reklama
mohaaa
Fanka BB :)
hej dziewczyny, czy mogę się wtrącić? Co prawda nie jestem po in vitro, ale pomyslalam, ze na tym wątku mogłabym się czegoś dowiedzieć. A wiec jestem po 2 poronieniach i stwierdzonym polipie w macicy. Tydzień temu test ciążowy, beta w poniedziałek 264, a wczoraj tylko 307 nastawiam się na kolejna stratę, jednak gin powiedział mi wczoraj przez tel, ze we wtorek mam znów sprawdzić betę, bo zdarzały mu się przypadki, ze były 2 zarodki i jeden obumarł, stad niski przyrost bety. Ja mam bardzo często kilka pęcherzyków dominujących przy owu. Dodam jeszcze, ze od wtorku plamie, pomimo brania leków (luteina podjęzykowa, progesteron, acard, Metypred i neoparin). Będę wdzięczna za odpowiedz. Dużo zdrówka i radosnych świat
Netiaskitchen
Koniecznie powtórz po świętach, ale nastaw się na wszystko. Mieliśmy i nawet mamy teraz na forum kilka przypadków dziwnych przyrostów bety. Jak to wczoraj ktoś skomentował, to biologia, a nie matematyka. Wszystko może się zdarzyć, choć wiadomo ze większe szanse na powodzenie są gdy przyrosty są prawidłowe. Powodzenia w każdym raziehej dziewczyny, czy mogę się wtrącić? Co prawda nie jestem po in vitro, ale pomyslalam, ze na tym wątku mogłabym się czegoś dowiedzieć. A wiec jestem po 2 poronieniach i stwierdzonym polipie w macicy. Tydzień temu test ciążowy, beta w poniedziałek 264, a wczoraj tylko 307 nastawiam się na kolejna stratę, jednak gin powiedział mi wczoraj przez tel, ze we wtorek mam znów sprawdzić betę, bo zdarzały mu się przypadki, ze były 2 zarodki i jeden obumarł, stad niski przyrost bety. Ja mam bardzo często kilka pęcherzyków dominujących przy owu. Dodam jeszcze, ze od wtorku plamie, pomimo brania leków (luteina podjęzykowa, progesteron, acard, Metypred i neoparin). Będę wdzięczna za odpowiedz. Dużo zdrówka i radosnych świat
mohaaa
Dziękuje będę wdzięczna jak odezwa się dziewczyny, które były w podobnych sytuacjachKoniecznie powtórz po świętach, ale nastaw się na wszystko. Mieliśmy i nawet mamy teraz na forum kilka przypadków dziwnych przyrostów bety. Jak to wczoraj ktoś skomentował, to biologia, a nie matematyka. Wszystko może się zdarzyć, choć wiadomo ze większe szanse na powodzenie są gdy przyrosty są prawidłowe. Powodzenia w każdym razie
Netiaskitchen
Pewnie się odezwą jak skończą piec świąteczne pysznościDziękuje będę wdzięczna jak odezwa się dziewczyny, które były w podobnych sytuacjach
bazylia128
Niestety u mnie bylo podobnie i przy wyższych wartościach okazalo sie byc to pustym jajejm płodowym. Jednak naturalne zajscie w ciaze bardzo sie rózni od in vitro. Przede wszystkim tym ze dokladnie znam wiek ciąży jak i tym ile mialysmy podanych zarodkow. Tak moze byc ze jesli jeden zarodek sie ewakuuje to moze zanizac bete - zycze zeby beta sie odbila i pokazala na USG ❤ Jak sa plamienia to tez o niczym dobrym nie swiadczy ale tez nie jest powiedziane ze jest po wszystkim - wazne zeby przy tym nie bylo skurczy... PowodzeniaDziękuje będę wdzięczna jak odezwa się dziewczyny, które były w podobnych sytuacjach
bazylia128
Ja z tych co dzisiaj maluja paznokcie Nie pieke i Łukasz skoczyl po pyszne ciasto do sklepuPewnie się odezwą jak skończą piec świąteczne pyszności
mohaaa
Dziękuje za odzew ja w każdej z 2 ciąż miałam plamienia, które zawsze oznaczały najgorsze, wiec domyślam się, ze tym razem będzie to samo. Tez miałam puste jajo, tylko dosyc długo beta rosła prawidłowo, dopiero później dużo wolniej. A wczoraj miałam dopiero koniec 5 tyg i już taka słaba beta ;(Niestety u mnie bylo podobnie i przy wyższych wartościach okazalo sie byc to pustym jajejm płodowym. Jednak naturalne zajscie w ciaze bardzo sie rózni od in vitro. Przede wszystkim tym ze dokladnie znam wiek ciąży jak i tym ile mialysmy podanych zarodkow. Tak moze byc ze jesli jeden zarodek sie ewakuuje to moze zanizac bete - zycze zeby beta sie odbila i pokazala na USG ❤ Jak sa plamienia to tez o niczym dobrym nie swiadczy ale tez nie jest powiedziane ze jest po wszystkim - wazne zeby przy tym nie bylo skurczy... Powodzenia
Plamienia wcale nie muszą oznaczać najgorszego- obstawiam, że tutaj ponad połowa kobiet w ciąży miała plamienia/krwawienia i udało się szczęśliwie ciążę donosić. Ale jeśli Ty już masz takie doświadczenie, to być może rzeczywiście Twój organizm tak reaguje, gdy coś idzie nie tak. Beta rzeczywiście zwolniła i to bardzo, ale musisz jeszcze powtórzyć dla pewności. Tutaj są dziewczyny w podobnej sytuacji czyli w ogromnej niepewności w związku z nieprawidłowymi przyrostami bety co będzie dalej... Może ktoś jeszcze podzieli się z Tobą swoim przykładem. Trzymam kciukiDziękuje za odzew ja w każdej z 2 ciąż miałam plamienia, które zawsze oznaczały najgorsze, wiec domyślam się, ze tym razem będzie to samo. Tez miałam puste jajo, tylko dosyc długo beta rosła prawidłowo, dopiero później dużo wolniej. A wczoraj miałam dopiero koniec 5 tyg i już taka słaba beta ;(
reklama
@sandra777.12 co słychać? Jak Ty się czujesz i jak dzidziuś? Oswoiłaś się z myślą, że będzie córeczka? Ja płeć już mam u 3 różnych lekarzy potwierdzona więc złudzeń nie mam ale i tak jesteśmy najszczęśliwsi na świecie, że Kubuś dobrze sobie radzi w brzuszku mamy
Podziel się: