reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Szczerze mówiąc nie powinno sie ich używać wiecej niż raz. Dlatego że prawidlowo zdjete (czyli tak żeby na swoich rękach nie zostawić patogenow) nie nadają się już do ubrania. A po wyjściu że sklepu przed wejściem do auta trzeba je zdjąć inaczej wszystko z rękawic zostanie w aucie na kierownicy siedzeniach i pasach. Sklep powinien oferować rękawice jeśli nie dawać to sprzedawać że niewielką kwotę. Ale jak ludzie nie mają bo nie jest łatwo je kupić to co mają robić. To jest bez sensu. Szczerze mówiąc uważam że sensowniejszy jest obowiązek noszenia masek niż rękawic ale w tych durny kraju ważniejsza jest produkcja jednorazowych długopisów na wybory niż masek ratujacych życie. Po....bany kraj.
Przepraszam.

Tylko, że bajer polega na tym, że maseczki powinni nosić chorzy, a nie zdrowi. A rękawiczki zabezpieczają dłonie przed wirusami i innymi dziadostwami. Z tego co wiem powinny być rękawiczki przed sklepami, ale czy są nie gwarantuje. Zresztą bezpieczniej w swoich.

reklama
Dziekuje ;) Naszym marzeniem od zawsze byla corka - jakos tak innaczej niz wszyscy ;) to sa tylko badania a ja mam za soba dluuuuga historie ;( Jesli mielibysmy chlopczyka to tez bylby najbardziej ukochanym dzieckiem na swiecie. Ja wiecej dzieci nie bede miala, jesli uda nam sie jakims cudem to jedno ;)

Wiem i na pewno wiesz, że nie o Ciebie chodziło 🌝 cieszę się i będę jeszcze bardziej trzymać kciuki żeby się udało i żebyście mieli po tych wszystkich traumach swoją śliczna córkę ✊✊✊✊✊✊✊✊

I wcale nie jesteście dziwni, mojego M. jak ponosi fantazja to od zawsze gada, że chce córeczkę 😱 od ślubu ciągle córeczka mu się marzy, a cała rodzina szczególnie jego życzy chłopaka bo tylko w nas nadzieja przekazania nazwiska dalej 😎 bo tylko teść z 4 braci miał 2 synów (reszta ma córki), brat mojego M. na pewno dzieci mieć nie będzie, więc zostaliśmy my 🙈

Screenshot_2020-04-04-23-05-48.png

Słodkich snów dziewczynki 😂😂😂💓

Maseczki powinni nosić wszyscy którzy wychodzą z domu i to widać na przykładzie krajów azjatyckich gdzie ilość chorych i zmarłych jest mniejsza niż w Europie która chodzi bez masek. Niestety w Europie masek brakuje dlatego jest takie podejście że lepiej ich nie nosić niż kilka razy nosić ta sama jednorazowa.
Ja uważam że gdyby każdy na dom miał 4 maski na tydzień a bez nich nie mozna by wychodzić to każdy logicznej planował by wyjścia i bez potrzeby nie chodził po sklepach. A tak jest wrażenie że wszyscy dookoła nie są zakazeni bo masek nie noszą.
Ja wiem że to co mówię jest kontrowersyjna i sprzeczne z zaleceniami rządowymi. Każdy ma prawo do własnego zdania. To nie ma być zalążek do kłótni. To moje zdanie.
Tylko, że bajer polega na tym, że maseczki powinni nosić chorzy, a nie zdrowi. A rękawiczki zabezpieczają dłonie przed wirusami i innymi dziadostwami. Z tego co wiem powinny być rękawiczki przed sklepami, ale czy są nie gwarantuje. Zresztą bezpieczniej w swoich.

