reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No to może tarta z kwaśnymi owocami, na to kajmak, ajerkoniak i do zapieczenia[emoji39] i potem bita śmietana i sok z limonki na to[emoji39][emoji39][emoji39][emoji39][emoji39][emoji39]
Zapodacie sprawdzony przepis na sam spod od tarty? Bo robilam juz rozne z neta i za każdym razem w smaku bez szalu, czuje tam sama margarynę albo same masło.. [emoji85][emoji85][emoji85]

reklama
Dzień dobry dziewczynki dzisiaj zaczęłam aplikować luteinę i jestem załamana... mam tak wrażliwa śluzówkę ze już estrofem mnie mega podrażnial a teraz doszła do tego luteina 3 razy po dwie i estrofem 2 po 1 czyli 8 razy muszę aplikować [emoji24][emoji24] nie wiem czy lepiej robić to aplikatorem ? Ale on tez będzie chyba podrażnial ... tragedia nie kumam dlaczego to jest w formie tabletek skoro podanie dopochwowe. Powinny być gładkie globulki żeby aplikacja była łatwa i w jednej dawce a nie kurczę 6 tabsow... No ale czego się nie robi dla kropeczka [emoji3590][emoji3590]
Oj współczuję [emoji853]. Ja też źle wspominam luteinę, bo dostałam megaaaa uczulenia. Potem miałam progesteron besins, to były takie śliskie kapsułki i było ok

Dasz rade kochana.. Ja tak napylam od stycznia. Od poniedziałku już 1x1 estrofem i 2x2 luteina.. z esfrofemem nie mam problemu, czasem nawet musialam go "dopychac" bo się wyslizgiwal razem z palcem a luteine za każdym razem pod wodę i dopiero wkładam. Nigdy nie użyłam aplikatora. Ale skoro masz tam podraznione to może masz uczulenie na luteine? Niektóre dziewczyny pisały,ze miały i lekarz im zmieniał na lutinus albo jakąś inną.. zapytaj lekarza, może też trzeba wymienic.
Dzięki kochana ale to chyba nie uczulenie bo dziś pierwszy raz aplikowałam, poprostu mam bardzo wrażliwa śluzówkę i często używam poprostu probiotyki żeby unikać podrażnień i infekcji a teraz musiałam zrezygnować bo wiadomo estrofem aplikowalam ... z przytulanek zrezygnowałam tez żeby uniknąć infekcji ale boje się ze od tego aplikowania kilka razy dziennie coś mi się przypałeta 🥺 ale mam stres od kilku dni już brzuch boli i często płacze bez powodu, z mężem się 2 dzień nie odzywam ... masakra nawet przy stymulacji nie musiałam takich humorkow. 🧐🧐

Dzięki kochana ale to chyba nie uczulenie bo dziś pierwszy raz aplikowałam, poprostu mam bardzo wrażliwa śluzówkę i często używam poprostu probiotyki żeby unikać podrażnień i infekcji a teraz musiałam zrezygnować bo wiadomo estrofem aplikowalam ... z przytulanek zrezygnowałam tez żeby uniknąć infekcji ale boje się ze od tego aplikowania kilka razy dziennie coś mi się przypałeta 🥺 ale mam stres od kilku dni już brzuch boli i często płacze bez powodu, z mężem się 2 dzień nie odzywam ... masakra nawet przy stymulacji nie musiałam takich humorkow. 🧐🧐
Ja tez tak mam zwlaszcza na estrofemie... Nie wiem dlaczego az tak reaguje na estrofem chociaz to nas wprowadza w sztuczna menopauze ale na stymulce nie bylam tak wrazliwa (moze dlatego ze ledwo zywa 😅) jak na samym estrofemie... Jesli chodzi o luteine to ja zawse innaczej niz dziewczyny bo aplikuje tylko aplikatorem. Dokładnie reguluje głębokosc no a poza tym jest jakis poslizg bo jak probowlam palcem to te szorstkie tableteczki tez mnie podraznialy i gdzies z tego palca wyskakiwalay a i zdarzalo sie ze wyjmowalam razem z palcem ;) Sam aplikator codziennie sobie wyparzylam woda a i tez czesto wymienialam ale tak mi szlo zupelnie innaczej i nigdy po luteinie nie mialam swedzacej broszki ;)

Dzień dobry dziewczynki dzisiaj zaczęłam aplikować luteinę i jestem załamana... mam tak wrażliwa śluzówkę ze już estrofem mnie mega podrażnial a teraz doszła do tego luteina 3 razy po dwie i estrofem 2 po 1 czyli 8 razy muszę aplikować 😭😭 nie wiem czy lepiej robić to aplikatorem ? Ale on tez będzie chyba podrażnial ... tragedia nie kumam dlaczego to jest w formie tabletek skoro podanie dopochwowe. Powinny być gładkie globulki żeby aplikacja była łatwa i w jednej dawce a nie kurczę 6 tabsow... No ale czego się nie robi dla kropeczka ❤❤
Próbowałaś moczyć tabletki przed aplikacją? Ja wsadzam na sekundę pod wodę i wtedy wchodzi dużo łatwiej

Chcialam wam przedstawic naszego nowego czlonka rodziny ;) Dzisiaj o 7 rano Łukasz mi ja przyniósł do łóżka ;) Jest szczeniaczkiem ale podobno bedzie bardzo duza. U nas dom duzo i a i milosci mamy duzo do zaoferowania wiec mysle ze bedzie z nami szczesliwa. Lukasz mi tlumaczyl ze ktos chcial sie jej pozbyc ze wzgledu na korona :wściekła/y::realmad: podobno byla bardzo zaniedbana ale wczesniej on z tat ja juz wykapali, odrobaczyli i odpchlili. Troche mi sie to wydaje podejrzane ale nie szkodzi ;) Juz ja kocham ;) Pieknie bawi sie z Ozinkiem i biegaja wokol stolu tylko Alutka patrzy na nia troche z boku i powarkuje ale napewno sie do niej przekona. Dlatego ze bedzie podobno bardzo duzym pieskiem ma juz wielkie poslanko na dole i tam bedzie uczona spac i przebywac - wiec szykuja nam sie rozłączne nocki, zeby nie zostawala sama a nauczyla sie spac na dole ;) Na imie ma TOLA ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ Juz zamowilismy karme Forza ale zanim przyjdzie bedzie jadla kurczaczka z marchewka ;) Zeby moje maluchy nie byly zazdrosne szykuje sie gotowanie rosolku jak dla wojska ;) Przyznam sie ze sie poplkalam jak ja wzielam na rece ;) Ale chyba pierwszy raz tez sie usmiecham ;)

Załączniki

• 20200401_101732.jpg
    20200401_101732.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 104
  • 20200401_101748.jpg
    20200401_101748.jpg
    815,2 KB · Wyświetleń: 103
reklama
Do góry