reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny w was pokładam nadzieję ... Otóż jestem po 2 próbach iui, dzis robiłam test i wyszedł negatywny 😔 kolejnym krokiem jest właśnie In Vitro. Mam nadzieję że właśnie to pomoże mi zostać mama 😔 ale jestem zupełnie zielona w tym 😔 boje się 😔 jak wygląda zabieg, jak wygląda pobranie komórek. Jutro idę na Kariotyp i mam nadzieję ze jak ten wirus się skończy zacznę przygodę z in vitro
A skad jesteś i w jakiej klinice się leczysz? Nic się nie martw, dla wielu z nas to wszystko co zwiazane z in vitro bylo na początku straszne i nieznane. Ile bedziemy mogły to pomożemy😘 Ja jestem z Warszawy, od koncówki 2017 w klinice invicta. Na początku diagnoza ze tylko in vitro moze nam pomóc byla szokiem, ale okazało się, że wszystko jest jakoś do ogarnięcia 😘

reklama
Kochana jakie to badanie? To które pokazuje że Twój organizm atakuje zarodek? Bije się cały czas z myślami czy nie robić badań immunologicznych i które z nich są najwazniejsze.
Niestety zaczynam nie wyrabiać się z kasą a histeroskopia zaplanowana i kolejny transfer. Już nie wiem skąd dobierać kasę.. [emoji24]
Hmm ja miałam robionych badań immunologicznych kilkadziesiąt, z których wyszło
- obecne przeciwciała przeciwłożyskowe
- niski poziom interleukiny 10 (decyduje o zagnieżdżeniu)
- podwyższony poziom komórek bójczych
- ponadto wykładniki nadrzepliwości - niski czas APTT i wysoki czas TT

Niestety nie jestem w stanie Ci wskazać nazwę badania, ja robiłam badania u Profesora Malinowskiego, u którego robisz od razu pakiet badań więc ja na 1wszej wizycie za badania wydałam 6000 zł. Dziewczyny tu polecają docenta Paśnika z Łodzi, który na dużo niższe ceny badań i nie zleca taśmowo aż tyle na początku. Pewnie zleciłby Ci kilka i zamknelabys się w dużo niższej kwocie- ale nie wiem jakiej, musisz pytać dziewczyn, które się u Niego leczą.

Niestety nie jestem w stanie Ci wskazać nazwę badania, ja robiłam badania u Profesora Malinowskiego, u którego robisz od razu pakiet badań więc ja na 1wszej wizycie za badania wydałam 6000 zł. Dziewczyny tu polecają docenta Paśnika z Łodzi, który na dużo niższe ceny badań i nie zleca taśmowo aż tyle na początku. Pewnie zleciłby Ci kilka i zamknelabys się w dużo niższej kwocie- ale nie wiem jakiej, musisz pytać dziewczyn, które się u Niego leczą.
A czy któraś z Was robiła badania immunologiczne w Warszawie?

Moja klinika chyba nic takiego nie posiada 😔 a jak wyglądaja koszty leków. Słyszałam że do in vitro są refundowane... Czy to prawda?
W tym roku faktycznie jest jakaś refundacja, ona działa do maksymalnie 3 procedur.
Tak naprawdę to o przebiegu procedury decyduje w duzej mierze stymulacja. Jakie masz Amh?
Do twoich wyników lekarz dobierze odpowiedni tzw protokół, czyli albo długi (gdzie zwykle na min miesiąc przyjmuje się antykoncepcję, a potem zaczyna sie stymulacja właściwa czyli zastrzyki w dobranej indywidualnie dawce), albo krotki gdzie cala stymulacja trwa tylko ok 10dni.
Efektem dobrze przeprowadzonej stymulacji są dojrzałe pęcherzyki z komorkami jajowymi, ktore pobiera się w tzw zabiegu punkcji jajników. No i od tego ile w pecherzykach będzie dojrzalych komorek jajowych i ile się prawidłowo zaplodni i rozwinie zalezy co dalej. Czasem wynikiem jest tylko jeden zarodek (niestety zdarza się tez ze nie ma zadnego😕), czasem kilka zarodków .
Transfer może byc albo od razu po uzyskaniu zarodka (transfer świeży), ale czasem ze względów zdrowotnych transfer musi być odroczony, a zarodek zamrożony (i wtedy juz jest to criotransfer).

To dokładnie o 6000zl więcej niż mam odlozone [emoji23]

reklama
Do góry