reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
My musimy być silne. No nie mamy wyjscia;) Ja tez zostałam sama, dziś już mija tydzień jak mąż pojechal do pracy za granicę. I nie wiemy kiedy wróci tak naprawdę. Miesiac minimum. Ale mąż obstawia dwa.. Nie jest łatwo, bo jesteśmy ze sobą 18 lat a nigdy nie rozstawalismy się na tak długo. Oboje mamy masakre ale zadne z nas glosno tego nie mowi, żeby nie budzić skrajnych emocji. Jak chce nam się płakać to kończymy rozmowę.. wracamy do niej po chwili samotności..
Ja co raz częściej czuje się lepiej. Weszłam już w 2 trymestr a on podobno najlaskawszy. Brzuch czasem pobolewa ale dużo mniej no i mdłości tez rzadziej. Apetytu nie mam, raczej jem bo wiem,że musze.
Wzięłam do siebie od wczoraj Dżulę i ogarniam z nią lekcje. Gady, płazy, metafory różne.. młoda się zapowiada,że zostanie do niedzieli. Zobaczymy.

Co do takich filmów ja też zawsze płacze. Teraz to w ogóle płacze nawet na reklamach. Wata jestem totalna. Mąż zawsze na mnie krzyczał,ze oglądam takie filmy, czytam takie książki przy których płacze ale ja mu tłumaczę, ze swoją wrażliwość tez trzeba budować i w taki sposób czlowiek uczy się doceniać to co ma. No i natury przeciez nie oszukasz.. jakis czas temu w tv leciala pierwsza część Króla Lwa. Nie wiem ile razy oglądałam. I mówię do niego, zostaw, piękna piosenka. A to był początek jak Raffi pokazywał ze skały młodego. Tak sie zryczalam, ze Marek nie mógł mnie uspokoic [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Dzielna jesteś, wiesz? 😘
A wrażliwość zgadzam się, jest czymś cennym nawet w dzisiejszych dziwnych czasach...
Na Królu lwie tym nowym ryczałam przez praktycznie caly film, więc rozumiem to dobrze😂

Dzielna jesteś, wiesz? [emoji8]
A wrażliwość zgadzam się, jest czymś cennym nawet w dzisiejszych dziwnych czasach...
Na Królu lwie tym nowym ryczałam przez praktycznie caly film, więc rozumiem to dobrze[emoji23]
Ale ten film był mega [emoji173][emoji173][emoji173] byłam z Julką w kinie i tez wyłam. Julka już przyzwyczajona, na każdej bajce Disneya wyje.. Nawet przed puszczeniem mowi do mnie "Ciocia, na pewno będziesz płakała. Mam chusteczki" [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Jula chyba ma trochę po mnie tej wrażliwości, jest taka akcja u nas "Kino szkoła" i chodzą z klasą raz w miesiącu do kina. Najpierw mają prelekcję na 45 min a potem film. Za każdym razem jakis pouczajacy np. "Mój przyjaciel pies" czy "Cudowny chlopiec" i sama mi sie nie raz przyznała,ze się wzruszyła i płakała.
Najwazniejsze, to jakieś wnioski wyciągnąć.

Pewnie że 150zl do dużo - znam lepsze sposoby na ich wydanie niż na badania [emoji12]
Chociaż trochę świata zobaczyłaś [emoji12]
Widziałaś zdjęcia naszej @Camilleka? Trzeba jej wpier...dolić że się wcześniej nie pochwaliła, że była takich wczasach [emoji33][emoji7][emoji8]
Zamówiłam sobie wczoraj czytnik, a co kuwa będę sobie wszystkiego żałować [emoji6]
nie widzialam, zaraz obczaje ;) ja z tym czytnikiem to jakos tak nie zabardzo. Do tej pory nie doczytalam a czytam caly czas ksiazke...

