reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kurde ja 20TC a jeszcze ani raz nie robiłam.posiewu [emoji848] niby wyniki moczu mam ładne, bakterie brak albo nieliczne...a powinno się robić posiew raz na jakiś czas? Czy tylko jak w moczu coś wychodzi niepokojącego?
Tylko jak zwykle badanie moczu cos pokaze. Ciesz sie, ze nie masz tendencji [emoji6] Nie ma sie co martwic.
Imie wybrane? [emoji4]

reklama
Dziewczynki a powiedzcie mi jeszcze czy z ta luteina trzeba się bardzo pilnować ? Tzn jak mam 3 razy dziennie to dokładnie co 8 godzin musi być aplikacja tak jak z antybiotykami czy te 30 min w ta czy w ta nie zrobi większej różnicy ?
I jeszcze pytanie czy któraś z was robiła test uma ? Ten na kurczliwość macicy ?
Ja brałam po wstaniu, prz3d sn3m i gdzieś pośrodku. Tolerancja nie wiem jaka jesy ale dziewczyny pisały o tym żeby nie robić odstępów większych niż 2h od własnej pory.

Czesc dziewczynki:)
Czy ktorej z Was w ciąży mijały mdłości tak po prostu?
Ja przez ostatnie 2 tyg się meczylam,czasem mnie nawet w nocy mdlenie budziło a od wczoraj spokoj. Na wieczor ciut cos czuje,ale to nic w porównaniu z tym co bylo.
Czytalam wczoraj opinie o lekarzu irlandczyku i przypadkiem natrafilam na historie jednej pani,ktora pisala ze dwa dni po tym jak zaczela się dobrze czuć przestało bic serduszo,no i od tej pory mi to z glowy wyjsc nie moze jakbym sie nie wystarczająco bała.
Moja gin dalej nieczynna,ale udalo mi sie jakos znalesc pracującego ginekologa i w pt mam usg,a 20/04 prenatalne w szpitalu.
Prosze utrzymajcie mnie przy życiu jakos do tego piatku![emoji120]
Nie wyszukuj nic w googlu. Przeciez kobiety, ktore nie mialy "przygod" nie beda tam nic opisywac. Znajdziesz tam tylki ekstremalne przypadki. Nie zdziwilabym sie gdyby to byla chwilowa przerwa w mdlosciach i wroca ze zdwojona sila i jeszcze bedziesz tu marudzic [emoji4][emoji4]
Spokojnie, postaraj sie nie sfiksowac i nie wmawiaj sobie nic zlego.

Czesc dziewczynki:)
Czy ktorej z Was w ciąży mijały mdłości tak po prostu?
Ja przez ostatnie 2 tyg się meczylam,czasem mnie nawet w nocy mdlenie budziło a od wczoraj spokoj. Na wieczor ciut cos czuje,ale to nic w porównaniu z tym co bylo.
Czytalam wczoraj opinie o lekarzu irlandczyku i przypadkiem natrafilam na historie jednej pani,ktora pisala ze dwa dni po tym jak zaczela się dobrze czuć przestało bic serduszo,no i od tej pory mi to z glowy wyjsc nie moze jakbym sie nie wystarczająco bała.
Moja gin dalej nieczynna,ale udalo mi sie jakos znalesc pracującego ginekologa i w pt mam usg,a 20/04 prenatalne w szpitalu.
Prosze utrzymajcie mnie przy życiu jakos do tego piatku![emoji120]
Nie czytaj takich bzdur. Nawet jeśli serduszko przestanie bić to w organizmie jest taki poziom hormonów że objawy mogą się długo utrzymywać.

