reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tylko, że bajer polega na tym, że maseczki powinni nosić chorzy, a nie zdrowi. A rękawiczki zabezpieczają dłonie przed wirusami i innymi dziadostwami. Z tego co wiem powinny być rękawiczki przed sklepami, ale czy są nie gwarantuje. Zresztą bezpieczniej w swoich.
Ja już sama nie wiem kto powinien te maseczki nosić [emoji848]. WHO co chwilę zmienia zdanie to co mają zwykli ludzie myśleć. Ja już nic nie rozumiem.
Wg mnie na pierwszym miejscu to przy wejściu do każdego sklepu powinien stać płyn do dezynfekcji rąk.

Maseczki powinni nosić wszyscy którzy wychodzą z domu i to widać na przykładzie krajów azjatyckich gdzie ilość chorych i zmarłych jest mniejsza niż w Europie która chodzi bez masek. Niestety w Europie masek brakuje dlatego jest takie podejście że lepiej ich nie nosić niż kilka razy nosić ta sama jednorazowa.
Ja uważam że gdyby każdy na dom miał 4 maski na tydzień a bez nich nie mozna by wychodzić to każdy logicznej planował by wyjścia i bez potrzeby nie chodził po sklepach. A tak jest wrażenie że wszyscy dookoła nie są zakazeni bo masek nie noszą.
Ja wiem że to co mówię jest kontrowersyjna i sprzeczne z zaleceniami rządowymi. Każdy ma prawo do własnego zdania. To nie ma być zalążek do kłótni. To moje zdanie.
Popieram [emoji846]. Ludzie myślą, że maseczki powinny być tylko dla chorych bo tak nam rząd od początku wmawiał. W Czechach już dawno wprowadzili obowiązek noszenia maseczek. A u nas brakuje to i jak nam maja nakazać. Dziadostwo

Dziewczynki bardzo wam dziekuje za wsparcie, nie umiem się odnaleźć w tej sytuacji. Przez hormony jestem jakaś rozchwiana, chyba użalam się nad sobą. Mam gonitwę myśli. Chyba jutro z rana pojade gdzies do lasu i zbiorę swoje mysli, wycisze się, może pomodlę... od męża tez muszę odpocząć bo otatnie dni nie mogę z nim wytrzymać.
Eeejjjj, jesteśmy dobrej myśli, pamiętaj o tym, nie łamiemy się [emoji3590]. Myśl pozytywnie, poukladajj puzzle, pograj w Mahjonga albo poczytaj książkę [emoji3590]. No stress[emoji8]

Popieram [emoji846]. Ludzie myślą, że maseczki powinny być tylko dla chorych bo tak nam rząd od początku wmawiał. W Czechach już dawno wprowadzili obowiązek noszenia maseczek. A u nas brakuje to i jak nam maja nakazać. Dziadostwo

U nas też mają wprowadzić.Szumowski o tym wczoraj mówił. To jest dobre, by nie zarażać innych. Nas zwykle maseczki nie ochronią przed wirusem. Chińczycy od dawna noszą je wszędzie i jakoś ich to nie ochroniło... Niestety.

Dzień dobry dziewczynki 😊w Rotterdam dziś ma być piękny dzionek z temp w okolicach 20 stopni . Planujemy gdzieś jakiś spacerek z dała od ludzi ☀️Tutaj nie ma zakazu wychodzenia , ale nie można w grupach spacerować . ale pojedynczo biegać , czy specerek w gronie rodzinnym ( z jednego gosp.domowego) można . Lecę teraz cyknąć mały trening z Lewa 🤪💪🏼Miłego dzionka 😘😘😘

Mega że kropek okazał się Kropką😍Jestem pewna, że zrobicie wszystko, żeby się udało!!!❤❤❤ Będę bardzo, bardzo mocno trzymać kciuki żeby marzenie się teraz spełniło!!! 😊
Tak teraz trzeba zrobic wszystko ;) Zarodek przebadany, bedzie histero albo laparo, bedzie leczenie immuno(tylko niech sie ten syf skonczy no bo jak?).Czy moge zrobic cos wiecej?

Tak. Działa tylko 24h.

@Ananasowa93, jedz śniadanie Kobito normalnie!

Maseczki powinni nosić chorzy. Te zwykle nie zabezpieczą nas przed wirusem. Tylko te ffp3 o których pisała @nieagatka. Ja noszę, choć bardziej właśnie z przeświadczeniem, że ewentualnie chronię innych i czekam aż przyjdą moje ffpt3 🙏🙏🙏
A gdzie udalo ci sie zamowic te maseczki?

reklama
Nie wiem czy napisałam wcześniej wiec dopisuje :p bo może ważne. Zarodki 5 dniowe (blastocysty) powinny się zaimplantować w 1-2dni po FET,ET.. i w 6dpt powinna się pojawić beta. Jeżeli zarodek jest opóźniony o jeden dzien np. Morula w 5 dobie może tak być , ze hcg pojawi się w 7,8dpt bo on wolniej się rozwija. Tak tez może być przy innych embrionach 5 dniowych, bo zarodki nie rozwijają się liniowo. Ogółem statystyki są takie, ze jeżeli pojawi się hcg 6dpt ok 10-20 dwucyfrowe to rokowania są świetne. No, ale to tylko statystyka. Ogółem do 10dpt beta powinna już być. Ja miałam podaną morule i w 6dpt betę miałam 9. Czasem hcg pojawiała się później i tak tez jest ok. Trzeba czekać do 10dpt. I jeszcze o przyrostach, one są ważne w pierwszych dniach od 6 dpt do 10dpt. Potem nie musi być 66% może być nawet 50% tak obecnie piszą. A jeszcze dla was moja beta 6dpt=46, 9dpt 209 11dpt 312 i jak widać nie książkowe przyrosty te ostatnie a syn jest. 3mam kciuki

Do góry