Ojjj rozumiem Cię. Bo ja mam podobnie z wenflonem. Juz pisalam wczesniej ze ja zle znosilam atosiban(nie sam wlew ale wlasnie kroplowke i to ze musialam opijac sie wodą na miejscu) i za ostatnim razem sobie odpuscilam. Najgorzej ze ta kroplowka dziala 24h podobno. Trzymam kciuki żeby to wlasnie byl ten zloty srodek do bycia mamusia:)
Transfer mam o 13 a od 12 już będzie wlew, później 3 godziny z kroplówka czyli do 16, wiec jestem ciekawa czy mogę coś zjeść rano bo padnę do 16... skutkiem ubocznym tego wlewu są nudności i wymioty i tak mysle o tym jedzeniu. No i czy w trakcie kroplówki muszę wypić ten litr płynu żeby napełnić pęcherz ... to będzie ciężki dzień. Mam tyle pytań a już nawet do kliniki nie zadzwonię ... to jest ciekawe ze na wizycie nie mam żadnych pytań a już w drodze powrotnej do domu nazbier conajmniej 10 😂

Ale jak boisz się samego klucia i tego uczucia to są specjalne maści znieczujajace Emla smaruje się zakleja specjalnym plastrem i nic nie czuć.
Kurczę ciekawe czy mogliby mi tym posmarować 🧐🧐 na pewno by mi to ułatwiło przeżycie tego na spokojnie. Dzięki za informacje zapytam o to w klinice może akurat maja coś takiego.

Maseczki powinni nosić wszyscy którzy wychodzą z domu i to widać na przykładzie krajów azjatyckich gdzie ilość chorych i zmarłych jest mniejsza niż w Europie która chodzi bez masek. Niestety w Europie masek brakuje dlatego jest takie podejście że lepiej ich nie nosić niż kilka razy nosić ta sama jednorazowa.
Ja uważam że gdyby każdy na dom miał 4 maski na tydzień a bez nich nie mozna by wychodzić to każdy logicznej planował by wyjścia i bez potrzeby nie chodził po sklepach. A tak jest wrażenie że wszyscy dookoła nie są zakazeni bo masek nie noszą.
Ja wiem że to co mówię jest kontrowersyjna i sprzeczne z zaleceniami rządowymi. Każdy ma prawo do własnego zdania. To nie ma być zalążek do kłótni. To moje zdanie.

Nie ma opcji, żadnych spięć ☺ po prostu chciałam Was uprzedzić, żebyście się nie zdziwiły jak mandat Wam będą chcieli dać
...
Ja się nie zamierzam nigdzie ruszać jak nie będę musiała (np.na krew i do lekarza). Mąż jak się dowiedział co się dzieje powiedział, że pojedzie do sklepu i nas zaopatrzy jeszcze w wodę/napoje/herbaty itp bo się zapowiada, że będzie coraz gorzej.

Dziewczynki bardzo wam dziekuje za wsparcie, nie umiem się odnaleźć w tej sytuacji. Przez hormony jestem jakaś rozchwiana, chyba użalam się nad sobą. Mam gonitwę myśli. Chyba jutro z rana pojade gdzies do lasu i zbiorę swoje mysli, wycisze się, może pomodlę... od męża tez muszę odpocząć bo otatnie dni nie mogę z nim wytrzymać.

Ja polecam jak się da robić jednak zakupy przez Internet wiem że ta opcje ma intetmarche Rossmann. Ja zamówiła też przez neta różne bakalie i trochę chemii do domu. I do paczkomatu jak się da. Kontakt zerowy. [emoji3][emoji3]
A do sklepu tylko jak jest mus, najlepiej 1 x na tydzień.
Dobrze że pozostajemy w zgodzie. Ja nie chce spiec. [emoji3][emoji3]
Nie ma opcji, żadnych spięć [emoji5] po prostu chciałam Was uprzedzić, żebyście się nie zdziwiły jak mandat Wam będą chcieli dać
...
Ja się nie zamierzam nigdzie ruszać jak nie będę musiała (np.na krew i do lekarza). Mąż jak się dowiedział co się dzieje powiedział, że pojedzie do sklepu i nas zaopatrzy jeszcze w wodę/napoje/herbaty itp bo się zapowiada, że będzie coraz gorzej.

reklama
Do góry