Ale ten film był mega [emoji173][emoji173][emoji173] byłam z Julką w kinie i tez wyłam. Julka już przyzwyczajona, na każdej bajce Disneya wyje.. Nawet przed puszczeniem mowi do mnie "Ciocia, na pewno będziesz płakała. Mam chusteczki" [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Jula chyba ma trochę po mnie tej wrażliwości, jest taka akcja u nas "Kino szkoła" i chodzą z klasą raz w miesiącu do kina. Najpierw mają prelekcję na 45 min a potem film. Za każdym razem jakis pouczajacy np. "Mój przyjaciel pies" czy "Cudowny chlopiec" i sama mi sie nie raz przyznała,ze się wzruszyła i płakała.
Najwazniejsze, to jakieś wnioski wyciągnąć.
Fajna inicjatywa ze szkoły!
Ja na tym nowym krolu lwie tez plakalam prawie caly film... zawsze płaczę. Moj maz wtedy mnie tylko przytula, bo mysli ze cos sie dzieje 😁

Kurde, też to muszę obejrzeć bo nie widziałam. I też pewnie będzie płacz...Ja tęsknym wzrokiem patrzę na moje tabsy od Paśnika, a tu końca wirusa nie widać [emoji853].
Mówię ci, będziemy jeszcze mamusiami, tylko jakoś trzeba przerwać ten ****...my okres zawieszenia [emoji8]
Kochana no to ja slyszalam ze bedziemy sie borykac z korona nawet do 1,5 roku dopoki szczepionki nie dostaniemy wiec ja juz sama nie wiem co z ta immuno zrobic. Jak cos wyjdzie i immunolog zaleci to chyba zaryzykuje bo ja i tak caly czas w domu siedze a od poczatku maja zaczynam zdalnie prace... wiec ku...wa juz naprawde nie wiem co zrobic bo 1,5 roku to ja czekac nie bede. Fajna ta klinika w Gyn centrum - tam chyba ten Mercik przyjmuje... Jak porownywalam ceny pakietow in vitro to po doliczeniu wszystkiego wychodzi prawie tak samo a moze i nawet troche wiecej... Ale patrzylam juz na prgram z dawczynia komorki to za okreslona sume masz gwarancje 4 zarodkow - no w i w zasadzie nie znam przypadku zeby z dawczynia sie nie udalo... No nic narazie ijeszcze bedziemy walczyc z Gameta i na moich komorkach ale jesli to nie wyjdzie to podchodze do statniej juz 3 stymulacji na moich komorkach. Wazne ze plan jest ;) Ja tez sobie zapuscilam MAły kśiąże na netflix i prasuje, balkon mam otwarty zeby przewietrzyc, słonko pieknie świeci ale u nas troche wieje i tez nie jest super cieplo... @Camilleka kochana super wygladasz - przypominasz mi troche Dominike Kulczyk 😘 😘 👍 Ja o takich krajach nawet nie marze a i tez jakos szczegolnie nigdy mnie nie ciagnelo w swiat. Juz kiedys Ci pisalam ze inni na wakacje a my albo do Jastarni albo w gory (to sa miejsca kotre bardzo lubie) a wikesza kase wolalam inwestowac w dom ;) Chociaz powiem ci ze u nas nad PL tez wcale taniutko nie jest - zwlaszcza w rejonach wlasnie polwyspu - Jastarnia, Jurata... Ja na dzisiaj zupka pomidorowa - tak wiem czesto ja jemy a ostatnio pierwszy raz zrobilam zupe grochowa - kurcze byla pyszna i bardzo pozywna, lubie takie smaki ;) No tyle u mnie ;)

Cześć dziewczyny, czuję się zobowiązana wobec Was bo dużo mnie wspieraliście i pomagaliście w trudnych chwilach.
Widziałam że wspominaliście mnie w postach...
Napisze krótko, bo nie mam siły...
Zaczelam plamic, zemdlałam w domu z okropnego bolu, zabrało mnie pogotowie... Poronienie.
Miałam zabieg i jestem już w domu. To co czuje jest nie do opisania, łzy gonią łzy tak wyglądają moje dni.
Buziaki i pozdrowienia dla wszystkich.

reklama
Siedzie i rycze😭 ogladam na Discovery life program in vitro 9 miesięcy później
Załapałam doła 😞
Boziu jakie to piekne urodzic maluszka. Nie wiem czy doświadcze tego
Jeszcze na dodatek maz utknął w Walii i musze spać sama😞
Przepraszam was ale wpadłam w jakiś dołek 😔
Kochana 😘😘😘 nie martw się, wiele nas tutaj na takim etapie. Ja już pisze głupoty, byle nie myśleć... jeszcze będzie dobrze, zobaczysz 😘😘😘

Do góry