda dopisuje, łyknę trochę witaminy D. A ty jak się czujesz??

reklama
@bazylia128 co dziś robisz?
Ja po pracy dalej pomagam robić drugą część ścieżki. Aby dokończyć pierwszą część, musimy położyć drugą. Już się nie migam od roboty [emoji12]. Wczoraj wrzucaliśmy ziemię na przyczepkę i wywoziliśmy a potem rozgrabialiśmy. Ale będę miała bicepsy [emoji28]
Już mnie strasznie nosi żeby jechać do jakiejś szkółki albo chociaż do Brico [emoji846].
@Camilleka mój mąż zapierdziela nawet bez skrzynki piwa[emoji12]. Pewnie coś odemnie chce [emoji12]
@Czarna1985 a ty jak tam żyjesz?
Wrzucam pierwszą część, jeszcze nie dokończoną, psy dalej w szoku i nie chcą po niej chodzić [emoji23]. Nauczyły się chodzić obok ścieżki [emoji23]
Zobacz załącznik 1109944
Co ja bym dała za dom z takim widokiem 🥰🥰🥰

Do góry