reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hortensje za piękne i zmieniają kolor w zależności od własności gleby mogą być różowe fioletowe niebieskie i oczywiście piękne białe a jak się rozrosła to to są ogromne krzaki. A te kwiaty mozna suszyć. Chciałam z hortensji mieć bukiet do ślubu ale nie trafiłam z pora roku.[emoji3][emoji3] do dużych ogrodów cudowne są też rododendrony, rozaneczniki trochę drogie ale cudowne. Szkoda że nie mam ogrodu a może i dobrze bo non stop grzebala bym w ziemi. [emoji3][emoji3]
Jestem pewna ze niedlugo bedziesz gonic po tej piekne scieżce za małym Siwym albo małą Fredziszka ;) Ja dzisiaj robie grochówke na obiad ;) Wiesz jak sie ostatnio troche nauczylam szyc na maszynie to sprawia mi to duza przyjemność. Wczesniej potrafilam tylko podlozyc material i nacisnac pedal [emoji38][emoji38][emoji38] A teraz odkrylam ze mozna automatycznie nawijac ten bebenek bo wczesniej robilam to recznie [emoji1787] i odkrylam specjalny przycisk dzieki kotremu moge szyc wstecz i pieknie wszystko obkonczyc i testuje sobie rozne sciegi ;) Łukaszowi sie skonczyla umowa i wziął nowy telefon, cos tam doplacil i mi go dal. Ja nie chcialam bo to jakis super mega wypasiony ale nie wiem czy pamietasz w moim byl juz slaby aparat i zdjecia czesto kiepskawe wychodzily. Z sypialni zrobilam sobie pracownie krawiecka [emoji23][emoji23][emoji23] Pocielam juz chyba ze 4 posciele ;) Pisalam ze ostatnio w pn wyszlam z domu i wjechalam do centrum ogrodniczego i kupilam sobie takie rozyczki, takie blado rózowe w doniczkach, dwie chortencje napisane jest chortensja paniculata [emoji38][emoji38][emoji38] macierzanki - bo mi sie nzawy podobaly ;) i niezapominajki. To wszystko mam w doniczkach i narazie nic z tym nie robie tylko podlewam i nie wiem co dalej z tym? Cyba bede musiala to przesadzic jak urosnie tak? Kupilam jeszcze sadzonki pomidorkow koktajlowych i tez sobie je zasadzilam - cieszylam sie jak dziecko ;) Wiesz ze Tola nauczyla sie wskakiwac na krzesla w kuchni oi ostatnio zjadla ze stolu z pół cukru :o[emoji23][emoji1787] Dobrze ze Łukasz ja troche dyscyplinuje ;) Od maja zaczynam prace zdalnie z czeo bardzo sie ciesze. W przyszlym tgodniu przyjedzie do mnie informatyk ze sprzetem i bedzie mi cos instalowal w laptopie służbowym - ciesze sie ;)

reklama
Jestem pewna ze niedlugo bedziesz gonic po tej piekne scieżce za małym Siwym albo małą Fredziszka ;) Ja dzisiaj robie grochówke na obiad ;) Wiesz jak sie ostatnio troche nauczylam szyc na maszynie to sprawia mi to duza przyjemność. Wczesniej potrafilam tylko podlozyc material i nacisnac pedal [emoji38][emoji38][emoji38] A teraz odkrylam ze mozna automatycznie nawijac ten bebenek bo wczesniej robilam to recznie [emoji1787] i odkrylam specjalny przycisk dzieki kotremu moge szyc wstecz i pieknie wszystko obkonczyc i testuje sobie rozne sciegi ;) Łukaszowi sie skonczyla umowa i wziął nowy telefon, cos tam doplacil i mi go dal. Ja nie chcialam bo to jakis super mega wypasiony ale nie wiem czy pamietasz w moim byl juz slaby aparat i zdjecia czesto kiepskawe wychodzily. Z sypialni zrobilam sobie pracownie krawiecka [emoji23][emoji23][emoji23] Pocielam juz chyba ze 4 posciele ;) Pisalam ze ostatnio w pn wyszlam z domu i wjechalam do centrum ogrodniczego i kupilam sobie takie rozyczki, takie blado rózowe w doniczkach, dwie chortencje napisane jest chortensja paniculata [emoji38][emoji38][emoji38] macierzanki - bo mi sie nzawy podobaly ;) i niezapominajki. To wszystko mam w doniczkach i narazie nic z tym nie robie tylko podlewam i nie wiem co dalej z tym? Cyba bede musiala to przesadzic jak urosnie tak? Kupilam jeszcze sadzonki pomidorkow koktajlowych i tez sobie je zasadzilam - cieszylam sie jak dziecko ;) Wiesz ze Tola nauczyla sie wskakiwac na krzesla w kuchni oi ostatnio zjadla ze stolu z pół cukru :o[emoji23][emoji1787] Dobrze ze Łukasz ja troche dyscyplinuje ;) Od maja zaczynam prace zdalnie z czeo bardzo sie ciesze. W przyszlym tgodniu przyjedzie do mnie informatyk ze sprzetem i bedzie mi cos instalowal w laptopie służbowym - ciesze sie ;)