Tylko jak zwykle badanie moczu cos pokaze. Ciesz sie, ze nie masz tendencji [emoji6] Nie ma sie co martwic.
Imie wybrane? [emoji4]
Ja to dopiero mam tendencje... Całe życie miałam okropne wyniki moczu, łącznie z kamica nerkowa, leukocyty zawsze i bakterie bardzo liczne. Tylko że w ciąży zmieniłam sposób oddawania moczu do badania- sikam do kubka po podmyciu się pod prysznicem i nigdy w życiu takich wyników jak w ciąży ładnych nie miałam. Ale pije też raz na miesiąc sok z żurawiny po 1/4 szklanki przez kilka dni. I ja bardzo dużo pije wody z cytryną lub samej wody.
Tak, wybraliśmy imię- Kubuś (Jakub) :) a Wy jakie planujecie? I jakie już macie w domu? :p my co do chłopca byliśmy zgodni, a gdyby była dziewczynka to ja bardzo chciałam Alicja, a mąż Ania więc byśmy musieli jakoś to rozstrzygnąć.

Ja to dopiero mam tendencje... Całe życie miałam okropne wyniki moczu, łącznie z kamica nerkowa, leukocyty zawsze i bakterie bardzo liczne. Tylko że w ciąży zmieniłam sposób oddawania moczu do badania- sikam do kubka po podmyciu się pod prysznicem i nigdy w życiu takich wyników jak w ciąży ładnych nie miałam. Ale pije też raz na miesiąc sok z żurawiny po 1/4 szklanki przez kilka dni. I ja bardzo dużo pije wody z cytryną lub samej wody.
Tak, wybraliśmy imię- Kubuś (Jakub) :) a Wy jakie planujecie? I jakie już macie w domu? :p my co do chłopca byliśmy zgodni, a gdyby była dziewczynka to ja bardzo chciałam Alicja, a mąż Ania więc byśmy musieli jakoś to rozstrzygnąć.
No ja w sumie tez cale zycie z infekcjami, bralam w ciazy preparat zurawinowy i bylo ok, podkusilo mnie zeby odstawic i mam. No trudno.
W domu mam Liliane - dla wszytskich tutaj Lili. Mielismy wybrane imie dla chlopca - Wiktor, dla dziewczynki byl ogromny problem, bo ja chcialam polskie imie np Zuzanna, a maz upieral sie przy hiszpanskiej wersji (Suzana). W koncu stanelo na Ines lub Inez, bo co do pisowni jeszcze sie sprzeczamy. Nie ma odwrotu, bo corcia juz wszytskim w zlobku i parku rozpowiedziala, ze jej siostra ma tak na imie [emoji16]
Kuba ladnie, dobrze mi sie kojarzy [emoji4]

Nie czytaj takich bzdur. Nawet jeśli serduszko przestanie bić to w organizmie jest taki poziom hormonów że objawy mogą się długo utrzymywać.
Nie czytam. Chcialam o lekarzu poczytać bo irlandcy specjaliści maja raczej średnią opinie i ta pani pisała ze akurat jak jej ten lekarz robil usg to miała taką sytuację..
Dzięki dziewczyny za dobre słowo.

No ja w sumie tez cale zycie z infekcjami, bralam w ciazy preparat zurawinowy i bylo ok, podkusilo mnie zeby odstawic i mam. No trudno.
W domu mam Liliane - dla wszytskich tutaj Lili. Mielismy wybrane imie dla chlopca - Wiktor, dla dziewczynki byl ogromny problem, bo ja chcialam polskie imie np Zuzanna, a maz upieral sie przy hiszpanskiej wersji (Suzana). W koncu stanelo na Ines lub Inez, bo co do pisowni jeszcze sie sprzeczamy. Nie ma odwrotu, bo corcia juz wszytskim w zlobku i parku rozpowiedziala, ze jej siostra ma tak na imie [emoji16]
Kuba ladnie, dobrze mi sie kojarzy [emoji4]
Ja zawsze marzyłam o dziewczynce, piękne imiona, obydwa mi się podobają ☺️ zobaczymy jak to u nas będzie, ja jeszcze nie wiem jak to jest mieć dziecko, ale jak urodzę zdrowego synka i zdrowie i siły pozwolą to wracamy, bo mamy jednego, jedynego mrozaczka i może będzie z tego rodzeństwo dla Kubusia. Aleeeee póki co to jeszcze pół ciąży przede mną, poród i życie później z dzieckiem więc w tej kwestii się wypowiem pod koniec roku 😅

reklama
Do góry