reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Na stałe wracacie ?? A jak to mieszkanko co mieliście kupić??
Nie, na stałe nie :) Wolimy się izolować w Gdańsku niż tu po prostu, będę czuła się bezpieczniej, wszyscy bedziemy, szkoła syna zamknięta, meza projekt zawieszaja, ja zdalnie pracuje... To potrwa długo, oby w wakacje się poprawiło.. U wszystkie eventy z czerwca już poodwolywane a Polacy twardo mają zasuwać na wybory hahaha!

reklama
Cennik jest wkladany przez szyjke do jamy macicy i puszcza się kontrast i robi się RTG ( Tak typowo).
Ja nie wspominam tego traumatycznie jeden miałam niedrozny z podejrzeniem wodniaka drugi ok.
Ja bym nie robila. Jak zdecydujesz się na laparoskopie to wtedy sprawdzają od razu drożność. Hsg to badanie droznosci, które polega na wkladaniu takiego długiego cewnika przez pochwe do jajowodow. Wpuszczają kontrast i robia rtg. Ja wspominam to baaardzo zle, zrobili bez żadnego znieczulenia (niby lepiej bo po bolu wiedzą czy gdzieś są zrosty) bolało jak diabli, prawie im zemdlalam jak już z zamontowanym zaszłam do pracowni rtg.. poza tym slyszalam jak lekarz komentował do pielegniarki, ze mógł mi przerwać/uszkodzic jajowod bo ten cewnik strasznie sztywny,ze to się zdarza.. potem czulam sie tragicznie i goraczkowalam. Trochę krwawilam. Nie zawsze oczywiscie tak jest, może ja tak trafiłam, na bardzo nieprzyjemnego lekarza i w ogole. Fakt laparoskopia to zawsze ingerencja chirurgiczna ale bez porównania to lepsza diagnostyka.

Ja bym nie robila. Jak zdecydujesz się na laparoskopie to wtedy sprawdzają od razu drożność. Hsg to badanie droznosci, które polega na wkladaniu takiego długiego cewnika przez pochwe do jajowodow. Wpuszczają kontrast i robia rtg. Ja wspominam to baaardzo zle, zrobili bez żadnego znieczulenia (niby lepiej bo po bolu wiedzą czy gdzieś są zrosty) bolało jak diabli, prawie im zemdlalam jak już z zamontowanym zaszłam do pracowni rtg.. poza tym slyszalam jak lekarz komentował do pielegniarki, ze mógł mi przerwać/uszkodzic jajowod bo ten cewnik strasznie sztywny,ze to się zdarza.. potem czulam sie tragicznie i goraczkowalam. Trochę krwawilam. Nie zawsze oczywiscie tak jest, może ja tak trafiłam, na bardzo nieprzyjemnego lekarza i w ogole. Fakt laparoskopia to zawsze ingerencja chirurgiczna ale bez porównania to lepsza diagnostyka.
Ja po laparoskopii borykałam się z infekcjami oraz ciągłymi torbielami na jajnikach. Już sama nie wiem co jest lepsze. Fakt u mnie od razu było wiadomo że jajowody zapchane i polip usunięto.

A no. Dej spokój. Jakoś da się żyć. Jak trzymam dietę jest znośnie. Zresztą już chyba przywykłam. (to najgorszy błąd, po prostu myślałam pół życia, że taki mój urok).
A i Tarczycę też mam chorą - nadczynność [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]A idź pan w ujjj! Czego ja nie mam[emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Problemy z tarczyca to też mam wrażenie,ze choroba XXI w. Teraz prawie wszyscy mają. I do tego Hashimoto.. u mnie w rodzinie duzo tarczycy, ja często badalam ale jak dotąd nie mialam problemow;/ szkoda,że nie ma tak,ze jak coś się "psuje" w organizmie to odrasta nowe i zdrowe [emoji23][emoji1787]

Dziewczyny, wrzucę moje dzisiejsze wyniki. Moze jakas mądra glowa powie mi co z moją tarczyca. Jak zaszłam w ciąże (w 15dpt)to mialam TSH 2.9 FT4 1.39
Dostalam ertyrox 25 i po 1.5tyg moje TSH 0.781 a FT4 1.7. Dalej kazal brac taka sama dawkę. A teraz widzę,ze poniżej normy.. Moze odstawi mi lek??Zobacz załącznik 1097955Zobacz załącznik 1097956
Masz cukier w moczu, ? Dlaczego? Nie powinno go tam być. TSH się nie przejmuj, nie jest to zaraz nadczynność. Na początku ciąży tak może być. Zakładam że leczysz się u endokrynologa. Ft4 nie jest za wysokie więc raczej jest ok.

O kurde no to nie źle
U mnie nie aż tak ale jeden jajowod był do wywalenia. Ale po lapatoskopi z usunięciem miałam mniejsze bóle.
U mnie wszystko pozrastane. Jelita do macicy. Jelita do ściany jamy brzusznej. Lewy jajnik przyrośnięty do macicy, jelit. Generalnie jak mnie otworzyli to nie wiedzieli co jest co[emoji85][emoji85][emoji85]
Bóle podbrzusza. Jelit. Bardzo bolesne miesiączki. Plamienia przed i po @.Długie 7 dniowe @,obfite. Zaparcia na zmianę z biegunkami. Torbiele. Stany zapalne. Przy ostatnim po tygodniu gorączek i bólu brzucha takim, że nie mogłam wstać wylądowałam na 4 dni w szpitalu. Ot,Takie tam drobnostki[emoji2368][emoji2368][emoji2368]

Cennik jest wkladany przez szyjke do jamy macicy i puszcza się kontrast i robi się RTG ( Tak typowo).
Ja nie wspominam tego traumatycznie jeden miałam niedrozny z podejrzeniem wodniaka drugi ok.
No dokładnie jak opisalas. Miałaś szczescie ;) zazwyczaj jak są problemy z zajściem w ciaze to ogarnięty lekarz zaczyna od tego badania. Czesto nawet kobiety po tym badaniu zachodzą w ciaze bo male zrosty sie odetkaja. U mnie wszystko bylo pieknie, droznie, wyniki ok a ciazy nie bylo. Gdybym wiedziala jak to badanie u mnie befzie wyglądało to bym sie na nie nie zdecydowała.

reklama
Ja po laparoskopii borykałam się z infekcjami oraz ciągłymi torbielami na jajnikach. Już sama nie wiem co jest lepsze. Fakt u mnie od razu było wiadomo że jajowody zapchane i polip usunięto.
Ale ja tez od laparoskopii miesiac w miesiac torbiel. Nie ma chyba złotego środka bo kazdy organizm inny. Ale bez wypuszczenia kamery do środka nie zobaczy się co tam tak naprawdę piszczy. Ehh. Ciężkie te nasze problemy.

Do góry