Nooooo, i tak wyczerpująca odpowiedzią czuję się usatysfakcjonowana[emoji23]. Zacznę od roślinek [emoji3526]. Trafiłaś z tą hortensją, jest bezproblemowa i nie przemarza, wsadź do normalnej ziemi, podlej mocno i czekaj na kwiaty. Jak jej nie ukatrupisz to na wiosnę przytnij na wys 20-25cm - koniec wytycznych [emoji12]
Mmmmmm, grochówkę bym wciągnęła [emoji39][emoji39][emoji39]. Ja nie robię bo Siwek ma do niej awersję po wojsku [emoji12].
No nie mogę sobie takiego ADHDowca jak ty, wyobrazić jak spokojnie sobie szyje na maszynie [emoji23]. Musisz mi to udokumentować [emoji23]. Czekam na zdjęcie jak zapitalasz z tą pościelą [emoji12]. A tak na serio, szycie to jest mega zajebiaszczy talent i powtarzam to każdej na forum, która taką czynność ogarnia [emoji1]
He he he, przypomnialo mi się jak w tamto lato nie mogliśmy spać w nocy w te upały. Najpierw spaliśmy pod kołdrą letnią- za gorąco, potem pod narzutą na łózko - za gorąco, pod samym prześcieradłem - gorąco. I Siwy wtedy pyta pod czym dziś spimy? Pod firanką? [emoji23][emoji23][emoji23] śmieszne to było [emoji12]
Fajnie, że będziesz pracować, zawsze to głowa będzie zajęta czym innym niż leczenie [emoji3590]
Ps Tola umie już siedzieć na krzesełku jak się kąpiesz? Będziesz musiała piesom ławeczkę ustawić, a nie targać 3 krzesła [emoji23].
@Camilleka to chyba mój najdłuższy post ever [emoji12]

Ojeju to jakaś masakra. Najgorsze to czekanie bez pomysłu i planu w zawieszeniu do niewiadomo kiedy. A czas płynie. Można oszalec. Ale podobno Szumowski twierdzi że będzie "otwieral" służbę zdrowia bo ludzie chorują i umierają i powodu braku opieki więc może już niedługo to ruszy. Oczywiście z zachowaniem wszystkich zasad bezpieczeństwa.
Cześć dziewczynki, dzwoniłam dzisiaj do invicta by umówić wizytę przed transferem i nie robią;(. Znowu trzeba czekać ;(. I niewiadomo ile . Jakaś klinika robi obecnie transfery ??

Hortensje za piękne i zmieniają kolor w zależności od własności gleby mogą być różowe fioletowe niebieskie i oczywiście piękne białe a jak się rozrosła to to są ogromne krzaki. A te kwiaty mozna suszyć. Chciałam z hortensji mieć bukiet do ślubu ale nie trafiłam z pora roku.[emoji3][emoji3] do dużych ogrodów cudowne są też rododendrony, rozaneczniki trochę drogie ale cudowne. Szkoda że nie mam ogrodu a może i dobrze bo non stop grzebala bym w ziemi. [emoji3][emoji3]
Kolorowe hortki to ogrodowe - macrophylla, jest z nimi trochę zabawy. Paniculata to bukietowe, bezobsługowe[emoji8]. Ale się wymadrzylam[emoji12]

Ojeju to jakaś masakra. Najgorsze to czekanie bez pomysłu i planu w zawieszeniu do niewiadomo kiedy. A czas płynie. Można oszalec. Ale podobno Szumowski twierdzi że będzie "otwieral" służbę zdrowia bo ludzie chorują i umierają i powodu braku opieki więc może już niedługo to ruszy. Oczywiście z zachowaniem wszystkich zasad bezpieczeństwa.
Oby. Bo jakoś ciągle coś mnie wstrzymuje. Jakiś cykl, jakieś badanie i tak w kółko tylko miesiące potem lata lecą a efekt ciągle taki sam ;(.

Musi ruszyć. Na pewno będzie trzeba chodzić w maskach, będą mierzyć temperaturę a może za jakiś czas każdy bedzie miał robiony jakiś szybki test ale wiecznie tak nie będzie.
Przykro mi że ciągle coś Cię wstrzymuje. Niestety wszyscy są w tej samej sytuacji.
Oby. Bo jakoś ciągle coś mnie wstrzymuje. Jakiś cykl, jakieś badanie i tak w kółko tylko miesiące potem lata lecą a efekt ciągle taki sam ;(.

Musi ruszyć. Na pewno będzie trzeba chodzić w maskach, będą mierzyć temperaturę a może za jakiś czas każdy bedzie miał robiony jakiś szybki test ale wiecznie tak nie będzie.
Przykro mi że ciągle coś Cię wstrzymuje. Niestety wszyscy są w tej samej sytuacji.
Wiem kochana wiem. Nawet urlop na transfer zaplanowany i pupa. Co zrobić chociaż odpocznę. Pogoda dopisuje, łyknę trochę witaminy D. A ty jak się czujesz??

reklama
@bazylia128 co dziś robisz?
Ja po pracy dalej pomagam robić drugą część ścieżki. Aby dokończyć pierwszą część, musimy położyć drugą. Już się nie migam od roboty [emoji12]. Wczoraj wrzucaliśmy ziemię na przyczepkę i wywoziliśmy a potem rozgrabialiśmy. Ale będę miała bicepsy [emoji28]
Już mnie strasznie nosi żeby jechać do jakiejś szkółki albo chociaż do Brico [emoji846].
@Camilleka mój mąż zapierdziela nawet bez skrzynki piwa[emoji12]. Pewnie coś odemnie chce [emoji12]
@Czarna1985 a ty jak tam żyjesz?
Wrzucam pierwszą część, jeszcze nie dokończoną, psy dalej w szoku i nie chcą po niej chodzić [emoji23]. Nauczyły się chodzić obok ścieżki [emoji23]
Zobacz załącznik 1109944
Co ja bym dała za dom z takim widokiem 🥰🥰🥰

Do góry