reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Niestety ja też mam dość. Dobrze że spacery w parkach przywrócili. w Polsce nie mamy sytuacji takiej jak w niektórych krajach. Póki co idzie nam dobrze.. dziewczyny mamy zaledwie 4.5 % pozytywnych testów, tak naprawdę mało w porównaniu z innymi krajami. Przed nami czas przygotowań do większej liczby testów, bez tego nie ruszymy do przodu, będziemy tkwić zamknięci w domach.
Dziś planuję wyjście do sklepu i może rekreacyjny wyjazd na rowerze z synem. Wszystko z zachowaniem zasad i tyle, trzeba dalej żyć.

Polska jest na 8. miejscu od konca w Europe pod wzgledem ilosci robionych testow wiec te Dane sa srednio optymistyczne... Malo testow = malo pozytywnych wynikow.

@Aaaanna musisz skupic mysli na czyms innym i nie zadreczac sie, no to nic dobrego ze soba nie niesie. Ja za troche ponad miesiac rodze I w piatek okazalo sie, ze nie w szpitalu, ktory wybralam, tylko w innym, obcym, daleko od domu. Babcia nie przyleci do corki wiec musze ja zostawic nie tylko na caly dzien, ale na noc z kims obcym. Slabo mi na sama mysl... Ale musze to jakos rozwiazac i odgonic carne mysli.

Polska jest na 8. miejscu od konca w Europe pod wzgledem ilosci robionych testow wiec te Dane sa srednio optymistyczne... Malo testow = malo pozytywnych wynikow.

@Aaaanna musisz skupic mysli na czyms innym i nie zadreczac sie, no to nic dobrego ze soba nie niesie. Ja za troche ponad miesiac rodze I w piatek okazalo sie, ze nie w szpitalu, ktory wybralam, tylko w innym, obcym, daleko od domu. Babcia nie przyleci do corki wiec musze ja zostawic nie tylko na caly dzien, ale na noc z kims obcym. Slabo mi na sama mysl... Ale musze to jakos rozwiazac i odgonic carne mysli.
Mi chodzi o to, że na wszystkie testy mamy tylko 4.5 % pozytywnych wyników, inaczej pisząc na 100 zrobionych testów mamy 4.5 przypadków korona. W innych krajach bywa tych przypadków 10, a w najgorszym czasie mają 20. Zważywszy na to że u nas oszczędzają i robią tym najbardziej podejrzanym nie jest na razie źle.

Mi chodzi o to, że na wszystkie testy mamy tylko 4.5 % pozytywnych wyników, inaczej pisząc na 100 zrobionych testów mamy 4.5 przypadków korona. W innych krajach bywa tych przypadków 10, a w najgorszym czasie mają 20. Zważywszy na to że u nas oszczędzają i robią tym najbardziej podejrzanym nie jest na razie źle.

Zgadza sie, ale niech zrobia sluzbie zdrowia i wtedy podadza statystyke. Z tengo Co czytalam maja mozliwosc robienia ponad 5tys testow dzie nie wiecej wiec niech przebadaja chociaz lekarzy i pielegniarki.
No chyba, ze na to przyjdzie czas po wyborach...

Zgadza sie, ale niech zrobia sluzbie zdrowia i wtedy podadza statystyke. Z tengo Co czytalam maja mozliwosc robienia ponad 5tys testow dzie nie wiecej wiec niech przebadaja chociaz lekarzy i pielegniarki.
No chyba, ze na to przyjdzie czas po wyborach...
Chwalą się że mogą zrobić 20 tys dziennie. Średnio robią 10 tyś z tego dziś czy tam wczoraj 365 przypadków. Akurat w naszym mieście służba zdrowia podbiła nam mocno statystyki bo na 80 przypadków 40 było ze szpitala. Więc testy jak najbardziej im robią, tylko lekarze powinni być reguralnie badani a nie wtedy jak są przypadki na oddziale i tutaj raczej o to chodzi.
Nie wiem czy oglądasz wiadomości czy czytasz info na www. W zależności od poglądów politycznych redaktorów takie mamy wiadomości :) zaczyna mnie to już irytować, tak jakby to były dwa różne światy. Nigdy nie zagłosuje na aktualną opcje polityczną, ale w obliczu takiego kryzysu mogliby zakończyć z propagandą. Dlatego spokojnie sobie filtruje to co czytam i na ile ogarniam to myślę.ze u nas tragedi nie ma. Akurat statystyki podaje onet, można sobie samemu policzyć :)

Od którego dnia cyklu dokładnie zaczęłaś? A od początku żadnych leków brałaś? Może to ma jakiś sens...
Musze pomyslec... bo zawsze pierwszy zastrzyk mialam 2 dc i tak przez 10 dni a teraz od 3 dnia cyklu tylko estrofem potem do kontroli za tydzie czyli to by bylo juz 9 dzien cyklu a to byl wtorek i od piatku zastrzyki czyli 12 dzien cyklu dokladnie - bemfola i aromek.

Chwalą się że mogą zrobić 20 tys dziennie. Średnio robią 10 tyś z tego dziś czy tam wczoraj 365 przypadków. Akurat w naszym mieście służba zdrowia podbiła nam mocno statystyki bo na 80 przypadków 40 było ze szpitala. Więc testy jak najbardziej im robią, tylko lekarze powinni być reguralnie badani a nie wtedy jak są przypadki na oddziale i tutaj raczej o to chodzi.
Nie wiem czy oglądasz wiadomości czy czytasz info na www. W zależności od poglądów politycznych redaktorów takie mamy wiadomości :) zaczyna mnie to już irytować, tak jakby to były dwa różne światy. Nigdy nie zagłosuje na aktualną opcje polityczną, ale w obliczu takiego kryzysu mogliby zakończyć z propagandą. Dlatego spokojnie sobie filtruje to co czytam i na ile ogarniam to myślę.ze u nas tragedi nie ma. Akurat statystyki podaje onet, można sobie samemu policzyć :)

Nie mam polskiej TV, wiedze czerpie z internet i staram sie, zeby to byly rozne zrodla. Ale tvp ani innych rezimowych medio nie sledze.

reklama
Do góry